Szempillalifting: tényleg nagyobbnak látszik tőle a szemed?

Szuper alternatíva, ha jól jönne egy kis extra a pilláidnak, de a műszempilla nem a te világod. Most az összes kérdésedre választ kaphatsz!

Szempillalifting: tényleg nagyobbnak látszik tőle a szemed?

Felejtsd el a szempillagöndörítőt, ahogy a fáradt, álmos tekintetet is: a szempillaliftinggel gyönyörű, íves pilláid lesznek, amitől a tekinteted nyitottabbnak, a szemed élénkebbnek, a pofid üdébbnek látszódik. Hogy mi is zajlik egy ilyen kezelésen, arról Vamberszki Krisztina sminktetoválót, kozmetikust, szempillalifting-szakértőt kérdeztük.

Mi történik a pillákkal?

Az eljárás során a természetes szempilla tövét emeli meg tartósan a kozmetikus, amelynek köszönhetően optikailag hosszabb és ívesebb lesz a szempilla, a tekintet „kinyílik”. Az előzetes tisztítást követően a felső szemhéjra, a szempillák tövéhez egy speciális szilikonpadot helyez, és ahhoz rögzíti a felső pillákat egy erre célra kifejlesztett ragasztóval. Ezt követően a szempillák tövébe helyezi fel a szempillalifting tartósságát biztosító hatóanyagokat. A hatóidő elteltével leszedi azokat, majd a szempillákat leválasztja a szilikonpadról.

Ez valójában szempilladauer?

Nem. A dauer göndörít, és ezáltal a szempilla rövidebbé, kuszábbá válhat. A lifting sokkal korszerűbb, nem roncsolja a saját szempillákat, optikailag ívesebbnek, hosszabbnak mutatja őket.

Mennyire tartós az eredmény?

A megemelt, íves hatás általában 4-8 hétig tartós, de ez mindig a vendég szempillájának növekedési és hullási ütemétől függ. Ez mindenkinél egyéni adottság. Utána visszaáll az eredeti állapot.

Mennyire macerás?

Az előzetes konzultáción mindig történik allergiateszt – 48 órával a kezelést megelőzően. Amennyiben a teszt pozitív, a szempillalifting nem végezhető el. Az eljárás körülbelül egy órán keresztül tart, ezalatt a szemed csukva van. A liftinghez használt eszközök és anyagok a szilikonpadnak köszönhetően a bőröddel nem érintkeznek, ezért nem kell attól tartanod, hogy csípni fogja a szemedet, mint mondjuk a hagyományos szempillafestés.

Mikor nem lehet?

Ha az allergiateszt pozitív. Vagy bármilyen fertőző szembetegség (például árpa, kötőhártya-gyulladás) is kizáró tényező, ahogy a szemszárazság, az ekcéma, vagy bármilyen elváltozás a szemen. És akkor sem javasolt, ha nagyon rövid a szempillád, mert nem lesz látványos az eredmény – ezt a szakember az előzetes konzultáción jelzi. Ha nagyon ritka vagy gyenge az eredeti szempilla, a lifting helyett inkább a szálankénti szempilla-hosszabbítás javasolt.

Nekem való?

Igen, ha a természetesnek látszó megoldást keresel a pilláid hangsúlyozására, a műszempillát soknak érzed, esetleg allergiás vagy a felhelyezésnél használt ragasztóra. Akkor is jó választás, ha nem tudsz eléggé vigyázni a műpillákra, mert mondjuk rendszeresen úszol vagy sokat edzel. Nagyon szép hatás érhető el vele megereszkedett szemhéj esetén, és a kis szemet is optikailag nagyobbnak mutatja.

Hogyan készüljek?

Első körben egy konzultáción veszel részt, amelyen az egyéni igények egyeztetése mellett allergiateszt is történik, illetve a szakember elmondja a teendőidet. Lehetőleg ne bulisminkben érkezz – sőt, egyáltalán nem viselj sminket, műszempillát, nem használj szempillaspirált. A kontaktlencsédet is ki kell majd venned.

Vigyázni kell rá?

Fontos, hogy az első 24 órában ne érje víz, gőz, pára, hő a pillákat. Egy napig ne menj gőzfürdőbe, szaunába, ne használj szempillaspirált és szemkörnyékápolót se. Utána érdemes a kozmetikában megvásárolható speciális, vitaminokban gazdag utóápoló olajjal kezelni a szempillát naponta a védelem és a tartós eredmény érdekében.

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Smink