Szemöldöktetoválás: ezek a legnagyobb tévhitek

Ezt érdemes tudnod, ha hezitálsz, hogy tetováltasd-e a szemöldököd.

Szemöldöktetoválás: ezek a legnagyobb tévhitek

A szemöldököd a sminked egyik legfontosabb eleme – nem csoda, ha szeretnéd, hogy ne kelljen minden reggel kitölteni, árnyalni, igazítani, dúsítani, fixálni… Egy jó szemöldöktetkóval korrigálható a túlszedett szemöldök, javíthatók a kisebb aszimmetriák, finoman erősíthető a szín, és még egy csomó előnye van (ha jó szakember készíti el). Mégsem mertél eddig időpontot kérni? Hogy könnyebb legyen a döntés, Vamberszki Krisztina sminktetováló, kozmetikus segít eloszlatni a leggyakoribb tévhiteket.

1. Ha kitetováltatom a szemöldököm, egy életre le van a gond a festéssel

HAMIS: Egyrészt a tetoválás elkészültét követően négy-hat héten, legfeljebb három hónapon belül a legtöbb esetben történik korrekció. Azután másfél-két éven belül frissítésre lehet szükség, ez az egyéni adottságoktól, a vendég igényeitől, a felhasznált anyagoktól, valamint a technikától is függ. Harmadrészt a sminktetoválás az idő elteltével a bőrben egyre inkább halványodik. Egyénileg változó a bőrtípusunk, ezért is változó a sminktetoválás tartóssága is, további befolyásoló tényező az életkor, a hormonális adottságok, a napsugárzás hatása. De valójában nem baj az, hogy kopik a sminktetoválás, mert ami előnyös húsz évesen, nem biztos, hogy előnyös lesz később is – szóval nem rossz, ha tudunk módosítani a régi sminktetoválásokon.

2. Ha egyszer elkészült a szemöldöktetkó, nem lehet rajta változtatni

HAMIS: Minden a kiválasztott szakember tudásán és az alkalmazott technikán múlik. Ugyanis, ha a szakember nem megfelelően jár el, jelentős károkat is okozhat, amelyeket nehéz lesz korrigálni. Ezzel egyidejűleg mégsem minden rajta múlik, hiszen, ha a tetoválás elkészültét követően a vendég elmegy szoláriumba az intelem ellenére, azzal felülírhatja az elvárt eredményt. Egyébként ha később változtatni szeretnél, a sminktetoválás halványítható, erre többféle módszer is létezik.

3. Az árnyalatot a hajszínhez igazítva érdemes kiválasztani

RÉSZBEN IGAZ: Óriási felelősség arcon dolgozni, az árnyalat kiválasztásakor a bőrt, a hajat, a szemszínt, az eredeti szemöldökszínt, valamint a vendég életmódját, életkörülményeit is figyelembe kell venni. A sminktetoválás elkészítése nem sablon alapján történik.

4. A végleges eredmény rögtön az elkészítés után látható

HAMIS: Az első összképet a seb gyógyulása után láthatjuk, mert időbe telik amíg a bőr hámosodási folyamata során a pigmentek a felszínre jönnek. Ezt t befolyásolhatják más körülmények is, például korábbi, már meglévő tetoválás. Ezután általában még egy korrekcióra van szükség. Ahhoz, hogy a várakozásaidnak megfelelő legyen a végeredmény, rá kell szánni az időt. Konzultációval kezdjük, amelyen kijelöljük a célt, majd kiválasztjuk a technikát, ezt követően pedig a színt. A bőrfelületet fertőtlenítem, előkészítem és érzéstelenítem. Az érzéstelenítésnek megadjuk a megfelelő hatóidőt. A precíz előrajzolás időt igényel, majd a sminktetováló eljárás következik.

5. A tetoválás előtt érdemes fájdalomcsillapítót bevenni

HAMIS: Nem szükséges bevenni. A fájdalomküszöbünk egyéni, de a professzionális technológiával és eszközökkel dolgozó, tapasztalt szakember mindent megtesz annak érdekében, hogy a sminktetoválás folyamata a lehető legkevésbé legyen kellemetlen – és ebbe az érzéstelenítés is beletartozik. A választás előtt érdemes más vendégek véleményét elolvasni a kinézett szakember honlapján vagy Facebook-oldalán.

6. Menstruáció alatt nem készíthető tetoválás

HAMIS: Elkészíthető, viszont nem szoktam javasolni ebben az időszakban, mert ilyenkor érzékenyebb lehetsz, valamint a fájdalomküszöböd is alacsonyabb lehet.

7. Ha a kezelés után napra megyünk, a tetoválás színe megváltozhat

IGAZ: Tilos a tetoválás elkészültét követően két hétig tartósan napon tartózkodni, napozni, szoláriumozni. Miután leesett a var, utána is védjük a fénytől a sminktetoválást – a gyógyuló bőrfelületen mindenképp használj fényvédőt!

8. Csak szálazós technikával lesz természetes az eredmény

HAMIS: A sminktetoválás eredményességét támogató technológia innovatív, folyamatosan fejlődik, és ennek köszönhetően számos lehetőségünk van kiválasztani a vendég számára megfelelő technikát. A szálazós egy a sok közül, amely segítségével a vendég számára legjobban passzoló tetoválás készíthető el.

9. A satírozás nem ad természetes hatást

RÉSZBEN IGAZ: Ma már inkább az Ombre, a Soft Powder, vagy számos más technika közül lehet választani. De fontos, hogy egyéni adottságokra szabjuk a kivitelezési megoldást. Minél finomabbak az átmenetek, minél kevésbé erőteljesek a keretek, annál természetesebb lesz az összhatás.

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Smink