A legnagyobb hibák, amiket a szempillaspiráloddal elkövethetsz

Így válaszd ki, vidd fel, mosd le vagy tárold, hogy ne tedd tönkre a pilláidat!

A legnagyobb hibák, amiket a szempillaspiráloddal elkövethetsz

A legfontosabb, amit tudnod kell: „Nincs olyan, hogy legjobb spirál! – figyelmeztet Rusznyák Gyula, a Giorgio Armani sminkmestere (@rusznyak.beauty) – Nem véletlenül van egy márkán belül is többféle termék, hiszen mindenkinek más válik be. Természetesen vannak közkedvelt, extranépszerű spirálok, amelyek a csajok nagy többségénél működnek, de nincs olyan kefefej vagy formula, amely mindenkinek maradéktalanul bejön. Ráadásul nem is ugyanazt várják a lányok a spiráljuktól: van, aki a hétköznapi hatást keresi, másnak a drámai extrahosszú, az éjfekete vagy épp az összetapadt hatást szereti. A legfontosabb, hogy találd meg, neked melyik kefefej áll leginkább kézre: a kicsi, a vastag, a kúpos, az orsó vagy épp a piskóta formájú. (Itt csekkolhatod, valóban a neked való spirált használod-e.) Ha ez megvan, könnyebb lesz a választás – aztán már csak ki kell hoznod az új kedvencedből a maximumot!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rusznyák Gyula (@rusznyak.beauty) által megosztott bejegyzés, Ápr 30., 2020, időpont: 2:58 (PDT időzóna szerint)

Technika

Nem mindegyik terméknél válik be ugyanaz a felviteli mód, és ha mondjuk minden spirálodnál a cikkcakk-technikát erőlteted, lehet, hogy rosszabb lesz az eredmény, mint ami egy egyszerű végighúzással vagy akár rápislogással lehetne. Ezt kikísérletezheted magad is, de sminkes vagy szakképzett eladó is tud tanácsot adni neked. A lényeg, hogy ha az új spirálod elsőre nem olyan, mint amit vársz, próbálgasd többféleképp felvinni, lehet, hogy megoldódik a probléma egy új technikával!

Tárolás

Nagyon sok hosszan eltartható sminktermek létezik szerencsere, ha szakszerűen tárolod, a szemfestékek akar évekig is elállhatnak, és az ecseteid is hosszú évekig elkísérhetnek. A spirálod élettartama viszont ezekhez képest extrém rövid! Maximum fél év, de inkább 3 hónap után cseréld le, és keress új igazi nagy Ő-t – a szemed érdekében! Amivel biztosíthatod, hogy jól működjön a lejárati időn belül: tárold szobahőmérsékleten, ne tedd ki tűző napra, ne hagyd például a kocsiban vagy a strandtáskádban. Ha kezd beszáradni, ne próbálj pumpáló mozdulattal extra festéket kiszedni belőle, mert azzal még jobban felgyorsítod a száradást és az oxidálódást. Semmiképp ne csepegtess bele műkönnyet vagy melegítsd víz alatt, gyulladt szem lehet a kísérletezés vége

Megosztás

Még egy extrafontos dolog: korrektort, alapozót, akár ügyesen, ujjal felvive még a rúzsodat is megoszthatod a barátnőddel, de a spirálodat soha! Ez nem irigység, hanem a szemetek épségének megóvása!

Szín

Rengeteg színben érhetőek már el spirálok, mindig az alkalomnak megfelelően válassz a tökéletes hatásért. Fekete és fekete között is óriási különbség van: a matt, barnás fekete kicsit természetesebb hatású, az éjfekete inkább partisminkhez való. A barna spiráltól lágy, természetes hatású lesz a tekinteted, a kéket, zöldet szintén inkább buliba ajánljuk.

Lemosás

Nagyon nem mindegy, hogyan próbálod eltávolítani a pilláidról a festéket. Sokan az arclemosóval próbálják leszedni, ami vagy csípi a szemüket, vagy nem hozza le tökéletesen. A micellás víz sem feltétlenül ideális választás. Legjobb, ha a sminklemosás első lépéseként 2 vattakorongot kétfázisú lemosóval átitatsz, ráfekteted a pilláidra, és fél perc várakozás után óvatosan, néhány gyengéd, egyirányú mozdulattal letörlöd vele a festéket. Utána jöhet a teljes arc megtisztítása.

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Smink