TÉNYLEG van olyan rúzs, ami mindenkinek jól áll?

A sztársminkes elárulja, melyik az az árnyalat, amellyel nem hibázhatsz!

TÉNYLEG van olyan rúzs, ami mindenkinek jól áll?

Annyit rögtön az elején elspoilerezünk, hogy a mindentudó árnyalatot a pirosak között kell keresned. De nagyon nem mindegy, milyen pirosat választasz! Tombor Sarolta  sminkmester elárulja, hogy találd meg az igazán neked valót!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tombor Sarolta (@tomborsaroltamakeup) által megosztott bejegyzés, Szept 30., 2019, időpont: 6:59 (PDT időzóna szerint)

Ha nem jó a rúzsod színe, akkor fáradtabbnak, nyúzottabbnak, sápadtabbnak, idősebbnek látszol tőle. Ha viszont eltalálod a neked való árnyalatot, akkor a pofid életre kel, üdébbnek, frissebbnek, élettelibbnek kisimultabbnak, harmonikusabbnak látszik.

Adja magát a kérdés: miről tudhatod, hogy egy szín „neked való” vagy sem? Alapszabály, hogy akinek a bőre meleg altónusú, sárgás, annak a meleg, narancsosabb piros rúzsok állnak jól, a hideg, kékes, lilás verzióktól az arcuk beszürkül, fáradtabb lesz. Viszont akinek az altónusa hideg, a bőre hamvas, rózsaszínes, halvány, annak sokkal jobban állnak a pirosak közül is a kékes-lilás, hideg árnyalatok. (A színtanról és a saját színeid megismeréséről egy csomó hasznos infót olvashatsz itt.)

Van azonban egy szín, amelyiktől mindenki (na jó, a szakértő szerint az emberek 99%-a) élettelibbnek, energikusabbnak, ragyogóbbnak tűnik. Ez pedig az abszolút középpiros, a vér, a hemoglobin színe. A vérhez rengeteg képzettársítás kapcsolódik, amelyek közül viszont az egyik legősibb, legerőteljesebb, hogy ez maga az élet, vagyis a vér színe tudat alatt az élet, az életteliség színét jelenti számunkra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lancôme Official (@lancomeofficial) által megosztott bejegyzés, Aug 24., 2020, időpont: 7:59 (PDT időzóna szerint)

A színkörben középen elhelyezkedő tiszta piros azért is passzol mindenkihez, mert nem megy el sem kékes, sem sárgás irányba, a piros élénkségét adja, az ellentétes altónus „lehúzó” hatása nélkül. Próbáld csak ki! Ha szereted a piros rúzst, akkor mindenképp kell neked egy igazi jolly joker középpiros árnyalat, ami minden szettedhez passzol. Ha ritkán használsz élénk színt, ez legyen az, ami mégis ott van a készletedben. És ha egyszer-egyszer kedved támad egy kis feltűnésre, viseld a rúzsok királynőjét, minden árnyalatok legszexibbjét, a középpirosat! (Itt csekkolhatod egyébként, hogy közte vagy-e annak a három csillagjegynek, akik a legtermészetesebben viselik a vörös rúzst.)

És persze nem hagyunk vadiúj kedvenc nélkül: válassz magadnak mesés piros rúzst a galériából!

galéria

TÉNYLEG van olyan rúzs, ami mindenkinek jól áll?

TÉNYLEG van olyan rúzs, ami mindenkinek jól áll?

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Smink