„Levél a sminkesnek, aki majdnem tönkretette az esküvőmet”

Ha életed egyik legfontosabb napja előtt állsz, van néhány kérdés, amiben nem köthetsz kompromisszumot. Főleg akkor nem, ha a saját arcodról és önbizalmadról van szó. Olvasónk 2 évvel az esküvője után döntött úgy, hogy kiírja magából azt, ami akkor fennakadt a rendszerben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Levél a sminkesnek, aki majdnem tönkretette az esküvőmet”

„Valósággal széthajtottam magam az esküvő előtti néhány napban, ezért úgy voltam vele, amikor próbasminken ültem, maximálisan rábízva magam a tudásodra, a tapasztalatodra és a jó ízlésedre, hogy talán én vagyok túlságosan érzékeny, amiért bánt, hogy azonnal lesöpröd az ötleteimet. Elvégre alig aludtam pár órát, és te egészen biztosan jobban értesz az esküvői sminkekhez, mint én – ezért mentem hozzád. Aztán amikor nem volt olyan pont az arcomon, amit ne kritizáltál volna sminkelés közben, eszembe juttattad, hogy nem vagyok szép: problémás a bőröm, hülyén néz az orrom, és aszimmetrikus a szám. Arra gondoltam, mennyit küzdöttem azért az arcbőrért, amit te olyan nagy elánnal savaztál, és ami néhány éve ennél is csúnyább volt. Nem szeretem a mattot, pláne a barnát, de akkorra inkább rád hagytam az egészet, mielőtt elsírom magam.

Éreztem, ahogy megfullad a bőröm az indokolatlanul sok alapozótól, és láttam magam előtt, ahogy a 35 fokos hőségben elolvadok az oltár előtt. Aztán a kezembe adtál egy tükröt, és én még sosem láttam magam ennyire csúnyának. Kértem, hogy törölj le a szemöldökömből, mert soknak érzem, és teljesen elégedett vagyok az eredetivel. A színek sem passzoltak hozzám, de te szerelmes vagy a mattba és a barnába, és különben is kiderült, hogy legkevésbé az érdekelt, mennyire vagyok én magam elégedett. Már percek óta ment a szájkarate, részemről meglepően óvatosan, mire te megkérdezted, mi a csillagjegyem. Kissé kizökkenve azt válaszoltam, hogy Halak. Erre jött a magyarázat: sosem jöttél ki jól a Halakkal…

Végig zokogom a hazafelé utat, nem ismertem az arcot, aki visszanézett rám a tükörből, és különben is, kerültem, ahogy csak tudtam. Emlékszem, ahogy megalázottan rohanok be a házba, hogy még idejében elkerüljem a leendő férjem. Gyorsabb volt nálam: láttam, hogy az arcomat vizslatja, miközben kedvesen hozzáteszi, szerinte olyan szépen sminkelek, készítsem el én aznap a makeup-om.

Ha visszagondolok, 2-3 telefon, és keresek egy új sminkest, de akkor semmi erőm nem volt hozzá. És különben is, 3 nap választott el az esküvőtől. Inkább visszamentem az oroszlán barlangjába, hogy széttépje az önbecsülésem utolsó épen maradt darabjait.

Ha visszagondolok, évek fáradságos munkájával felépített önbizalmát alapoztad le, és rajzoltál rá valami egészen újat, mert neked nem tetszett az eredeti. Aki másnap egyébként ugyanúgy felébredt a szerelme mellett az igazi vonásaival.

Ha visszagondolok, az utolsó utáni ember voltál, akinek számítania kellett volna a véleményének, mégis visszahúztál a saját életemben, ráadásul a legfontosabb napomon.

Remélem jól vagy, és hanyagolod a mattot annál, aki nem szereti. Remélem, már nyitottabb vagy, és nem gyártasz tucatarcokat, inkább azt teszed még szebbé, ami eleve szép az előtted ülő nőben. Szeretném, ha tudnád, nagy lecke voltál számomra, hogy igenis jól áll nekem a barack, amit rögtön az elején offoltál, és ma már szebbnek látom magam, mint valaha! Köszönöm, hogy akkor megkérdőjeleztél, enélkül nem lennék ilyen erős.”

Címkék: alapozó beauty elrontott esküvői smink elrontott smink esküvő esküvői smink önbizalom smink sminkes szemöldök szépgésápolás szépség

Még több Smink

Tökéletes szemöldök: csak egy ceruza kell hozzá

Tökéletes szemöldök: csak egy ceruza kell hozzá

Gyors, látványos, és ha jól csinálod, nagyon szép lesz a végeredmény, ha szemöldökceruzát használsz. Mutatjuk, hogyan dolgozz vele!

Lehet, hogy a sminkecseted teszi tönkre a pofid, és nem is tudsz róla!

Ma este legyen egy alapos tavaszi nagytakarítás a program – a sminkecseteid között!

A leggyakoribb sminkbakik, amelyek a maszkod felett még látványosabbak!

A maszkviselés miatt a szempillaspirálod meg a szemfestékeid most főszerephez jutottak. A szemhangsúly szuper, de vigyázz, a maszk miatt sokkal feltűnőbb, ha nem vagy elég precíz!

3 beautycucc, ami a megmenthet az online meeting előtt

Ha csak pár perced van arra, hogy összerakd magad az online megbeszélés előtt, nagyon nem mindegy, melyik kozmetikumot kapod elő!

Tudd meg, melyik színtípusba tartozol, és jobban fogsz sminkelni!

Ha tisztában vagy azzal, milyen színektől lesz életteli, üde hatású a pofid, már az alapsminkedet is úgy tudod majd elkészíteni, hogy csak úgy ragyogsz tőle!

Ezeket a korrektortrükköket minden lánynak ismernie kell

Ha a szemed alatt a fáradtság 50 árnyalata köszön vissza, kapásból nyúlsz is korrektorodért. De nagyon nem mindegy, milyen textúrát, milyen színt, és hogyan teszel fel!

Ha sminkszivaccsal alapozol, ezeket tudnod kell

Praktikus, könnyű használni, de hogy igazán szép legyen a sminkszivaccsal készült make-upod, néhány dologra érdemes odafigyelned!