Rúzsok azoknak, akik utálják ezt a műfajt – heti Színes-szagos

Tetszenek a színes ajkak, de nem bírod elviselni a szádon a vastag matt vagy krémesen csillogó rúzsréteget? Üdv a világomban!

Rúzsok azoknak, akik utálják ezt a műfajt – heti Színes-szagos

Új rovatunkban hetente válogatunk össze olyan termékeket a folyamatosan megjelenő újdonságok és a bevált kedvenceink közül, amelyek nálunk egyértelműen a WOW-kategóriába esnek! Most épp olyan rúzsokat mutatunk, amelyekért akkor is odáig leszel, ha eddig nem ez volt a sminked fő eleme. A Cosmo szépségszerkesztőjének beautytrükkjei következnek.

„Mindig is bejött, amikor valaki minimálsminket visel, egy mesés árnyalatú rúzzsal. És a vibráló árnyalatú matt ajakfestésnek is a rajongója lettem – de csak távolról. Elképesztő mennyiségű képet mentettem le és Insta-videót néztem meg arról, hogyan is kell tökéletesre rúzsozni a folyékony és a kompakt verziókkal, elméletben mindent (is) tudok. Csak egy a baj: a rúzs érzését nem tudom elviselni a számon. És ez nem csak az ajkakat cserepesre szárító matt rúzsokkal van így: engem még a szájfény is idegesít, mert ragad, beletapad a hajam. És az enyhe krémes érzést sem szeretem, igazából ajakbalzsamot is ritkán használok, pont ezért. Szóval egy idő után elengedtem a dolgot – és ahogy az életben ez olyan gyakran megtörténik, ekkor talált rám az első ajakfilc, amit aztán az esküvőmön is viseltem. Semmi zavaró érzés, csak a szín – számomra telitalálat! Ezek után már tudatosabban kezdtem keresni a nekem való ajakszínezőket, és mostanra lett néhány igazi kedvencem. Tényleg érdemes kipróbálni a hozzám hasonló rúzsfóbiásoknak, mert nem is érezni, hogy ott vannak, mégis gyönyörű és tartós színt adnak!”

Ápol és színez

Clarins Intense Lip Comfort Oil ajakolaj-szájfény 6850 Ft

Megláttam, és beleszerettem: gyönyörű csomagolás, intenzív szín, olajos textúra – imádom! Feltettem, és majdnem elsírtam magam: ajakbalzsam- érzés a számon és vizes csillogás. Majd eltelt egy kis idő, és újra szerelmes lettem: a ragadós érzés elmúlt, csak a szín maradt (meg az ajkam puhasága), olyan hatással, mintha a szám maga lenne ilyen szép pink árnyalatú. Hát pont ez az, ami nekem kell! (Azóta picit csalok, és rögtön az elején visszaveszek a csillogásból papír zsebkendő segítségével.)

Kifestő

Avon Mark ajakfilc 2099 Ft

Nagyon bejön a jumbo kiszerelés, és az is, hogy a tinta azonnal beszívódik, egyáltalán nem érződik a számon, mégis elképesztően tartós. Aki a fényesebb finish-t szereti, az egy egész pici szájfénnyel rúzshatásúbbá teheti a végeredmény. (Én biztos nem, nekem pont így jó, ahogy van!)

Tart és kész

L’Oréal Paris Rouge Signature tartós ajakrúzs 3499 Ft

Tartós is, matt is, folyékony is; na, ez nem én leszek – gondoltam. És nem is elsőre szerettem bele. Bekerült a táskámba, aztán 1-2 hónap múlva újra felfedeztem, és azóta az egyik kedvencem lett. Nem is értem, miért nem történt meg azonnal a kapcsolódás, talán mert először egy halványabb árnyalattal próbálkoztam, ami nem bizonyult az én színemnek. A meleg, élénk narancsos viszont nagyon bejött!

Krémes varázslat

Yves Saint Laurent Tatouage Couture Velvet Cream ajakfesték 12 500 Ft

Elsőre ki sem mertem próbálni, mert túl „komolynak” tűnt ahhoz, hogy egy magamfajta rúzsfóbiásra pazaroljam… Ráadásul a kapott árnyalat is elég élénk volt. Aztán mikor azért csak feltettem, ismét bebizonyosodott, hogy a beautybátorság általában kifizetődő: a szín tökéletesen passzolt, bár magamtól sosem választottam volna, a textúra meg pont nekem való: ahogy szépen bemattul, úgy be is szívódik, és mintha ott sem lenne. Nincs az a húzó, száraz érzés, mint a matt rúzsoknál gyakran, de a tartóssága és az élénksége vetekszik azokéval. Love, love, love.

Vizes hatás

Clarins Water Lip Stain ajaktinta 6850 Ft

Hát, úgy tűnik, ez a márka nagyon megtalált engem. Egészen elképesztő, ahogy a vizes állagú ajakszínező beszívódik, és érzésre teljesen eltűnik, a szín finoman bemattul – pont, mintha nekem találták volna ki. Az intenzitása extra réteggel fokozható.

Még több

Smink