Sosem találod ki, miből készültek ezek a sminkek!

Esztergályos Viki megmutatja, hogyan tudod kimaxolni a szminkcuccaidat!

Igazi sminkimádóként szép számú gyűjteménnyel rendelkezem, sőt talán picit többel is, mint szükséges lenne. Azért, hogy a gyűjteményünk ne vesszen kárba, érdemes kipróbálni egy-egy terméket az alap funkcióján túl másra is. Készítettem pár sminket, amiknél bizonyos termékeket a saját rendeltetésén túl használtam. Kitalálod, mire?

Az arcomra készítettem egy leheletvékony alapozást, amit természetesen egy kis púderrel fixáltam a kritikus T-zónában. A szememre egy ragyogó, pezsgőszínű szemhéjpúder került, amit összedolgoztam egy bronzos árnyalattal. A szememre már csupán egy kis szempillaspirált tettem, alulra és felülre is egy-egy rétegben. A szemöldököm csak átfésültem egy színezett szemöldökzselével, ez tökéletesen elég a hétköznapokra. Az arcomra bronzosító és highlight került fel, utóbbiból egy keveset az orromra és ajkaim fölé is tettem.  Végül a számra egy szatén fényű, barnás nude rúzs került.

Nos, mit gondolsz, hol lehet ebben a sminkben a csavar?

Ha jól megnézed a sminket, látható, hogy nagyon hasonló árnyalatok kerültek az arcomra és a szememre is, ami nem véletlen, ugyanis a szememen használt pezsgős árnyalat került fel az arcomra highlighter-ként is, a bronzosítóm pedig az a bronz árnyalat, amivel összedolgoztam a világos színt. Egyébként ez a trükk még fordítva is működik, azaz akár a highlighter-ből és bronzosítóból is lehet szemhéjpúder.

A pofimat itt a szokásos módon lealapoztam, majd felvittem egy visszafogott rózsaszínes, krémes pírt az almácskákra. A felső szemhéjamra készítettem egy cicás, fekete tusvonalat, alul pedig egy rózsaszín szemceruzával kontúroztam, ami alapként szolgált a rá felvitt fényes pornak. A szemöldököm hiányosságait picit feltöltöttem barna púderrel, majd a kósza szálait áttetsző géllel fixáltam. Az ajkaim kontúroztam, majd a szememhez hasonló hatás érdekében egy metálos rózsaszínt tettem fel.

Mit gondolsz, hány esetben „csaltam” ennél a sminknél?

Bizony, kapásból 3 területen is bevetettem a multifunkciós termékeim! A mozgó szemhéjamra a kedvenc ezüstös fényű highlighter-em vittem fel, majd az alsó szemhéjra feltett rózsaszín szemceruzát ugyanezzel a termékkel metálossá tettem. A számra használt rózsaszín rúzst először krémes pirosítóként az ujjbegyeim segítségével finoman felütögettem az arcomra. Majd az ajkaim rúzsozása után a szememen is használt ezüst fényű highlightert szintén az ujjaim segítségével metálossá varázsoltam.

Marilyn Monroe nevének hallatán a fehér, fellibbenő szoknyán túl, biztos vagyok benne, hogy mindenkinek az ikonikus cicás tusvonal, és a dögös, vörös ajkak jutnak eszébe. Én is gyakran élek a szexszimbólum smink trükkjével, ugyanis bármilyen egyszerű szettet feldobhatunk vele. A szemhéjamra natúr bőrszín került, amit középbarna szemhéjpúderrel mélyítettem. Ezután elkészítettem a tusvonalat, majd spiráloztam a szemem, felül és alul is. Az arcomra természetes, barnás pír került, és egy finom réteg highlighter az arccsontokra. A szemöldököm porral feltöltöttem, majd fixáltam. Az ajkaim először kontúroztam – ez nagyon fontos az ennyire élénk színeknél – majd rúzsecsettel felvittem a paradicsompiros rúzst.

Ennél a sminknél 2 területen is spóroltam a termékekkel, kitalálod, hogy hol?

Itt a szemöldökömre használt púder igazából ugyanaz a matt, középbarna szemhéjpúder, amit a szememre is használtam. Tökéletesen alkalmazható a szemhéjpúder, szemöldökpúderként, ha nem akarsz rá külön költeni, csupán arra figyelj, hogy színben passzoljon, és teljesen matt legyen! A második trükköt a tusvonalamnál keresd! Egyszer elfelejtettem magammal vinni a szemhéjtusom egy utazásra és én nagyon szerettem volna az esti programhoz cicás szemeket varázsolni magamnak. Ekkor eszembe jutott egy hack, amiről nemrég olvastam, méghozzá, hogy a tusvonalhoz elég a szempillaspirálunk és egy tusecset kombinációja, ugyanis azzal is gyönyörű, matt fekete vonalat tudunk húzni! Amire figyelj, hogy a szempillaspirál gyorsabban szárad, mint a tus, ezért nem sok esély van javítgatásra.

Ennél a sminknél az inspirációt Kim Kardashian adta, ugyanis én is imádom időnként a szemhangsúlyos sminkeket, és a tökéletesre alapozott, kontúrozott arcot.

Alapozás után, krémes kontúrt használtam, amivel optikailag vékonyítottam az arcom, az orrom, illetve egy keveset az állvonalnál is eldolgoztam belőle, igyekeztem az ideálisnak mondott ovális formát legjobban megközelíteni. Ezután természetesen por állagú termékekkel fixáltam, hogy a nap folyamán biztosan ne csússzon el a helyéről. A kiemelni szánt helyekre (homlok, arccsont, orrnyereg) highlighter került. A szemöldököm hiányosságait feltöltöttem, majd a szokott módon fixáltam. A szememre olajzöld és narancsos szemhéjpúder, a szempillatövekbe pedig egy vastagabb fekete tusvonal került. Végül az egészet egy drámai műszempillával koronáztam meg. Az ajkaimra egy visszafogott nude színt tettem.

Tudom, tudom, a legnehezebbet hagytam a végére, de egyben az egyik kedvenc trükkömet is. Ha igazán tartós kontúrt szeretnél, akkor mindenképpen duplázz, azaz először egy krémes termékkel dolgozom, majd erre kerül a por állagú. Viszont a krémes kontúrhoz én legtöbbször a kedvenc matt, barna rúzsom használom, ami alapból egy kimondottan tartós rúzs, ezt összekeverem egy picike alapozóval, így egy gyönyörű szürkésbarna tónus jön létre, amivel tökéletesen lehet árnyékolni az arcot. Utána elég csak végigsuhintani az arcot a púderrel és bombabiztos kontúrom lesz egészen estig.

Még több

Smink