Műszempilla: ettől lesz igazán szép és tartós

A műszempillát sokkal egyszerűbb felrakni, mint hinnéd – és a pasik szerint irtó szexi!

Műszempilla: ettől lesz igazán szép és tartós

Sok lány tart a műszempillától: túl macerás, biztos leesik, fáj a leszedése – pedig ennek a fele se igaz! Ezt a szuper kis sminkcuccot partisminkhez, halloween-makeuphoz, vagy egyszerűen a tekinteted hangsúlyozásához is használhatod. Esztergályos Viki, a Cosmo.hu beauty bloggere elárulja, hogyan.

Az első és legfontosabb szabály, hogy kizárólag minőségi termékeket használj – ez mind a szempilla, mind pedig a műszempilla-ragasztó esetében fontos. A műanyaghatású, kevésbé jól kidolgozott pillák azon túl, hogy messziről ordít róluk művi mivoltuk, általában merevebbek, és ezért nehezebb őket felhelyezni, valamint fel is pöndörödhetnek a széleknél. Ha soros műszempilláról beszélünk, a legjobbak azok, amelyeknek kimondottan puha, hajlékony az íve.

1. Első lépésként spirálozd ki a szemed, sőt ha nagyon egyenesek a pilláid, előtte használhatsz szempillagöndörítőt is.

2. Tegyél vékony réteg műszempilla-ragasztót a pilla tövére. Nem jó, ha túlzásba esel a ragasztó mennyiségével, de az sem, ha túl kevés kerül belőle az ívre, főleg a széleken, ugyanis akkor könnyen felválhat.

3. Mielőtt hozzá fognál a felhelyezéshez, várj egy keveset, míg kicsit ragacsosabbá válik a ragasztó. Frissen kinyomva túl folyékony, és így nagy eséllyel elcsúszhat a pilla.

4. Ezután emeld fel kicsit az állad, így a szemeddel automatikusan lefelé fogsz nézni, és felülről helyezd a pillát a tövekhez. Igazítsd be a széleket is. A ragasztó fehér színétől nem kell tartani, pár perc alatt teljesen átlátszóvá válik.

Ügyelj rá, hogy közben ne csukd be teljesen a szemed, nehogy feltapadjanak szálak az alsó pillasorból. Ezután ujjal én picit össze szoktam nyomkodni a műszempillával a sajátom, hogy jobban egybeolvadjanak, de igény szerint átfuthatsz rajta újra a szempillaspirállal is. És el is készültél!

Azért, hogy többször is fel tudd használni a pillákat, fontos, hogy megfelelően ápold őket. Ez pedig már levételnél kezdődik: óvatosan, nem tépve szabad csak lehúzni (ezt a szemhéjad is díjazni fogja). Mjd ugyanúgy, mint ahogy az arcodat is lemosod esténként, a pillákat is tisztítsd meg: a rajta maradt ragasztót az ujjaiddal csipkedd le, majd sminklemosóval távolítsd el a sminkmaradványokat is róla. Végül helyezd vissza a tartójába, és így (az újabb felhelyezés előtt mindig fertőtlenítve) többször is bevethető lesz ugyanaz a műszempilla.

Még több

Smink