Ezek a sztárok is elkövették a legnagyobb szemöldökbakikat

Volt itt csíkszemöldök, szögletes forma és burjánzó bozont is, jajjj!

Ezek a sztárok is elkövették a legnagyobb szemöldökbakikat

Utólag már biztosan a sztárcsajok is nevetnek az évekkel ezelőtti fura divatokon, és azon, hogy gondolkodás nélkül szedették borzalmasan trendire a szemöldöküket. Nem is értjük, hogyan lehetett mindez menő, de sajnos az volt. A hírességek is megküzdöttek a visszanövesztéssel, és mára a legtöbbjük cool, természetes hatású, finoman szedett íveket visel a szeme felett. (Te is beleestél a túlszedés csapdájába? Szuper tippeket találsz itt. Vagy próbáld ki Hailey Bieber trükkjét!)  Pár éve a túlhangsúlyozás volt a menő, de azóta nyilván te is rájöttél: a látványos insta-szemöldök sehol máshol nem néz ki jól, csak az Instán – vagy még ott sem…

Drew Barrymore

A gyerekszínészként indult gyönyörű kislányból problémás tini majd az útját nehezen találó felnőtt lett, de szerencsére a színésznő mára boldog anyuka. A szemöldökével is voltak problémák, a vékony, sötét verzió nagyon nem állt jól neki, ahogy a túl szélesre szedett, furcsa forma sem. Az utóbbi években azonban magára talált, vicces, inspiráló Instája imádni való, a sminktippjei cukik és hasznosak, a szemöldöke pedig teljesen oké!

Miley Cyrus

Bűbájos Hannah Montanaként kezdte, aztán egy ponton elege lett belőle, és meg akarta mutatni, hogy ő aztán minden, csak nem jó kislány. A cuki szösziből először a dögös barna imidzs felé nyitott, kicsit túlhangsúlyozott, vöröses szemöldökkel. Aztán amikor igazán bevadult, szőkített szemöldökös fotót is posztolt a Twitterre – brrrr. Mostanában viszont már ilyen cool, aktuális, hangsúlyos, de az arcát nem uraló, Cara Delevingne-inspirálta szemöldököt visel – és elég jól néz ki vele!

Christina Aguilera

A 2000-es évek elejének szupersztárja elképesztően menő volt a haspólójával, a melírozott tincseivel, a vékonyra szedett szemöldökével meg a brutális, kéken csillogó szemfestéseivel – igen, akkor is, ha most el sem tudod képzelni, mi lehetett ezen menő. Minden lány úgy akart kinézni, mint ő. Aztán minden lány, aki megpróbálta, küzdhetett a szemöldökvisszanövesztéssel… Később Chritina megpróbálkozott a dúsabb, ám szögletes fazonnal, halványra festve – háááát, ez sem volt éppen telitalálat!

Pamela Anderson

A 90-es években ő volt a szexiség netovábbja, a Baywatch piros fürdőrucis bombázója. Karrierje kezdetén még bájos, természetes arcát és szemöldökét hamar elkezdte azonban egyre dögösebbre sminkelni és alakíttatni – legalábis olyanra, ami akkor dögösnek számított. Túlhúzott, barnás ajakkontúr, vékony, kicsit szögletes szemöldök, mai szemmel totálisan érthetetlen. Ahogy a 2000-es évek szemhangsúlyos borzalma is: a szemöldök ugyanolyan rossz. de a szemfestés minden, csak nem szexi. Ma már azért Pamela sem nagyon jelenik meg így…

Katy Perry

Ő is cukiként lett ismert, a kétezres évek elején formára oké, viszont egy kicsit túl szélesre szedett szemöldököt viselt – pontosabban a belső ív annyira meg lett rövidítve, hogy a két szemöldöke nagyon távol került egymástól. A szemöldökstylistja később jobb munkát végzett, legalábbis a formát illetően, a színt azonban már nem találta el olyan jól: a barnás, vöröses árnyalat nem igazán passzol az énekesnő pofijához. Aztán Katy is megszerette a statement brow-t, meg a látványos, dús és sötét hatást, volt hogy egy kicsit (nagyon) túl is tolta. Mondjuk nem áll neki rosszul, szépen illik az arcformájához!

Olivia Wilde

A bájos színésznő karrierje kezdetén olyan vékonyra szedte a szemöldökét, amilyenre csak tudta. Annyira szép azonban az arca, hogy még ez a baki sem tudta igazán elrontani az összképet. Ahogy a picit visszanövesztett, de még mindig nagyon vékony fazonnal sem néz ki ijesztően. Csak mai szemmel messze van attól, amit coolnak látunk, inkább kicsit erőltetettnek hat. A saját, természetes szemöldökvastagsága és íve annyival harmonikusabbnak mutatja az arcát, ugye?

 

Kiemelt kép és fotók: Profimedie/Red Dot

Még több

Smink