A hibátlan tusvonal 5 titka

Mielőtt azt gondolnád, hogy csak a profiknak sikerülhet tökéletesre, olvass tovább, majd kapd elő az ecseted!

A hibátlan tusvonal 5 titka

Nem árt hozzá a biztos kéz, de addig is villoghatsz szépen ívelt, a tekintetedet szexin kihangsúlyozó tusvonallal, amíg a gyakorló fázisban vagy. Igazából a legmenőbb sminkesek sem egyetlen laza mozdulattal húzzák meg, mint ahogy azt elképzeled, hanem lépésről lépésre haladva, fokozatosan vastagítva és kitöltve készítik ők is a tökéletes ívet és farkincát. Szuperhasznos trükkök következnek!

1. Próbálgasd az eszközöket!

Azt mondják, kezdőknek a filces tussal a legkönnyebb dolgozni, a legszebb eredményt azonban az ecsetessel vagy a gél plusz ferde ecset kombóval lehet elérni. Az igazság az, hogy ezek a szabályok nem mindenkinél működnek, szóval neked kell kikísérletezned, melyik eszköz áll legjobban kézre, melyikkel dolgozol szívesen. Ne keseredj el, ha a filces nem válik be, simán lehet, hogy te ecsetes típus vagy!

2. Pontozz!

A hatása olyan, mintha egyetlen szépen ívelő vonalból állna, de ne várd el magadtól ezt a precizitást! Ha a pontozásos technikát választod, kisebb a hibázás esélye, ráadásul könnyebb a két szemeden egyforma vonalat készíteni. Először is jelöld ki az ív végpontját – egy diszkrét verzióhoz tökéletes, ha az alsó szemhéj vonalát felfelé kicsit meghosszabbítod. Jelöld apró ponttal azt a helyet, ahol találkozik majd a vonal a felső pillasorral (ez a szemed külső harmadánál legyen), majd jelöld meg a vonal legmagasabb részét is. Szépen lassan, a szemhéjadat csak egy egész picit kihúzva kösd össze a pontokat. Ezután a külső ponttól rajzold meg a vonal alsó ívét a szemed sarkáig, majd töltsd ki a keletkező háromszöget. Végül vékonyan hosszabbítsd meg az ívet a belső szemsarokig.

3. Ne kezdj bentről!

A legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy a belső szemsarokból indítva próbálják egy mozdulattal megrajzolni az egész vonalat. Semmi gond, ha nem akarsz a pontozásos technikával pepecselni, de akkor se belül kezdd a festést! Ott kell a legvékonyabbnak lennie a vonalnak, miközben akkor van a legtöbb festék az ecseteden vagy az applikátoron, amikor dolgozni kezdesz vele – szóval nagyjából kódolva van a hiba. Kezdd inkább középről húzni a vonalat, onnan, ahol amúgy is vastagabb már a vonal, és ezt kösd össze utána a belső szemzuggal.

4. Duplázz!

Ha ritkán sikerül egyformára a két szemeden a vonal, kipróbálhatod, hogy párhuzamosan haladsz mindkét oldalon. Vagyis ne készítsd el teljesen az egyik szemeden, és csak utána próbálj hasonlót varázsolni a másikra, hanem lépésenként válts a két szem között. Rajzold meg a végpontot mindkét oldalon, utána jöhet a felső ív és így tovább – nagyobb az esély, hogy szinte egyforma vonalakat tudsz így rajzolni.

5. Javíts!

A legnagyobb sminkmestereknek sem sikerül mindig elsőre tökéletesre az a vonal – de ők nem kezdik ilyenkor pánikszerűen itt-ott megvastagítani, amitől csak még rosszabb lesz az egész. Hanem fognak egy vattapálcikát – lehetőleg szögleteset vagy laposat –, szemfestéklemosóba mártják, finoman felitatják róla a felesleget, és ezzel nagyon óvatosan korrigálják a hibát. Nyugodtan tegyél így te is, ha megremegett a kezed, vagy nem lett egyforma a két farkinca.

Alig várod már, hogy belefoghass a gyakorlásba? Válogass a legjobb eszközök közül, katt a galériára!

galéria

A hibátlan tusvonal 5 titka

A hibátlan tusvonal 5 titka

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Smink