4 sminktrükk, ami hatásosabb, mint egy plasztika

Mielőtt még időpontot foglalnál a plasztikai sebészhez, csekkold ezeket a sminktrükköket!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Vékonyabb, kisebb orr

Első lépésként készíts egy alapozást az arcodra, illetve ha szükséges, igazítsd meg a szemöldököd. Az orr formázásához szükséged lesz egy krémes, barna kontúrszínre (egy sötétebb árnyalatú alapozó is tökéletes), a bőröd árnyalatánál egy árnyalattal világosabb korrektorra, sminkecsetre és egy kis transzparens púderre.

Mint minden sminkes optikai csalásnál, a sötét színnel háttérbe szorítunk, a világossal kiemelünk, ezért, ha az orrod akarod vékonyabbá tenni, akkor a két szélére kell kerülnie a sötétebb tónusnak. Ha picit kisebbíteni is szeretnéd, akkor az orrcsúcs aljára is tegyél ebből a színből. A piszébbnek ható orrért pedig egy vékony, vízszintes vonalka kerüljön az orrhegy azon részére, ahol szeretnéd „megtörni”, azaz emelni az orrod. Ezután nagyon alapos eldolgozás következik, ugyanis nincs annál csúnyább, ha messziről kiabál, hogy ez csak smink. Eldolgozás után egy leheletnyi transzparens púderrel rögzítsd az eredményt.

Az arc formázása

Vékonyabb arc, köddé vált toka. Ezt mind megoldhatjuk sminkkel!

Ugyanúgy, mint az orr formázásánál, szükséged lesz egy kontúrszínre, egy világosabb korrektorra, ecsetre (vagy szivacsra), púderre, por állagú hűvösebb, barna tónusra, amivel ráerősíthetsz a krémes kontúrra, pirosítóra illetve highlighter-re.

Az arc formázásánál mindig az ideálisnak tartott ovális formát igyekszünk a lehető legjobban megközelíteni. Ezért oda teszünk az árnyékszínből, ahol kicsit beljebb szeretnénk tolni vagy éppen kisebbnek szeretnénk mutatni. Szélesebb homlok esetén mehet oda is egy kevés, kivéve, ha túl alacsony a homlokod, azzal ugyanis teljesen összenyomnád optikailag az arcod. Vékonyítás érdekében kerüljön a barna színből az arccsont alá. Pontosabban a füled hegyét és a szád sarkát összekötő részre. Nagyjából két ujjnyi helyet hagyj a szád mellett, mivel nem célunk, hogy Joker-es hatást érjünk el. A szem alatti részre mehet egy kis világosabb korrektor, így ezt a részt előtérbe hozzuk. A toka eltüntetéséhez, vigyél fel egy kis barna kontúrt az áll vonalára is, ezzel árnyék illúziót keltünk, egy szép csontosabbnak ható állkapocs lesz majd a végeredmény.

Az alapos eldolgozás természetesen itt is kulcsfontosságú. Miután elkészült a mű, mindenképpen fixáld púderrel, hogy ne tudjon elmozdulni a helyéről. Az árnyékolt részekre vihetsz fel por állagú kontúrszínt is, ez pluszban mélyíti, és egyúttal fixálja is a munkád. Ezután jöhet a pirosítás az orcákra és egy kis kellemes fényt adó highlighter az arccsont tetejére illetve ízlés szerint az orrnyeregre és az orrhegyre is.

Nagyobb szemek, egy kis liftinggel

A szem sminkelésével elképesztő különbségek érhetőek el. A titok pedig egyszerűbb, mint hinnéd! Amire szükséged lesz: világos bőrszínű, középbarna és sötétbarna szemhéjpúder, szempillaspirál, bőrszínű szemceruza, highlighter, szemhéjpúder ecsetek.

Első lépésként a teljes szemhéjra felvittem a bőrszínű tónust, ez az egésznek az alapja. A mélyítővonalban eldolgoztam a középbarna színt. Ezt a lépést érdemes nyitott szemmel is ellenőrizni a tükörben, ugyanis ha kicsit fedettebb a szemhéjad, akkor a szem nyitott állapotában, teljesen eltűnik. Ebben az esetben kicsit vigyél feljebb a színből, ezzel optikailag meg is emeled a szemed. A szem külső sarkát, ívesen felfelé emeld ki a középbarna színnel. Ugyanezzel a tónussal az alsó szemhéjon is dolgozz, de csak egy keveset a szem külső 1/3-ában. A legsötétebb barnát egészen közel a szempillatőhöz dolgozd bele az eggyel világosabb barnába. Extra ragyogás érdekében egy kis highlight szín kerülhet a felső szemhéj közepére, a belső szemzugba felül és alul is, illetve a szemöldökcsontra. Az alsó vízvonalad pedig emeld ki egy bőrszínű szemceruzával, ezzel is nagyítva a szemed. Semmiképpen ne fehéret használj, az nagyon természetellenes hatást kölcsönöz. Jöhet a szempillaspirál! Érdemes göndörítő hatást is adó spirált használni, sőt, ha biztosra akarsz menni, spirálozás előtt használhatsz szempillagöndörítőt is. Ha nagyon friss és nyílt tekintetre vágyom, akkor az alsó pillasort nem szoktam kifesteni.

