Szemöldöktetoválás: ezek a legnagyobb tévhitek

Ezt érdemes tudnod, ha hezitálsz, hogy tetováltasd-e a szemöldököd.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szemöldöktetoválás: ezek a legnagyobb tévhitek

A szemöldököd a sminked egyik legfontosabb eleme – nem csoda, ha szeretnéd, hogy ne kelljen minden reggel kitölteni, árnyalni, igazítani, dúsítani, fixálni… Egy jó szemöldöktetkóval korrigálható a túlszedett szemöldök, javíthatók a kisebb aszimmetriák, finoman erősíthető a szín, és még egy csomó előnye van (ha jó szakember készíti el). Mégsem mertél eddig időpontot kérni? Hogy könnyebb legyen a döntés, Vamberszki Krisztina sminktetováló, kozmetikus segít eloszlatni a leggyakoribb tévhiteket.

1. Ha kitetováltatom a szemöldököm, egy életre le van a gond a festéssel

HAMIS: Egyrészt a tetoválás elkészültét követően négy-hat héten, legfeljebb három hónapon belül a legtöbb esetben történik korrekció. Azután másfél-két éven belül frissítésre lehet szükség, ez az egyéni adottságoktól, a vendég igényeitől, a felhasznált anyagoktól, valamint a technikától is függ. Harmadrészt a sminktetoválás az idő elteltével a bőrben egyre inkább halványodik. Egyénileg változó a bőrtípusunk, ezért is változó a sminktetoválás tartóssága is, további befolyásoló tényező az életkor, a hormonális adottságok, a napsugárzás hatása. De valójában nem baj az, hogy kopik a sminktetoválás, mert ami előnyös húsz évesen, nem biztos, hogy előnyös lesz később is – szóval nem rossz, ha tudunk módosítani a régi sminktetoválásokon.

2. Ha egyszer elkészült a szemöldöktetkó, nem lehet rajta változtatni

HAMIS: Minden a kiválasztott szakember tudásán és az alkalmazott technikán múlik. Ugyanis, ha a szakember nem megfelelően jár el, jelentős károkat is okozhat, amelyeket nehéz lesz korrigálni. Ezzel egyidejűleg mégsem minden rajta múlik, hiszen, ha a tetoválás elkészültét követően a vendég elmegy szoláriumba az intelem ellenére, azzal felülírhatja az elvárt eredményt. Egyébként ha később változtatni szeretnél, a sminktetoválás halványítható, erre többféle módszer is létezik.

3. Az árnyalatot a hajszínhez igazítva érdemes kiválasztani

RÉSZBEN IGAZ: Óriási felelősség arcon dolgozni, az árnyalat kiválasztásakor a bőrt, a hajat, a szemszínt, az eredeti szemöldökszínt, valamint a vendég életmódját, életkörülményeit is figyelembe kell venni. A sminktetoválás elkészítése nem sablon alapján történik.

4. A végleges eredmény rögtön az elkészítés után látható

HAMIS: Az első összképet a seb gyógyulása után láthatjuk, mert időbe telik amíg a bőr hámosodási folyamata során a pigmentek a felszínre jönnek. Ezt t befolyásolhatják más körülmények is, például korábbi, már meglévő tetoválás. Ezután általában még egy korrekcióra van szükség. Ahhoz, hogy a várakozásaidnak megfelelő legyen a végeredmény, rá kell szánni az időt. Konzultációval kezdjük, amelyen kijelöljük a célt, majd kiválasztjuk a technikát, ezt követően pedig a színt. A bőrfelületet fertőtlenítem, előkészítem és érzéstelenítem. Az érzéstelenítésnek megadjuk a megfelelő hatóidőt. A precíz előrajzolás időt igényel, majd a sminktetováló eljárás következik.

