Ennyi különbség van egy 5, 10 és egy 15 perces smink között

Ha te is nyomsz egy plusz szundit reggelente a mobilodon, akkor csekkold ezeket a szupergyors sminkeket!

A csodás smink alapja az ápolt bőr, ezért mindig a megfelelően előkészített arcodra tegyél sminket. Időspórolásként az arctisztítást, már zuhanyozás közben megkezdheted. A fényvédőd illetve a hidratálód beszívódása alatt pedig pont lefőzheted a reggeli kávéd.

Ennél a sminknél egy szuper, ragyogást adó BB krémet használtam csupán, korrektort egyáltalán nem. A szemöldökömre csak egy színezett szemöldökzselét használtam, amivel egy lépésben formára igazítottam és fixáltam is őket. A szemem frissességét pedig korrektor helyett a belső szemzugba tett egy-egy pötty highlighter-rel oldottam meg. Ezután egy sötétbarna szempillaspirált használtam, kizárólag a felső pillasoromon. Mivel a BB krémem nagyon vékony fedésű, ezért az arc nem kelt élettelen, lealapozott benyomást, így nem szükséges a pirosítás sem. A számra, az ajkaim színével megegyező, színezett ajakápolót használtam, és el is készültem.

Ez egy igazi turbósmink, ugyanis csupán kereken 5 perc alatt dobtam fel!

A sminkelést alapozással indítottam, viszont a lehető leggyorsabb manőver érdekében, stiftes alapozót használtam, amit utána kézzel pillanatok alatt el is tudtam dolgozni. Ezután a szemem alá felvittem egy fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó korrektort, ami instant frissítést nyújtott a tekintetemnek. A szemöldökömön picit átszaladtam egy matt, barna szemhéjpúderrel, végül fixáltam szemöldökzselével. A barna szemfestéket nem is tettem messzire, ugyanis készítettem vele egy gyors kis satírt a mélyítővonalamba, a mozgó szemhéjamra pedig matt, bézs színt vittem fel. A szempilláimra ismét csak felül használtam sötétbarna szempillaspirált.

Gyöngyházfényű highlighter-t a szemzugba, az orrnyeregre és az arccsontok tetejére is tettem, ezeket, a gyorsaság érdekében, akár simán kézzel is fel lehet vinni, és eldolgozni. Az orcáimra imádok krémes pírt használni, ugyanis nem kell ehhez sem az ecsetekkel babrálnom, sőt, ha még egy kicsit a termékekkel is szeretnék spórolni, azt is megtehetem, ugyanis ennél a sminkemnél rúzst használtam pirosításra, ugyanazt a szaténfényű barackszínt, mint amit aztán az ajkaimra is felvittem.

Ezzel a sminkemmel sem húztam az időt, ugyanis csupán 10 percbe telt az elkészítése.

Az arcom alapozásához egy magasabb fedésű, folyékony alapozót választottam, amit nedves sminkszivaccsal dolgoztam el. 
Extra tipp: Amire nagyon figyelj, hogy vidd le kicsit az alapozód az állvonal alá a nyakadra is, hogy ne üssön el az arcod színétől!

A szemem alá krémes korrektort vittem fel, amit aztán szintén a benedvesített szivaccsal dolgoztam el. Ezután egy vékony réteg púderrel fixáltam a kész alapot az arcomon, és a szem alatti területen is. A szemöldököm hiányosságait feltöltöttem vízálló szemöldökceruzával, majd átfutottam rajtuk egy kis szemöldökpúderrel is, végül fixáltam zselével.

A teljes szemhéjam lealapoztam báziskrémmel, majd egy bőrszínű szemhéjpúdert vittem fel, a mélyítővonalba pedig egy középbarna színt dolgoztam el. Majd húztam egy vékonyabb, cicás tusvonalat. Előtte a szempilláim tövét fekete szemceruzával kiemeltem, ezzel egyrészt optikailag sokkal sűrűbbnek tűnnek a pillák, másrészt elkerülheted azt a hibát, hogy egy vékony bőrszínű csík maradjon a pillatőben a tusvonalad alatt.

A belső szemzugba, fényes pezsgőszínt tettem, a vízvonalat pedig bőrszínű szemceruzával húztam ki, ezzel élénkítve a tekintetem. A szempilláim, felül és alul is spiráloztam, fekete szempillaspirállal.

Az arcomra először egy por állagú kontúrt tettem: az arccsontok alá, az állvonalhoz, és az orrom két szélére, hogy keskenyebbnek, vékonyabbnak tűnjenek. Ezután egy finom rózsaszín árnyalatú pirosítót tettem az almácskákra, és kifelé eldolgoztam. Az arccsontom tetejére, a szemöldökcsontomra és az orrnyergemre ragyogó highlighter-t dolgoztam el, kiemelve ezeket a területeket. Az ajkaim először kontúrceruzával megrajzoltam, majd a teljes felületét besatíroztam vele, ezzel szépen megágyazva a rúzsnak, ami így sokkal tartósabban az ajkakon marad.

Végül felvittem az élénk, rózsaszín rúzst, és el is készültem, mindössze 15 perc alatt!

Még több

Smink