4 sminktrükk, amiről eddig azt sem tudtad, hogy létezik

Beauty vloggerünk, Esztergályos Viki most olyan szuper trükköket mutat, amiktől eldobod az agyad!

4 sminktrükk, amiről eddig azt sem tudtad, hogy létezik

Friss tekintet, nagyobb szemek – pillanatok alatt

Mindenkivel előfordul, hogy rosszul vagy éppen keveset alszik éjszaka, és bizony ez nyomot hagy a szemeinken. Ilyenkor igazán érdemes egy jó kis korrektorhoz nyúlni, de ezen kívül van még pár szuper sminkes fortély, amit még a sztárok is gyakran bevetnek.

Az alapozás előtt felvittem egy ragyogást adó primert, ez azonnal lehelt egy kis életet az arcomba, majd nedves sminkszivaccsal eldolgoztam az alapozót, így egy könnyed és természetesen ragyogó hatást értem el. A rózsás pirosító, és a highlighter az arccsontokon szintén üdévé varázsolják a bőrt. A szemem egy kis középbarnával mélyítettem, a mozgó szemhéjra pedig pezsgőszínű árnyalat került. Ezután egy kis sötétbarnát satíroztam a szempillatövekbe, ez máris megemeli a tekintetet, majd szempillaspiráloztam.

Ezután jöhet a legfőbb trükk, amivel egyrészt nagyon kipihentté tesszük a tekintetet, másrészt sokkal nagyobbnak is fog tűnni tőle a szem: 
Egy világos, gyöngyházfényű árnyalatot dolgoztam el a belső szemzugban, alul nagyjából a szem 1/3-áig, felül pedig épp’ csak a sarokban. Ugyanezt a színt felvittem a szemöldökcsontra is, ami optikailag megemeli a tekintetet. A frissítő smink befejezéseként egy kis szájfényt tettem fel az ajkaimra.

Smink kanállal

Bár a kanál alapvető funkciója szerint evőeszköz, szuperül bevethetjük sminkelés közben is! Az alapozás elkészítése után fogtam egy kisebb méretű kanalat, és a szemhéjamra helyeztem. A kanál íve felé felvittem egy sötétebb barna színt, amit felfelé egy világosabb barnával dolgoztam el. A kanalat levéve egy nagyon szép ívet kaptam, a mozgó szemhéjat pedig már csak fel kellett töltenem egy fényes, bézs szemhéjpúderrel, és el is készült a lehető legegyszerűbb módon a híres „cut crease” szemsmink.

Ezután húztam egy tusvonalat, és szempillaspiráloztam. Ha te is hajlamos vagy rá, hogy összekend a szemhéjad a spirállal, akkor vedd kézbe újra a kanalat és tedd a pilláid mögé, így a szemhéjad helyett, erre fog rákenődni a festék. Ehhez a drámaibb sminkhez vörös rúzs dukál, ezért kontúroztam egy ajakceruzával, majd felvittem a rúzst.

Tökéletes tusvonal

Sokan tartanak a szemhéjtus használatától, és a legtöbb esetben a gondot az egyforma ív meghúzása okozza. Pedig ennek a megoldása egyszerűbb, mint hinnéd!

Ragasztószalagból vágtam két kis darabot, amit először párszor felragasztottam és lehúztam a kézfejemen, hogy ne ragadjon annyira. Ezután szépen feltettem a szemem sarkához őket, és eligazítottam, hogy a lehető legszimmetrikusabban álljanak. Ezután jöhet a tusvonal! Ha picit még így is bátortalan lennél, akkor használj szemhéjpúdert, mint én ennél a sminknél. Ehhez egyszerűen csak benedvesítettem a tusecsetem, és azzal vittem fel egy bronzszínű szemfestéket. Ha elkészültél, egyszerűen húzd le a ragasztószalagot, és voilá, kész a tökéletes ívű tusvonal!

Egyszerű trükk a teltebb ajkakért

Véleményem szerint szinte nincs nő, – Angelina Jolie-n kívül – aki ne szeretne picit látványosabb ajkakat. Erre egy olyan egyszerű trükköt mutatok, amiről elsőre még én sem hittem volna, hogy ennyire jól működik! A trükk lényege: a rúzsodhoz képest használj egy árnyalattal sötétebb szájceruzát. Így az ajkaid sokkal dúsabbnak fognak tűnni, mivel az száj közepe világosabb lesz.

A sminkem ebben az esetben nagyon egyszerűre szoktam készíteni, általában csak egy vékony tusvonal, egy kis szempillaspirál, pirosító és egy leheletnyi highlighter, amit feldobok, mivel a főszerepet szeretném meghagyni az ajkaimnak.

Első lépésként mindig ajakradírt használok, ez amellett, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, picit fel is pezsdíti a vérkeringést, és már kapásból vastagabbnak tűnik a szám ezáltal. Ezután körberajzolom ajakkontúr ceruzával. Éppen csak 1 mm-rel húzom túl, és egyúttal javítom a formáját is, ugyanis kicsit aszimmetrikus ajkakkal áldott meg a sors. Ezután a szám széleit besatírozom a szájceruzával felül és alul is, figyelve rá, hogy a középső részt üresen hagyjam. Az alsó ajkam közepére viszont húzok egy vonalat.

Erre azért van szükség, mivel, mint ahogy azt az arc kontúrozásánál is alkalmazzuk, a sötéttel háttérbe szorítunk, a világossal kiemelünk, így, ha itt picit optikailag mélyítünk, sokkal duzzadtabbnak fognak tűnni a mellette levő részek. Ezután felvittem a kontúrnál egy árnyalattal világosabb rúzst, végül még a kiemelni kívánt területekre került egy cseppnyi mentolos ajakfény is.

Még több

Smink