A beautycucc, amit ne használj, ha maszkot viselsz

A mentolos ajakbalzsam amúgy cool, de igazi melléfogás a maszk alatt!

A beautycucc, amit ne használj, ha maszkot viselsz

Ciki, nem ciki, a maszk alatt bizony kénytelen vagy szembesülni azzal, ha esetleg kellemetlen a leheleted. Hogy mit tehetsz ilyenkor? Egy csomó dolgot: moss alaposabban fogat, ha eddig nem tetted, használj fogselymet, szedesd le a fogkövet, és ha van lyukas fogad, hozasd rendbe. Ezek amúgy alap dolgok, amiket sokan hajlamosak halogatni – de ha a maszk miatt hamarabb kérsz időpontot vagy állsz át alaposabb szájtisztításra, azzal valójában nyersz!

De addig is adná magát a szitu, hogy a jól bevált, frissítő hatású mentolt hívd segítségül. Na ez az, ami nem igazán jó ötlet! Azt valószínűleg nem kell magyarázni, miért nem jó rágózni vagy cukrot szopogatni a maszk alatt – jelentősen lecsökkenti a maszk védő hatását.

És lehet, hogy jó beauty hacknek tűnik feldobni egy mentolos szájfényt vagy ajakbalzsamot, ám valójában nem az, sőt! Ezeknek a termékeknek általában elég erős illatuk van, amely a maszk alól utat találva folyamatosan irritálhatja a szemedet. Ha nincs maszk, az aroma könnyedén eloszlik, és nem kerül a szemed közelébe zavaró mennyiségben, így viszont simán könnyezhet, kipirosodhat, viszkethet tőle. A reakció hasonló ahhoz, amikor hagymát szeletelsz, és az illóolajok csípik és megkönnyeztetik a szemedet. A mentolos balzsamokban általában borsmenta– vagy fodormentaolaj található, amelyek irritálhatják a bőrt és a nyálkahártyát is az arra érzékenyeknél. A dúsító ajakbalzsamok és szájfények ráadásul extranagy mennyiségben tartalmazzák ezeket az anyagokat – szóval a maszk alól jut bőven a szemedhez is, ahogy párolognak.

Úgy tűnik, a maszkhordásra tartósan be kell rendezkednünk, szóval mentolos helyett mutatunk inkább néhány igazán szuper ajakápoló különlegességet – annyira extrák, hogy hiába nem látják a maszk alatt, folyton viselni akarod majd őket! Katt a galériára!

galéria

A beautycucc, amit ne használj, ha maszkot viselsz

A beautycucc, amit ne használj, ha maszkot viselsz

Fotó megosztása:

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Smink