Így lesz 2 hétig tartós a manikűröd – gél nélkül!

Kinek van ideje 3-4 naponta újra lakkozni? Menj inkább biztosra!

Így lesz 2 hétig tartós a manikűröd – gél nélkül!

Még nem akarsz újra szalonba menni, vagy sosem voltál a gél híve, de azért jó lenne, ha minél tovább szép maradna a DIY lakkozásod? Fogadd meg a Byrdie szerzője, Tynan Sinks tanácsait. A srác évek alatt kísérletezte ki és tökéletesítette az igazán tartós manikűr trükkjeit, érdemes tanulni tőle!

 

1. Erősítsd meg a körmödet!

Nem biztos, hogy a körömlakkod hibája, ha 1-2 nap után elkezd lepattogzani. Ha alatta a körmöd vékony, törékeny, könnyen hajlik, akkor sokkal hamarabb megrepedezik a rajta lévő lakkréteg is. Szóval nagyon sokat javíthatsz a helyzeten egy erősítő alapréteggel.

2. Félre az ollóval!

Sose vágd, inkább reszeld a körmödet! Tynan tapasztalata szerint sokkal tovább ép marad a lakkozás, ha nem ollóval vágod vagy csipesszel veszed rövidebbre a körmödet, hanem reszelővel. Talán azért, mert ilyenkor nem olyan élesek, hanem lekerekítettek a szélek, és a lakk jobban be tudja borítani őket.

3. Dolgozz vékonyan!

Igen, tudjuk, szeretnél hamarabb végezni, és szívesebben látsz egységes, vastagabb lakkréteget, mint vékonyabb csíkosat. De hidd el, ha hagysz időt a vékonyan felvitt rétegnek a száradásra, majd felviszel rá még egyet, sokkal szilárdabb, ellenállóbb és egységesebb felületet kapsz, mint egyetlen vastag réteggel. Megéri rászánni az időt, és várni, amíg minden felvitt réteg tökéletesen megköt. (És persze jó, ha eleve szupertartós körömlakkot választasz, válogass INNEN.

4. Legyen egy jó fedőlakkod!

Ezen ne spórolj, egy jó minőségű termékkel nagyságrendekkel tartósabb lesz a lakkozásod. Igazából az a legjobb, ha egy márkából választod a színes és a fedőlakkot, mert ezek úgy vannak tervezve, hogy erősítsék egymás hatását. És ha van hozzá passzoló, erősítő alaplakk, az még szuperebb – de bármilyen jó, csak ne hagyd ki ezt a lépést!

+1. Készítsd elő a körmöd!

A trükkökhöz a Cosmo szépségszerkesztője is hozzá teszi a magáét: a mi tapasztalataink szerint a zsírtalanító körömelőkészítő folyadék képes még napokkal meghosszabbítani a lakkozás tartósságát. Sokkal jobban tapad tőle a lakk, erősebb és ellenállóbb réteget tud így alkotni. Megéri beruházni egy ilyenre!

 

galéria

Így lesz 2 hétig tartós a manikűröd – gél nélkül!

Így lesz 2 hétig tartós a manikűröd – gél nélkül!

Fotó megosztása:

Még több

Smink