Tökéletes tusvonalra vágysz? Ezeket a sminkhibákat kerüld el!

A szemedet legjobban egy gyönyörű tusvonallal hangsúlyozhatod. De ha mellé megy az ecset, a baki is elég látványos. Segítünk, hogy ne hibázz!

Tökéletes tusvonalra vágysz? Ezeket a sminkhibákat kerüld el!

Igéző cicaszemeket festeni tényleg nem könnyű – de azért nem is olyan vészesen nehéz. Ebben a cikkben például a Cosmo Beauty bloggere, Esztergályos Viki GIF tutorial segítségével lépésről lépésre megmutatja, hogyan lesz a legkönnyebb dolgod. Kezdj el gyakorolni, majd jöhet a haladó kurzus: Viki segít, hogy ne kövesd el a leggyakoribb hibákat, és a tusvonalad tényleg megszépítse a tekintetedet.

1. hiba: Tompa a vonal vége

Ha még nem érzed elég biztosnak a kezed vagy éppen nincs otthon klasszikus szemhéjtusod, szuperül helyettesítheted szemceruzával is. (Ebben az összeállításban szuperpuha, tusvonal húzásához is ideális szemceruzákat találsz – mindössze 1000 Ft alatti áron!) Előnye a tussal szemben, hogy sokkal könnyebben javítható, hátránya viszont, hogy nem elég precíz, és önmagában nem túlzottan tartós.

Amire figyelj: Mielőtt nekilátnál, ragassz fel a szemed sarkába egy kis ragasztószalagot. Egyszerű cellux is megteszi, ha nincs kozmetikai sablonod. Ragaszd rá a kézfejedre párszor és húzd le, hogy ne tapadjon túlzottan, majd miután elkészültél egyszerűen húzd le a ragasztót, így sokkal élesebb cicafarkat kapsz. Ha még precízebb szeretnél lenni, egy kis korrektor, és ferde ecset segítségével menj át a farkinca alatti területen.

Pro tipp: Mivel a szemceruza formulája krémes állagú, fuss át a végén rajta egy kis színben megegyező szemhéjpúderrel, így igazán tartós lesz!

2. hiba: Kihagyod a pillavonalat

Ez az a baki, amit eleinte a legtöbben elkövetnek, és sajnos nagyon látványos. Soha ne feledkezz el a pillatövekről!

Amire figyelj: A lehető legközelebb kell húznod a tusvonalat a szempillák vonalához, hogy ne világítson egy üres sáv közte és a szemed között. Nem kell egy lendülettel elkésztened a vonalat, javítgatni ér!

3. hiba: Fehér csík a vízvonalon

Én is rengetegszer viselem a tusvonalat önmagában, azaz semmit nem tettem az alsó szempillasorra, csak egy kis szempillaspirált. De nagyon jól mutat ehhez a sminkhez, ha egy kicsit kivilágosítod a vízvonalat, ez ugyanis frissebbnek mutatja a szemeket. Viszont a fehér szemceruzát felejtsd el, NAGYON természetellenes hatása van.

Amire figyelj: Használj helyette bőrszínű, nude szemceruzát, ami ugyanúgy üdévé teszi a szemeid, mégsem kiabál messziről a turpisság.

4. Hiba: Belül kezded

Szintén gyakori hiba, ha a tusvonalad a belső szemzugban kezded megfesteni. Oda jut ugyanis a legtöbb anyag, ahol először ér a bőrödhöz az ecset. Erre viszont nem a szemed belső sarkán van szükséged. Így lesz az egész túl vastag, ráadásul össze is húzza a tekintetet.

Amire figyelj: Először a farkincát készítsd el, a szemed közepétől indítsd a vonalat, majd a végén igazítsd hozzá a belső ívet.

Nincs más hátra, mint hogy gyakorolj és ragyogj – ebben a cikkben a további hasznos tippek mellett szuper szemhéjtusokat is találsz!

Még több

Smink