5. A tetoválás előtt érdemes fájdalomcsillapítót bevenni

HAMIS: Nem szükséges bevenni. A fájdalomküszöbünk egyéni, de a professzionális technológiával és eszközökkel dolgozó, tapasztalt szakember mindent megtesz annak érdekében, hogy a sminktetoválás folyamata a lehető legkevésbé legyen kellemetlen – és ebbe az érzéstelenítés is beletartozik. A választás előtt érdemes más vendégek véleményét elolvasni a kinézett szakember honlapján vagy Facebook-oldalán.

6. Menstruáció alatt nem készíthető tetoválás

HAMIS: Elkészíthető, viszont nem szoktam javasolni ebben az időszakban, mert ilyenkor érzékenyebb lehetsz, valamint a fájdalomküszöböd is alacsonyabb lehet.

7. Ha a kezelés után napra megyünk, a tetoválás színe megváltozhat

IGAZ: Tilos a tetoválás elkészültét követően két hétig tartósan napon tartózkodni, napozni, szoláriumozni. Miután leesett a var, utána is védjük a fénytől a sminktetoválást – a gyógyuló bőrfelületen mindenképp használj fényvédőt!

8. Csak szálazós technikával lesz természetes az eredmény

HAMIS: A sminktetoválás eredményességét támogató technológia innovatív, folyamatosan fejlődik, és ennek köszönhetően számos lehetőségünk van kiválasztani a vendég számára megfelelő technikát. A szálazós egy a sok közül, amely segítségével a vendég számára legjobban passzoló tetoválás készíthető el.

9. A satírozás nem ad természetes hatást

RÉSZBEN IGAZ: Ma már inkább az Ombre, a Soft Powder, vagy számos más technika közül lehet választani. De fontos, hogy egyéni adottságokra szabjuk a kivitelezési megoldást. Minél finomabbak az átmenetek, minél kevésbé erőteljesek a keretek, annál természetesebb lesz az összhatás.

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Címkék: cosmo beauty sminktetkó sminktetoválás. szemöldök szemöldök tetkó szemöldök tetoválás szemöldöktetoválás tetovált szemöldök

Még több Smink

Tökéletes szemöldök: csak egy ceruza kell hozzá

Tökéletes szemöldök: csak egy ceruza kell hozzá

Gyors, látványos, és ha jól csinálod, nagyon szép lesz a végeredmény, ha szemöldökceruzát használsz. Mutatjuk, hogyan dolgozz vele!

Lehet, hogy a sminkecseted teszi tönkre a pofid, és nem is tudsz róla!

Ma este legyen egy alapos tavaszi nagytakarítás a program – a sminkecseteid között!

A leggyakoribb sminkbakik, amelyek a maszkod felett még látványosabbak!

A maszkviselés miatt a szempillaspirálod meg a szemfestékeid most főszerephez jutottak. A szemhangsúly szuper, de vigyázz, a maszk miatt sokkal feltűnőbb, ha nem vagy elég precíz!

3 beautycucc, ami a megmenthet az online meeting előtt

Ha csak pár perced van arra, hogy összerakd magad az online megbeszélés előtt, nagyon nem mindegy, melyik kozmetikumot kapod elő!

Tudd meg, melyik színtípusba tartozol, és jobban fogsz sminkelni!

Ha tisztában vagy azzal, milyen színektől lesz életteli, üde hatású a pofid, már az alapsminkedet is úgy tudod majd elkészíteni, hogy csak úgy ragyogsz tőle!

Ezeket a korrektortrükköket minden lánynak ismernie kell

Ha a szemed alatt a fáradtság 50 árnyalata köszön vissza, kapásból nyúlsz is korrektorodért. De nagyon nem mindegy, milyen textúrát, milyen színt, és hogyan teszel fel!

Ha sminkszivaccsal alapozol, ezeket tudnod kell

Praktikus, könnyű használni, de hogy igazán szép legyen a sminkszivaccsal készült make-upod, néhány dologra érdemes odafigyelned!