5 ok, amiért a szempillaspirálod tönkreteheti a pilláidat

Nélkülözhetetlen beautycucc, de ha nem figyelsz, csúnya dolgokat művelhet a szemeddel!

5 ok, amiért a szempillaspirálod tönkreteheti a pilláidat

Mintha az utóbbi időben ritkásabb lenne a szempillád? Simán lehet, hogy a spirálod az oka. Pontosabban az, hogy nem megfelelően használod vagy választod ki! Sok lány szempillafestés nélkül ki sem lép az utcára – ha te is közéjük tartozol, akkor nagyon fontos, hogy megtaláld a neked való, jó minőségű darabot, és ne kövesd el vele ezeket a hibákat!

1. Állandóan vízállót használsz

A szabály egyszerű: a vízálló szempillaspirál nem folyamatos használatra való. Jól jön párás időben, strandon, edzéshez, de nem jó ötlet minden egyes nap ilyennel festeni a szemed. A legnagyobb hátránya az, ami az előnye is: hogy nagyon tartós. Minél kevesebb vizet tartalmaz a formula, annál jobban „odaköt” a szálakhoz, és annál nehezebb eltávolítani. Ami nagyon jó egészen addig, amíg le nem akarod mosni – mert akkor speckó, kétfázisú szemfestéklemosó kell hozzá. A dörzsölés, erőteljes törölgetés az ugyanis, ami a szálak töredezését, elvesztéséért nagyban felelős.

Próbáld ki: Tegyél kétfázisú lemosót két vattapamacsra, helyezd a szemedre, és várj egy kicsit, hogy a lemosó fellazítsa a festéket. Ezután óvatos törölgető mozdulatokkal távolítsd el a formulát. További hasznos trükköket itt olvashatsz.

Tipp: Avon True Nutra Effects kétfázisú szemfestéklemosó 1899 Ft

2. Túl régi

Ideális lenne 3 havonta lecserélned, de a fél év a maximum, ameddig használhatod. A zárt tubusban, amelyben ott a nedves festék meg a kefével belepumpált levegő, egy idő után törvényszerűen elszaporodhatnak a kórokozók. Semmiképp ne használd tovább, ha a formula állaga egyértelműen megváltozott, érezhetően sokkal szárazabb vagy nagyon csomósodik, esetleg az illata is más lett. Higítani is tilos, és a vízfürdőben melegítés sem igazán jó ötlet! A beszáradt festék akkor sem tesz jót a szálaknak, ha bacikról szó sincs, szóval ne kockáztass!

3. Fent hagyod éjjelre

Alapszabály, mégis sokan elfelejtik. Néha-néha egy hosszúra nyúlt éjszaka után elmegy, de ha rendszeresen követed el azt a hibát, hogy sminkben alszol el, vagy az arcodat gyorsan áttörlöd, de a spirálod (akár részben) fent marad, azzal a pilláidat gyengíted. A túl hosszú ideig a szálakra tapadt festék kiszárítja, elmerevíti azokat, és amikor a párnával „összegyűröd a pofidat”, jóval könnyebben töredeznek ettől.

Próbáld ki: Ha este nem voltál túl alapos, reggel mindenképpen mosd le tökéletesen a festéket. Nagyon rossz ötlet a fent maradt spirálra ráfesteni!

Tipp: Nivea MicellAIR Expert Micellás Szemfestéklemosó 2039 Ft

4. Kölcsönadtad

Ez az a sminkcucc, amit soha ne adj oda a barátnődnek! Ez nem irigység, hanem pusztán elővigyázatosság. Neki sem jó, ha a te szemedről a kefére került bacik nála landolnak, és te sem szeretnéd begyűjteni az övéit, ugye? Előfordulhat, hogy a szemed pirossága, könnyezése, viszketése annak köszönhető, hogy más is használta a spirálodat. És a szemed állapota bizony nagyban befolyásolja a pilláidét is.

5. Egész picit irritál

Talán észre sem veszed, hogy kicsit viszket a szemed, vagy gyakrabban könnyezik. Ha érzékenyebb a szemed, könnyebben irritálhatja a festék – és emiatt gyakrabban törölgeted, dörzsölöd majd a szemed. Ééés igen, máris pluszban elvesztesz egy-két szálat, ami egyébként még a helyén maradna egy ideig.

Próbáld ki: Ha enyhe viszketést tapasztalsz, válts spirált. Ha több drogériában vagy parfümériában kapható terméknél is ezt érzed, keress hipoallergén változatot!

Tipp: La Roche-Posay Toleriane szempillaspirál 6399 Ft

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Smink