Dúsabb ajkak

Talán a legnépszerűbb plasztikai beavatkozásnak számító ajakdúsítás is könnyedén megoldható egy kis trükközéssel. Többféle módon is elérhető a hatás, most az egyik legegyszerűbbet mutatom meg.

Szükséged lesz ajakkontúr ceruzára, rúzsra, szájfényre, por állagú, barna kontúrszínre, highlighter-re, sminkecsetre.

Nem kötelező lépés, de elsőként érdemes lealapozni a szádat, ezzel egyrészt ez üres vásznat kapsz, amit kedved szerint formázhatsz, másrészt a rúzs is tartósabban fenn fog maradni. Ezután kontúrceruzával készítsd el a keretét az ajkaidnak. Ha itt-ott aszimmetrikus, azt ennél a pontnál könnyedén orvosolhatod, illetve itt van arra lehetőséged, hogy egy-egy milliméterrel túl is húzd. Ennyi csalás még nem feltűnő egyáltalán! Figyelj arra, hogy a szád sarkához közeledve már vidd vissza a vonalat az eredetire, nehogy bohóc-hatású ajkakat fess magadnak. Végül a teljes szád satírozd be a ceruzával. Majd tedd fel a rúzst.

Ezután jöhet a legfőbb trükk! Az alsó ajkad közepénél finoman dolgozz alá egy kis kontúrszínt, ezzel imitálva az árnyékot, amit a dús ajak vet. Ugyanezt vesd be felül is, a Cupido-ívnél egy vékonyabb ecsettel készíts egy kis M-betűt, úgy, hogy nagyjából egy milliméternyi helyet kihagysz közte és a felső ajkad között. 
Erre a kihagyott kis bőrfelületre tegyél fel egy kevés highlighter-t, és máris csodásan dús felső ajkat varázsoltál magadnak! Utolsó lépésként a szád középső részére tegyél egy kis szájfényt és el is készültél!

Címkék: arc cosmo beauty esztergályos viki orr plasztika smink sminktrükk szem tippek

Még több Smink

A tökéletes menyasszonyi smink titka – nagyon sok múlik az időzítésen

A tökéletes menyasszonyi smink titka – nagyon sok múlik az időzítésen

Így találd meg a neked való sminkest és hangold össze az időpontokat, hogy minden csodásan összeálljon majd a nagy napra!

Nem is gondolnád, mi mindenre jó még a régi szempillaspirálod

Ott van még a helye a sminkcuccaid között a szempillaspirálodnak akkor is, miután elhasználtad!

Muszáj beszerezned egy ilyen szempillaspirált nyárra

A kulcsszó: legyen kék! Kihangsúlyozza a szemed ragyogását, a napfényben csodásan érvényesül, és előhozza a játékos énedet.

3 sminktrükk, hogy tartósabb legyen az alapozód

A matt finish a múlté, sokkal trendibb a fényes, természetes hatású alapozás. Na de mitől lesz tartós, ha nincs rajta púder? Mutatjuk!

Ha vízálló szempillaspirált használsz, ezt az 5 dolgot tudnod kell

A tartósságnak ára van! Ha nem szeretnéd a pilláid épségét kockáztatni, használd jól a vízálló spirálod!

Felejtsd el, amit eddig a púderezésről tudtál, ez most a legmenőbb technika

A tökéletesre púderezett arc helyett most a nagyon finoman mattított finish a trendi. Tanuld meg a technikát Hailey Bieber sztársminkesétől!

Sminktrükkök, hogy nagyobbnak tűnjön a szemed

Ha olyan a szemformád illetve a szemhéjad, hogy kicsit mindig úgy tűnik, mintha hunyorítanál (igen, a hooded eye-ról beszélünk), a sminkelés néha igazi kihívás lehet. Na de mostantól minden másképp lesz!

Tökéletes szemöldök: csak egy ceruza kell hozzá

Gyors, látványos, és ha jól csinálod, nagyon szép lesz a végeredmény, ha szemöldökceruzát használsz. Mutatjuk, hogyan dolgozz vele!

Lehet, hogy a sminkecseted teszi tönkre a pofid, és nem is tudsz róla!

Ma este legyen egy alapos tavaszi nagytakarítás a program – a sminkecseteid között!

A leggyakoribb sminkbakik, amelyek a maszkod felett még látványosabbak!

A maszkviselés miatt a szempillaspirálod meg a szemfestékeid most főszerephez jutottak. A szemhangsúly szuper, de vigyázz, a maszk miatt sokkal feltűnőbb, ha nem vagy elég precíz!