Készítsd el a Disney hercegnők sminkjét néhány lépésben

Lesd el ezeket a sminktippeket, és ragyogj, akár egy hercegnő!

Hófehérke

Hófehérke mesés porcelán bőre, igéző tekintete és vérvörös ajkai legendásak, és ha hiszed, ha nem, kimondottan könnyű modern köntösbe bújtatva elkészíteni!

Hogy ne legyen útban a hajam, sminkelésnél előszeretettel használok hajpántokat. Ha hozzám hasonlóan, egy piros darabot is találsz a készletedben, az a hasznos funkcióján túl, tökéletes kiegészítője is lesz a „Hófehérke-stílusnak”.
Ennél a sminknél rendkívül fontos a tökéletes, mégis leheletfinomságú alapozás. Használj selyemfényt adó terméket, hogy igazán porcelánhatású legyen a végeredmény.

Az almácskákra kevés rózsás arcpirosítót tettem, mintha csak valódi pirulás lenne. Highlightert csak nagyon finoman használtam, éppen csak egy ecsetsuhintásnyi került az arccsont tetejére. Bronzosítót semmiképp se használj, az ugyanis elvenné a már-már áttetsző, légies hatását az arcnak.

A szemhéjamra egy natúr, matt szemfestés került elsőként: bézs szín a mozgó szemhéjra, a mélyítővonalba pedig egy középbarna tónus. Ezután egy íves, fekete tusvonalat készítettem. Hogy picit különlegesebb legyen az összhatás, a cicás ív alatt húztam egy vékony piros vonalat is. Ezután kihúztam alul is a szemem a fekete tussal, kivéve a belső szemzugot, ahol ismét a piros tus kapta a főszerepet.

Jöhetett a szempillaspirál felül és alul, viszont a drámaiabb hatás kedvéért egy műszempillát is feldobhatsz, ahogy én is tettem.

Az ajkaim először kontúroztam egy piros ajakceruzával, majd teljesen be is satíroztam vele. Ezután felvittem a gyönyörű, csillogó vörös rúzst ajakecsettel, a minél precízebb végeredmény érdekében.

Pocahontas

Pocahontas igazi természetes szépség, ezért a fő irányvonal az ő sminkjénél a natúr, barnás árnyalatok, csupán csak egy csipetnyi extrával megfűszerezve.

Az arcom alapozása után egy ragyogó bronzosító került az arcomra.

Pro tipp: Az ecseten maradt termékkel picit átsimíthatod az orrnyerged is, olyan hatása lesz, mintha csak a nap sütötte volna meg.

A szemhéjamra egy bézs szemhéjpúder került elsőként, majd egy narancsos, barnás tónust dolgoztam el a felső, illetve az alsó szemhéjamon is. A szempillatöveket sötétbarna szemceruzával kontúroztam vékonyan, majd egy kis fejű ecsettel eldolgoztam azt. Az alsó vízvonalat – Pocahontas nyakékéből inspirálódva – egy türkizszínű szemceruzával húztam ki, illetve lefelé is eldolgoztam az alsó szemhéjra, hogy látványosabb legyen. A tartósság és intenzitás érdekében egy színben harmonizáló szemhéjpúdert finoman beledolgoztam a szemhéjon lévő ceruzás alapba. 
Fontos: A vízvonalra soha ne tegyél a szemhéjpúderből, oda elég a ceruza. 
Ezután a szemek megkoronázásaként jöhetett a szempillaspirál és a műszempilla.

Az ajkaim egy természetes barna ajakceruzával kontúroztam, majd egy színben harmonizáló matt, folyékony rúzst vittem fel. Nekem egy fából készült fülbevaló egészítette ki a Pocahontas-lookom, de egy bőrrojtos darabbal sem lőhetsz mellé.

Jázmin

Agraba hercegnőjének csodás outfit-je adta a smink fő inspirációját, ezért a kék és az arany szín dominál benne.

Az alapozás elkészítése után, Pocahontas-hoz hasonlóan, ennél a sminknél is nagy szerepet kapott a bronzosítás. Az arccsontomra és az orrnyergemre pedig pezsgőszínű highlighter került. A szememre elsőként egy vörösesbarna színt vittem fel a mélyítővonalba, és azt felfelé és kifelé is eldolgoztam.

Mivel ez egy Cut Crease smink, ezért egy korrektor és egy lapos, szintetikus ecset segítségével megrajzoltam a szemsminkem formáját. Ezután erre a krémes alapra tapogattam fel a ragyogó kék szemhéjpúdert. Az alsó szemhéjra és a vízvonalra is elsőként kék szemceruzát használtam. Majd a szemhéjon levő krémes részre felvittem a felül is használt szemhéjpúdert. A belső szemzugba egy kis arany szemhéjpúdert tettem, kimondottan csupán a kis V-alakra koncentrálva. A felső szemhéjon levő kék és barna találkozásánál egy arany szemhéjtussal húztam tusvonalat, követve formát. A szempillatöveket vékony, fekete tusvonallal emeltem ki, ezáltal egyrészt sokkal mélyebb lesz a tekintet, másrészt a szempillákat is sűrűbbnek mutatja. Végezetül szempillaspiráloztam, és műszempillát ragasztottam.

Az ajkaim ez esetben is kontúroztam ceruzával, majd felvittem egy vizes hatású, barna ajakrúzst, és el is készült a sminkem. Némi arany kiegészítővel feldobva, igazán keletiessé varázsolhatod a külsőd.

Még több

Smink