A sminkcucc, amitől egy perc alatt jobban nézel ki az online megbeszéléseken

A krémes pirosítód az egyik legpraktikusabb dolog a sminktáskádban!

A sminkcucc, amitől egy perc alatt jobban nézel ki az online megbeszéléseken

Valójában egy egyszerű, nagyon könnyen használható sminktermékről van szó, mégis sok lány tart a krémes pirosítótól. Pedig nagyon gyorsan üdébbé élénkebbé teheted vele a pofidat – egy pici alapozás (vagy BB krém), pír, szempillaspirál, és máris frissebbnek hatsz a képernyőn!

A zsíros bőrűek általában azért ódzkodnak tőle, mert félnek, hogy „leolvad” az arcukról, a száraz bőrű csajok viszont azon aggódnak, hogy, a száraz foltokra tapadva kiemeli azokat. Pedig tényleg nagyon hasznos kis sminkcuccról van szó, szépen a bőrbe dolgozva pillanatok alatt természetesen üde tekintetet varázsol. Hogy mitől lesz tökéletes a végeredmény, azt Esztergályos Viki, a Cosmo beauty bloggere mutatja meg.

1. Használd az ujjad!

Az ujjaid tökéletes eszközök a krémtermékek felviteléhez. Az alapozás után finom, ütögető mozdulatokkal dolgozd el krémet a bőrödön. Az arc almácskáitól kiindulva haladj a halánték felé. Hogy véletlenül se ess túlzásba, egyszerre mindig csak egy keveset tegyél fel, és ha szükséges, rétegezz! Az ujjal sminkelés egyébként egyszerűbb és gyorsabb, mint gondolnád – ide kattintva megtanulhatod, a különböző termékeket melyik ujjaddal tudod a legügyesebben felvinni!

2. Elő az alapozóecsettel!

Ha nem szívesen sminkelsz az ujjaddal, kapj elő egy szintetikus duo fiber sörtéjű ecsetet, azzal ugyanúgy tökéletesen felvihető és eldolgozható a krémpír! Sőt, egy ilyen ecset segítségével a kedvenc rúzsodat is használhatod krémes pirosítóként (persze nem az ultramatt változatokat). Célszerű a kezedre feltenni egy keveset a rúzsodból, és onnan ecsettel felvenni, ahelyett, hogy a rúzst rögtön az arcodra tennéd az ujjaiddal. Mivel a rúzsok általában pigmentáltabbak, így sokkal nagyobb az esély rá, hogy eltúlzod, nem tudod eldolgozni teljesen, és bohóchatású lesz a végeredmény. (Van már alapozóecseted? Itt segítünk, hogyan találd meg a tökéleteset!)

3. Blend, blend, blend!

Az ujjaid és az ecset mellett jó barátod lehet a  blender sminkszivacs is, ha krémes pirosítóról van szó. Vedd fel magával a szivaccsal a terméket, és szépen dolgozd el a bőrödön. Tipp szárazabb bőrhöz: Ügyelj rá, hogy alaposan készítsd elő az arcod, azaz az alapozás előtti hidratálásról se feledkezz el. És ne kapkodj, tökéletesen dolgozd be a bőrödbe a terméket, így gyönyörűen mutat majd. (Ebben a cikkben egy csomó hasznos infót olvashatsz arról, hogy válassz sminkcuccot, ha száraz a bőröd.)

Radírozd ki a hibát!

Véletlenül túltoltad a pirosítást? Semmi gond! Egy kevés alapozóval és egy ecset segítségével tökéletesen korrigálhatod: ha egy keveset ráviszel, szépen visszavehetsz a pirosításból.

5. Fixáld!

Ha kimondottan zsíros bőrrel áldott meg a sors, akkor sincs veszve semmi. Miután feltetted a krémpírt, fuss át rajta egy kevés, hasonló tónusú por állagú pirosítóval vagy akár egy kevés áttetsző porpúderrel. Így szupertartós eredményt kapsz!

Még több

Smink