Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha nem akarsz évekkel öregebbnek tűnni!

Összeállítottuk a leggyakoribb sminkelési hibákat, amik ahelyett, hogy fiatalabbnak mutatnának, inkább rád pakolnak még pár plusz évet!

Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha nem akarsz évekkel öregebbnek tűnni!

Természetes alap

Az első hibát kapásból az alapozásnál elkövetheted. Egy jó alapozó elfedi az egyenetlenségeket, de mégsem túl maszk hatású az arcon, ami minden egyes kis barázdába beleül. Miután hidratáltad a pofid, tegyél fel egy jó kis primert, ami feltölti a bőröd, és megfelelő alapot biztosít a makeup-odnak. Ezután érdemesebb egy természetes fedésű alapozót használni, ami nem túlzottan matt hatású, hanem marad egy kis bőrfénye. A púderes dobozt sem kell magadra önteni a fixáláshoz, elég, ha egy keveset veszel fel az ecsetre, leütögeted a felesleget, majd finoman átsimítod vele az arcod. Pirosítóból válassz a bőrszínednek megfelelő rózsaszínes, mályvás vagy barackos tónust, de semmiképp se legyen a bőrödhöz képest túlzottan sötét az árnyalat.

Elfeledkezel a szemöldöködről

Sajnos a kor előre haladtával a szemöldök vékonyabbá válik, ezért ha az kevésbé látható, az mindig idősebbnek mutat, míg egy szépen formázott, vastagabb szemöldök fiatalít. Természetesen, ha alapból vékonyabb a szemöldököd, nem kell Cara Delevingne hihetetlenül dús szemöldökét magadra applikálnod, elég, ha szépen átfésülöd, a hiányosságokat feltöltöd egy kis színben passzoló szemöldökpúderrel, és átfutsz rajtuk egy kis zselével. A különbség szemmel látható!

A korrektor trükk

Egy-egy rosszabb éjszaka után bizony szembesülünk a csúf igazsággal, már, ami a szem alatti karikákat illeti. Ilyenkor gyorsan nyúlunk a korrektor után, hogy üdébbé varázsoljuk vele ezt a területet. A legtöbb beauty blogger szerint, érdemesebb világos korrektort használni, ami instant frissességet ad. Ez alapvetően igaz, viszont ha a lila, kék vagy akár barnás karikákra csak magában rápakolod a világos korrektort, akkor csúnya, szürkés eredményt fogsz kapni. Ezt, ha megfejeled egy vastag bakingeléssel, ami jó eséllyel egy idő után beül a kis mimikai ráncokba, máris hopp, rád ugrott plusz 5-10 év!

A tuti hatás érdekében használj a lilás karikákra sárgás, kékes karikákra narancsos, míg a barnás elszíneződésre barackosabb tónusú korrektort vékonyan. Ennek magyarázata a színtanban rejlik, ugyanis a színkörben egymással szemben álló színek (komplementer színek) egymás fölé rakva, semlegesítik, azaz kiütik egymást. Ezután tehetsz rá egy kevés bőrszínű korrektort, ami maximum egy árnyalattal legyen világosabb az alapozódnál! Egy leheletnyi púderrel fixáld és készen is vagy!

Fekete helyett nude!

Mint, ahogy sokan, én is belefutottam régen abba a hibába, hogy kihúztam feketével a vízvonalam. Pedig ez nagyon rossz megoldás, főleg, ha felülre semmit nem teszel, és csupán ennyiből áll az alsó szemhéj sminkje is. A feketével kihúzott vízvonal összehúzza a szemeket, és keménnyé, szigorúvá teszi a tekintetet. Míg egy nude szemceruzával kifestett szem, optikailag sokkal nagyobbnak, ezáltal ártatlanabbnak, fiatalosabbnak hat!

Sötét, matt rúzs helyett…

Sajnos, ahogy idősebbek leszünk, az ajkaink is veszítenek teltségükből, de ha ezt még tetézzük egy túlzottan sötét, ráadásul matt, száraz finishű rúzzsal, az még inkább vékonyabbnak fogja mutatni őket. Ha a fiatalosabb külső a cél, célszerűbb a világosabb árnyalatok közül választani. Először egy ajakceruzával kontúrozd az ajkaid (picit csalhatsz is vele, és 1-1 mm-rel vastagabbra rajzolhatod), majd erre vidd fel a rúzst. Plusz optikai tuning, ha az ajkaid közepén eloszlatsz egy kis szájfényt is!

Túl vastag tusvonal

Egy szép, cicás tusvonal mindannyiunk álma, de nagyon nem mindegy, hogy milyen vastag az íve! Ideális esetben a mozgó szemhéj látszik, ezáltal a tekintet fiatalosan nyitott. Idősebb korban nagyon gyakori, de akár családi örökségként, fiatalabb korban is előfordul, hogy a szemhéj megereszkedett. Ha alapból kevesebb látszik a mozgó szemhéjadból, és egy vastag tusvonalat húzol magadnak, akkor még inkább kisebbnek fog tűnni ez a terület, ezáltal oda a fiatalos külső! Húzz inkább vékonyabb, de szép, szemformádhoz passzoló tusvonalat, sokkal szebb lesz a végeredmény!

Még több

Smink