Márványos manikűr őszre: így készítsd el

A márványminta idén ősszel szupertrendi, GIF tutorialunk segítségével egyszerűen feldobhatod a körmödre!

Márványos manikűr őszre: így készítsd el

Visszafogott, mégis különleges – ezért olyan cool ez a márványmintás lakkozás. A Cosmo.hu beauty bloggere, Esztergályos Viki lépésről lépésre mutatja meg, hogy készül.

Mire lesz szükséged? Alaplakk, fehér, szürke és fémszínű körömlakkok, fedőlakk, díszítőecset, kozmetikai szivacs, egy kis folpack.

1. Készítsd elő a körmeid a szokásos módon, azaz reszeld formára és töröld át lakklemosóval, hogy teljesen tiszta felületet kap. Majd tegyél fel egy réteg alaplakkot. Ha körömerősítőset használsz, még tartósabb lehet majd a műved!

2. Vigyél fel két réteg fehér körömlakkot. (A rétegek felvitele között hagyj időt a száradásra.)

3. Tegyél ki egy keveset a szürke körömlakkból például egy papírlapra. Kozmetikai szivaccsal vegyél fel belőle, párszor nyomkodd rá a papírra, hogy eltávolítsd a felesleget, majd egyszerűen nyomdázd meg vele a körmeid felületét. Semmi szabály nincs rá, teljesen random módon mintázz, ezzel egy szép, texturált jellegű alapot fogsz kapni.

4. Gyűrj gombóccá egy kis darab folpackot, és ezt szintén nyomdaként használva vegyél fel szürke körömlakkot, és nyomkodd rá a körmeid felületére. Itt érdemes már kicsit jobban figyelni, hogy ne tegyél egy-egy körömre belőle túl sokat.

5. Vékony díszítőecsettel véletlenszerűen fess apró vonalakat, „repedéseket” a körmökre, majd egy kis fémes lakkot (én rózsaarany színt használtam) is pöttyints egy-egy repedéshez.

6. Ha megszáradt a műved, mehet rá egy réteg fedőlakk, ami lehet fényes vagy akár matt is. A teljes száradás után kend be a kezed egy kis ápoló kézkrémmel, sőt a körömágyakra tehetsz körömágybőr olajat az extra kényeztetésért.

El is készült a trendi, szofisztikált hatást keltő márvány manikűr. Ugye, milyen egyszerű volt?

Még több

Smink