Végre megtalálhatod a tökéletes alapozót!

Mindössze két kérdésre kell jó alaposan átgondolnod a választ hozzá!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Végre megtalálhatod a tökéletes alapozót!

Az egyik legnagyobb sminkbaki, ha az alapozód árnyalata elüt a bőröd színétől! Ha nem szeretnél ebbe a hibába esni, ne elégedj meg egy „nagyjából” jó változattal, hanem keress addig, amíg meg nem találod a tökéletesen a bőrödbe olvadó árnyalatot! Ha a következő kérdésre megvan a jó válaszod, máris sokkal könnyebb dolgod lesz!

1. Mennyire világos a bőröd?

Itt valójában a bőröd tónusát kell meghatároznod – ezt viszonylag könnyű beazonosítani, és a termékválasztásnál is ennek az eltalálása az egyszerűbb. Az alapozó nevének első tagja jelöli általában, hol fantázianév, hol szám (minél kisebb a szám, annál világosabb árnyalatra utal).

Nagyon világos: Halvány, áttetsző, nagyon könnyen leég, nehezen barnul, esetleg szeplős. Ezeket az elnevezéseket keresd: Fair, Porcelain, Alabaster, Ivory

Világos: Halvány, de nem feltűnően az. Nyáron picit sötétebb, nem ég le azonnal. Ezeket az elnevezéseket keresd: Light, Natural, Soft

Közepes: Életteli, egészséges hatású, télen is finoman napbarnított. Ritkán ég le, könnyen barnul. Ezeket az elnevezéseket keresd: Tan, Sand, Medium

Mély: Télen is sötét, „mediterrán” hatású, nem igazán ég le, azonnal barnul. Ezeket az elnevezéseket keresd: Dark, Deep, Chocolate

2. Milyen az arcod altónusa?

Legalább annyira fontos, mint az előző tényező, de nem olyan könnyű eltalálni! Az alapozó nevében általában a második tag vagy betű jelöli. Néhány trükk, hogy felismerd: tarts az arcod mellé egy fehér papírlapot, és jól nézd meg magad a tükörben! Majd figyeld meg az ereket a csuklód belső oldalán.

Hideg: Világos, nagyon könnyen leég a napon. Inkább rózsaszínes, kékes, hamvas hatású a fehérhez képest. A csuklónál a vénák kékes vagy lilás árnyalatúak. A termékeken gyakran a C betű (Cold, hideg) utal arra, hogy hideg altónusú bőrhöz passzolnak leginkább. Vagy a Rose, Pink, Rosy jelzők.

Meleg: Könnyen barnul, a fehér lap mellett inkább aranyszínű, sárgás hatású. A csuklónál az erek barnás vagy zöldes színűek. A neked való alapozók gyakran W (Warm, meleg) betűvel jelölik. A Beige, Golden, Honey, Peach, Cream, Almond jelzők is erre utalnak.

Semleges: Nehéz beazonosítani, nem egyértelműen hideg vagy meleg. A fehér lap mellett kicsit szürkésnek látszik. Az erek színe nem egyértelműen kékes vagy barnás. A szám mellett a N (Neutral, semleges) jelölés utal arra, hogy ez lesz a te árnyalatod.

Jöhet a gyakorlat!

Elméletben megvannak a lehetséges jelöltek, most jöhet az élőzés: így tesztelt a bőrödön az alapozót, hogy a lehető legjobban el tudd dönteni, megvan-e az igazi.

  1. Nem a kézfejeden, nem a csuklódon, hanem az állad vonalánál! Itt a legkönnyebb megtalálni azt a verziót, ami az arcodon, a nyakadon és a dekoltázsodon is működhet.
  2. Ne vedd meg azonnal: mindig csekkold természetes fényben is, és tartsd észben, hogy kell neki 15 perc, hogy megmutassa, milyen színt is vesz fel a te bőrödön.
  3. Ha csak egy picit is világosnak vagy sötétnek érzed, keress tovább! Ne gondolj arra, hogy „majd ha lebarnulok, pont jó lesz”, vagy „télen úgyis kifehéredik az arcom”… Legyen tökéletes a termék, és ha szükséges, vásárolhatsz hozzá árnyalatkorrigáló cseppeket. Vagy legyen kétféle verziód a napozós és a téli időszakra, az átmeneti évszakokban pedig a kettőből keverheted ki a tökéletes színt!
  4. Ne csak a színt figyeld, hanem azt is, milyen érzés a bőrödön viselni a terméket. Ezért jó, ha nem csak egy csíkot kensz fel, hanem nagyobb felületre viszed fel.

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Címkék: alapozó alapozó altónus alapozó árnyalat alapozó választás cosmo beauty smink tökéletes alapozó

Még több Smink

A tökéletes menyasszonyi smink titka – nagyon sok múlik az időzítésen

A tökéletes menyasszonyi smink titka – nagyon sok múlik az időzítésen

Így találd meg a neked való sminkest és hangold össze az időpontokat, hogy minden csodásan összeálljon majd a nagy napra!

Nem is gondolnád, mi mindenre jó még a régi szempillaspirálod

Ott van még a helye a sminkcuccaid között a szempillaspirálodnak akkor is, miután elhasználtad!

Muszáj beszerezned egy ilyen szempillaspirált nyárra

A kulcsszó: legyen kék! Kihangsúlyozza a szemed ragyogását, a napfényben csodásan érvényesül, és előhozza a játékos énedet.

3 sminktrükk, hogy tartósabb legyen az alapozód

A matt finish a múlté, sokkal trendibb a fényes, természetes hatású alapozás. Na de mitől lesz tartós, ha nincs rajta púder? Mutatjuk!

Ha vízálló szempillaspirált használsz, ezt az 5 dolgot tudnod kell

A tartósságnak ára van! Ha nem szeretnéd a pilláid épségét kockáztatni, használd jól a vízálló spirálod!

Felejtsd el, amit eddig a púderezésről tudtál, ez most a legmenőbb technika

A tökéletesre púderezett arc helyett most a nagyon finoman mattított finish a trendi. Tanuld meg a technikát Hailey Bieber sztársminkesétől!

Sminktrükkök, hogy nagyobbnak tűnjön a szemed

Ha olyan a szemformád illetve a szemhéjad, hogy kicsit mindig úgy tűnik, mintha hunyorítanál (igen, a hooded eye-ról beszélünk), a sminkelés néha igazi kihívás lehet. Na de mostantól minden másképp lesz!

Tökéletes szemöldök: csak egy ceruza kell hozzá

Gyors, látványos, és ha jól csinálod, nagyon szép lesz a végeredmény, ha szemöldökceruzát használsz. Mutatjuk, hogyan dolgozz vele!