Ennyit számít, mivel formázod a szemöldöködet!

Beauty vloggerünk, Esztergályos Viki megmutatja, mekkora különbség van a különböző szemöldökformázó technikák között!

Ennyit számít, mivel formázod a szemöldöködet!

Bár szemöldökünk, eredetileg a szem környezeti hatásoktól való védelmét szolgálja, rendkívül fontos része a sminkrutinnak is, hiszen egy szépen formázott szemöldök keretet ad a szemnek, sőt akár nagyobbnak is mutathatja azt.

Az ideális forma kialakítását, mielőtt magad nekiesnél, érdemes legalább először szakemberre bízni. Utána már könnyedén magad is karban tarthatod a szemöldököd, megfelelő formázó termékekkel pedig csodás végeredményt érhetsz el.

Különböző styling eszközökkel, különböző hatás érhető el, én is kedvem, időm vagy éppen az aktuális sminkem szerint szoktam váltogatni őket.

Szemöldökzselé

Ha alapvetően elégedett vagy a szemöldököddel, maximum csak itt-ott vannak kis hiányosságai, és egy természetes look a célod, akkor tökéletes választás a szemöldökzselé. Ez a termék leginkább egy szempillaspirálra hasonlít, csak annál sokkal kisebb és precízebb keféje van. Ennél a terméktípusnál választhatsz átlátszó illetve színezett verziók közül. Az áttetszővel megzabolázhatod a rakoncátlan szálakat, és fixálhatod őket, a színezettel pedig ugyanezek mellett még egy kis színt is adhatsz nekik.

Hogyan használd? Finom, apró mozdulatokkal fésüld formára a szemöldökszálakat.

Előnye: gyors és egyszerű használat, tartós

Hátránya: erősen hiányos szemöldökhöz egymagában nem elegendő

Szemöldökceruza

Az egyik legelterjedtebb szemöldökformázó mind közül. Érdemes minden használat előtt kifaragni, hogy minél precízebben tudd használni. 
Pro tipp: Ha faragás előtt kis időre a hűtőbe teszed, sokkal könnyebb dolgod lesz! Amennyiben az automata szemöldökceruzát preferálod, akkor válassz minél kisebb, vékonyabb fejű darabot. A legtöbb ceruza másik oldalán kis kefe is található, amivel szuperül megigazíthatod a szálakat előtte, majd miután elkészültél, óvatosan átfésülve természetesebb hatást érhetsz el.

Hogyan használd? Satírozás helyett, igyekezz minél inkább szálazó mozdulatokkal feltölteni a szemöldököd, úgy sokkal szebb lesz a végeredmény.

Előnye: egyszerű használat, sok színben elérhető

Hátránya: a szép eredmény elérése időigényes, általában gyorsan fogy a termék

Szemöldökpúder

Szintén széles körben elterjedt terméktípus, általában duóként kapható, egy sötétebb és egy világosabb púder található a kompaktban. Nagyon könnyedén lehet vele, szép, de nem túlzó szemöldököt készíteni, ideális kezdőknek is. Egy ferdén vágott ecsettel könnyedén felviheted. Sőt, ha nem akarsz külön szemöldökpúderre költeni, tökéletesen megfelelő színben passzoló szemhéjpúder is. Amire figyelj, hogy mindenképpen matt finishűt válassz!

Hogyan használd? A szemöldök elejénél használj eggyel világosabb színt, mint a végénél, így természetes ombre hatást érsz el.

Előnye: egyszerű használat, természetes hatás, sok színben elérhető

Hátránya: kiegészítő eszközt igényel (szemöldökecset), nem túlzottan tartós

Szemöldökfilc

Kevésbé ismert, pedig nagyon praktikus darab, akárcsak a filces szemhéjtus. Ha bejön a szálazott, tetkó hatás, ez lesz a nyerő termék számodra! Vízálló változatot érdemes belőle választani, így nem kell aggódnod nap végéig a szemöldököd miatt. Érdemes vele kicsit gyakorolni, hogy ne keltsen mű hatást a végeredmény.

Hogyan használd? Ahogy a szemöldökceruzánál is, itt is igaz: apró, szálazó mozdulatokkal éred el a legszebb eredményt.

Előnye: tartós, látványos hatás érhető el vele

Hátránya: könnyedén túlzásba lehet vele esni

Szemöldök pomádé

Pár éve robbant be a köztudatba az úgynevezett Instagram-szemöldök, aminek fő kelléke a szemöldök pomádé. A közösségi média platform ontotta magából a tökéletesen definiált szemöldököket, így nem is csodálkozhatunk, hogy hamar divatba jött. Határozott vonalvezetés jellemzi, ezért mielőtt a nagyközönség elé lépsz vele, mindenképpen érdemes némi gyakorlatra szert tenni. A legszebben ezt is, csak úgy, mint a szemöldökpúdert, ferde ecsettel lehet felvinni, amit minden egyes használat után ki kell tisztítani, ugyanis a pomádé beleszárad az ecset szálai közé.

Hogyan használd? A felvitelt kezdd a szemöldököd vége felől, ahol alapból sötétebb, a szemöldök elején pedig csak az ecseten maradt termékkel dolgozz, hogy elkerüld a túl mű hatást.

Előnye: tökéletes forma érhető el vele, nagyon tartós

Hátránya: kiegészítő eszközt igényel (szemöldökecset), gyakorlatra van szükség hozzá

Még több

Smink