Korrektor: így maradhat fenn egész nap

Reggel még tökéletesen takarta a szemed alatti karikákat, de pár óra múlva már nagyon nem úgy néz ki, ahogy kéne? A sztársminkes trükkjei segítenek!

Korrektor: így maradhat fenn egész nap

A kialvatlan csajok legjobb barátnője reggelenként a korrektor – de vajon miért nem képes ott maradni egész nap, ahol lennie kéne? Lekopik, elkenődik, és ami a legrosszabb: beül az apró ráncokba! A fotózásokon és forgatásokon ez nem fér bele, szóval a tuti módszerért a make up artistok eszköztárában érdemes keresgélni. Kassai Fibi sminkmester megsúgja, ő milyen praktikákat használ.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

fibikassai (@fibikassai) által megosztott bejegyzés, Aug 21., 2017, időpont: 11:55 (PDT időzóna szerint)

Vidd fel vékonyan!

A vastagon elfedett karikák pár évvel ezelőtt (amikor a tökéletesre alapozott-kontúrozott Insta-sminkekért rajongott mindenki) még okék voltak, de a mai sminktrendek szerint a rengeteg korrektor a szem alatt inkább ciki, mint szép. Minél vastagabb a felvitt réteg, annél könnyebben repedezik, amikor beszélsz vagy mosolyogsz, szóval dolgozz nagyon vékonyan a korrektorral, és inkább később vigyél fel belőle egy extra réteget, ha szükséges!

Hidratálj alá!

Ha szemkörnyékápolót teszel fel, mielőtt elkezded a sminkelést, és finoman beütögeted a bőrbe, hogy teljesen beszívódjon, nagyon jó alapot készítesz a korrektornak. A hidratált bőrön ugyanis sokkal kevésbé ül bele a ráncokba a termék!

Használd az ecseted!

Oké, ujjal sokkal gyorsabb vagy, ez igaz. De sokkal könnyebben is esel túlzásba a mennyiséget illetően, amikor a kezedet használod, míg ecsettel sokkal precízebben tudsz dolgozni.

Válaszd meg jól az állagot!

Minél szilárdabb, „vastagabb” állagú egy termék, annál pigmentáltabb, és annál jobban fed. Az extrán fedő korrektorok viszont több púderanyagot tartalmaznak, aminek köszönhetően bár tartósabbak, de könnyebben beleülnek a ráncokba. Kísérletezd ki, neked a folyékony, a krémes vagy a stiftes verzió jön be leginkább, és használd a legkisebb szükséges fedéserősségűt – nem kell mindig masszív, mindent elfedő korrektort viselned! A jobb napjaidon elég a leheletkönnyű, folyékony változat, ami órák után sem erősíti fel a ráncaidat.

Ne púderezd, csak ha muszáj

A púderrel valóban fixálni tudod a korrektort – nem véletlenül volt egy időben olyan népszerű a baking technika (amikor az egész alapozásra vagy csak a tökéletesen lealapozott-korrigált szemkörnyékre vastag púderréteg merül, majd a felesleget 15-20 perc múlva le kell seperni ecsettel). Látványosan egységesít, de épp olyan látványosan erősíti fel a legapróbb ráncokat is néhány óra múlva. Csakis azoknak ajánljuk, akiknek még annyira sima a szemkörnyékük, hogy igazából nincs hova beülnie a vastag korrektor-alapozó-púder anyagkombónak. A korrektort javítani egy-két ujjmozdulatba kerül – kivéve, ha lepúderezted, mert akkor sokkal nehezebb a dolgod, ha nap közben frissítésre szorulna a sminked.

Ne menj közel!

Ne akard tökéletesen az alsó pillákig felvinni a korrektort, mert itt gyűlik össze az anyag a leglátványosabban! Segíthet még, ha nem csak a szem alatti részre viszed fel, hanem a mozgó szemhéjra is. Egyrészt egyenletesebb lesz tőle a sminked, másrészt mivel egy szuper alapot készítesz így a szemhéjpúdernek, az sokkal jobban megtapad, nem pereg le, és nem rontja az alsó részre szépen felvitt korrektor fennmaradási esélyeit.

Jó árnyalatot használsz?

Amikor korrektorszínt választasz, tartsd szem előtt, mi a célod vele. Ha a szemed alatti sötét karikákat szeretnéd eltüntetni, akkor a bőrszínednél eggyel világosabb árnyalattal lesz a legszebb a végeremény. A világosabb szín egy kis élénkséget ad és kiemeli a szürkés, beesett területet. Ha viszont inkább táskás, duzzadt a szemed, akkor a világos korrektorral éppen felhívod rá a figyelmet! Ilyenkor jobb választás a bőrszínbe tökéletesen belesimuló korrektor (ahogy a pattanások és pöttyök elfedéséhez is), és csak a legszükségesebb mennyiségben, véletlenül sem túltolva!

Még több

Smink