Sminktrükkök, ha nincs kéznél az ecseted

Tudod, melyik a kozmetikusujjad?

Sminktrükkök, ha nincs kéznél az ecseted

A kezed a legjobb sminkeszközöd, és az ujjaiddal gyönyörű sminket készíthetsz! Nem csak akkor érdemes próbálkoznod a kézzel sminkelés technikájával, ha valamiért épp nincs nálad sminkecset! Ez most valójában egy trend, ahogy az így készíthető természetes hatású, gyors, egyszerű és ragyogó make-up is! Oké, tusvonalat nem lesz ecset nélkül, de mesés bőröd, hangsúlyos szemed, szépen kiemelt pofid igen! (Persze szigorúan csak alapos kézmosás után állj neki a varázslatnak…) Így használd a kezedet, ha valami igazán szépet szeretnél készteni!

Hüvelykujj: a szemhéjadra

Tökéletesen elsatírozott, precízen formázott lehet a szemhéjfestésed, ha a hüvelykujjadat használod – az ellentétes oldalon. A jobb ujjbegyed felső részével vidd fel a port vagy krémet keresztben a bal szemhéjadra és fordítva.

Mutatóujj: az ajkadra

A rúzs ujjal felütögetése krémes és matt verziónál is nagyon szépen mutat. Sokkal gyorsabb így, mint ha ecsettel dolgoznál, és trendibb az összhatás, mint amikor a tubusból viszed fel a rúzst. A mutatóujjaddal pont szuperül el tudod oszlatni a színt a szádon.

A legélénkebb rúzsaid is jól mutatnak mutatóujjal finoman felütögetve

Középső ujj: arcpírhoz

Ahogy picit megdől az ujjad, nagy felületen ér hozzá az orcádhoz, ezért minden másik ujjadnál könnyebben oszlathatod el vele a krémes pirosítót. Finoman ütögesd, így sokkal könnyebb szabályozni a felvitt festék mennyiségét, mint ha simító vagy dörzsölő mozdulatokkal dolgoznál.

Miután felmelegszik picit az ujjadon, még szebben eloszlik a krémes arcpír a pofidon.

Gyűrűsujj: korrektorhoz

Na ezt hívják kozmetikusujjnak, például a szemkörnyékápolót ezzel az ujjaddal tudod a legprecízebben és leggyengédebben a szemed alá ütögetni. Naná, hogy a korrektorhoz is a gyűrűsujjadat használd finoman paskolgató mozdulatokkal!

A belső szemzughoz alul a gyűrűsujjaddal férsz hozzá legkönnyebben.

Kisujj: kiemeléshez

Ügyesen hozzá férsz vele például a szemed belső sarkához, ezért tökéletes ahhoz, hogy egy kis fénylő krémmel vagy porral extra ragyogást adj a tekintetednek!

A hüvelykujjad alatti párna: highlighterhez

Az arcod lágy kiemeléséhez nagyon jól fel tudsz vinni egy-két csepp folyékony highlightert a tenyerednek ezzel a részével. De akár egy basic kontúrozással is megpróbálkozhatsz: az arccsont alá egész kevés sötétebb bronzert nyomogass fel így, a kiemelkedő részre pedig jöhet egy kis fényes por. Szépen egyengesd össze a kettőt, hogy ne maradjanak látható szélek.

 

Kiemelt kép és fotók: Profimedia/Red Dot

Még több

Smink