Lehet, hogy eddig rosszul formáztad a szemöldököd: mutatjuk, miért

Mit használsz a szemöldököd kiemelésére és igazítására? Biztos, hogy pont ez a neked való eszköz?

Lehet, hogy eddig rosszul formáztad a szemöldököd: mutatjuk, miért

Rengetegféle szemöldökárnyalót találsz a drogériákban és parfümériákban: nemcsak az árnyalatokból van sok, de a termékek típusából is. Te mit használsz rendszeresen? Ceruzát, spirált vagy palettát? Érdemes keresgélned, hogy megtaláld az igazán neked valót, mert amíg egy szépen hangsúlyozott szemöldök felteszi a sminkedre a koronát, egy elszúrt, túlerősített, természetellenesnek ható vonal az egész összhatást elronthatja. Aki pedig a következőkben segít a választásban: Rusznyák Gyula, a Giorgio Armani sminkmestere.

Mikroceruza

Neked való: A „kitekerhető”, hegyezést nem igénylő szemöldökceruza nagyon praktikus és könnyen használható. Vékony, szálazott, abszolút természetes hatást lehet elérni vele, hézagos szemöldök kitöltésére, a vonal újraalakítására tökéletes.

Mást is próbálj ki: Ha nagyon dús a szemöldököd, felesleges még ilyen puha ceruzával is erősíteni. Illetve ha zsírosodásra hajlamos az arcbőröd, előfordulhat, hogy ez a típusú festék egy idő után elkenődik rajta.

Tipp: Ha ultraprecíz hatást szeretnél elérni, érdesebb papírtörlőn alakíthatod hegyesebbé a ceruzádat.

Klasszikus szemöldökceruza

Neked való: Nagyobb felületet is jól fed, matt hatású, szóval ha nagyon ritka a szemöldököd, vagy túlszedted, és vársz arra, hogy visszanőjön, jó választás lehet.

Mást is próbálj ki: Homogén, egységes hatást ad, ezért nem teljesen természetes a végeredmény.

Tipp: Válassz olyat, aminek a másik felén szemöldökfésű is van, és a festést a szálak igazítása után kezdd csak el.

Színező spirál

Neked való: A szemöldök igazítására, színezésére tökéletes. Akkor válaszd, ha alapvetően elégedett vagy a szemöldököd dússágával, csak egy kis formázásra, a szálak fixálására van szükséged.

Mást is próbálj ki: A nagyon dús szemöldököt még feltűnőbbé teszi a színes spirál, még tömöttebb, erőteljesebb lesz tőle, amire nem feltétlenül van szükség.

Tipp: Nagyon jól kombinálható a mikroceruzával, fixálja az azzal kialakított természetes hatást.

Átlátszó, géles spirál

Neked való: A dús szemöldök fixálására, igazítására ideális, de használhatod a ceruzával szépen megfestett ív rögzítésére is.

Mást is próbálj ki: A vékony, ritkás szemöldökre egyáltalán nem ajánljuk ezt a terméket.

Tipp: Ha sötét a szemöldököd, színezett helyett inkább átlátszó spirállal fixáld.

Gél vagy pomádé

Neked való: Jól tapad, tartós, és precízen lehet vele dolgozni. Hiányosabb, ritkás szemöldök kitöltésére jó, és bejön majd, ha szereted a tetovált hatást. Kétvégű ecsetet vegyél hozzá: a ferdén vágottal tudsz színezni, a spirálfejjel pedig belefésülheted a szálak közé a festéket.

Mást is próbálj ki: Ha sietsz, és csak pár perced van sminkelni, ne ezt válaszd, mert jóval tovább tart elkészíteni vele a szemöldöködet, mint bármelyik másik eszközzel.

Tipp: Az ilyen típusú termékek könnyen kiszáradnak, ezért ne felejtsd el használat után azonnal visszacsavarni a kupakot!

Szemöldökpúder-paletta

Neked való: Nagyon jó, hogy többféle szín van együtt, ezzel biztosítható a természetesség. Általában a hajtőnél egy árnyalattal sötétebb vagy világosabb a jó választás.

Mást is próbálj ki: Ha a precizitás nem az erősséged, egy ceruzával vagy spirállal jobban jársz. Ha a szemöldökpúdert túltolod, a hatás drámai lesz – de nem jó értelemben.

Tipp: Ha szálas hatást szeretnél elérni, használd vizes ecsettel.

Mutatjuk a legjobb beautycuccokat szemöldökre!

galéria

Lehet, hogy eddig rosszul formáztad a szemöldököd: mutatjuk, miért

Lehet, hogy eddig rosszul formáztad a szemöldököd: mutatjuk, miért

Fotó megosztása:

Még több

Smink