Pillapótlás vs. szempillalifting – melyik való neked?

Segítünk megtalálni a legkényelmesebb és legtartósabb megoldást!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Pillapótlás vs. szempillalifting – melyik való neked?

A pillapótlás vagy szálas műszempilla nem új dolog, de a technika folyamatosan újul, változik. Ennek ellenére sok lány küzd azzal, hogy szeretne látványos, vagy az eredetinél látványosabb pillákat, mégsem érzi komfortosnak az épített pillákat. A szempillalifting viszonylag új eljárás, itt viszont az lehet a bökkenő, hogy sokan nem tudják, mit várhatnak a módszertől, mennyire hoz látványos és tartós változást. Vamberszki Krisztina sminktetováló, kozmetikus, szempillalifting-szakértő segít eldönteni, melyik eljárás való igazán neked!

Vamberszki Krisztina sminktetováló, kozmetikus

Cosmo: Kezdjük az alapoknál. Mi történik pontosan a szempillapótlás vagy szempillaépítés során?

Krisztina: A saját, természetes pillákra műszempillákat építünk, ragasztunk fel a sűrűbb, dúsabb hatás érdekében. A hatás lehet természetesebb és látványosabb is – minden a vendég adottságain és igényén múlik.

És miben különbözik ettől a szempillalifting? 

A műszempilla-hosszabbítással szemben ez egy jóval természetesebb technika. Azoknak ideális megoldás, akik természetesebb pillákat részesítenek előnyben vagy érzékenyek a szempilla-hosszabbítás során alkalmazott anyagokra.

Melyik eljárás a tartósabb? Mennyi idő után kell őket korrigálni?

A szempillalifting a tartósabb, csak a saját pillák cserélődése befolyásolja a tartósságot. Az előzetes tisztítást követően a felső szemhéjra, a szempillák tövéhez egy speciális szilikonpadot helyez a kozmetikus és ahhoz rögzíti a felső pillákat egy erre célra kifejlesztett ragasztóval. Ezt követően a szempillák tövébe helyezi fel a szempillalifting tartósságát biztosító hatóanyagokat. A hatóidő elteltével leszedi azokat, majd a szempillákat leválasztja a szilikonpadról. A 24 órás utóápolási szabályt betartva 4-8 hétig tartós. Fontos, hogy az első 24 órában ne érje víz, gőz, pára, hő a pillákat. Egy napig ne menj gőzfürdőbe, szaunába, ne használj szempillaspirált és szemkörnyékápolót se.

Ezzel szemben a műszempilla a viselését meg kell tanulni, sok kritériumnak kell megfelelni, hogy sokáig szép maradjon. Nem lehet dörzsölni, nem lehet sminkelni, az alvási szokások is befolyásolják, meddig tart. Korrekcióra a lifting esetében általában 6-8 hét után kerül sor, itt csak a saját pillaállomány cserélődik, ezzel szemben a szempilla-hosszabbítás korrekciója egyénenként eltérő.

Mennyire „macerás” a korrekció?

A szempillaliftingnél a saját szempilla-állomány cserélődik, a műszempilla viselőknél pedig ritkul. Mindkettőnél könnyedén észrevehető a változás. A szempillalifting eljárása 45 percet vesz igénybe, a szempilla-hosszabbítás 1-2 óra között tervezhető. Nem macerás a korrekció egyik esetben sem.

Getty Images

Melyik eljárás a kényelmesebb?

A műszempilla-építés jár több kellemetlenséggel, itt előfordulhatnak például allergiás reakciók a ragasztóra. Jellemző a könnyezés, szemremegés. Türelmetlenséget okozhat, hogy több, mint 1 óráig kell feküdni az eljáráshoz. A reakciók a vendég egyéni adottságain és érzékenységén múlnak. A lifting eljárás rövidebb, ott kevésbé kell türelmesnek lenni.

Melyik pilla bírja jobban a sportolást? És az úszást, szaunát?

A szempillalifting esetében a fentebb említett 24 órát szükséges betartani, utána tökéletesen „bírja”. A szempilla-hosszabbítás esetében a pilla viselőjének életmódja, a szauna és sportolás erősen befolyásolja a tartósságot, vigyázni kell a pillákra.

Hogyan lehet őket sminkelni?

A szempillalifting 24 óráját betartva, azt követően lehet sminkelni. A műszempillát tilos sminkelni! Bár vannak kifejezetten műszempillákra kifejlesztett szempilla-spirálok, a saját tapasztalataim alapján úgy gondolom, felesleges, befolyásolja a tartósságot.

Mennyire kell rájuk vigyázni alvás közben?

A szempillalifting esetében az eljárást követően 24 óráig kell csak figyelni, míg a műszempillánál fokozottan ügyelni kell az alvás módjára. Például, ha az oldalunkon alszunk, a szempillát dörzsölheti a párna, és így gyorsabban fog ritkulni.

Melyik ad természetesebb és melyik látványosabb eredményt?

Minden a vendég adottságain, igényén és a szakember tapasztalatán múlik: mindkét eljárás eredménye lehet természetes és látványosabb is. A lifting esetében a tőre helyezett szilikonpad befolyásolja az íveltséget, a műszempilla-építés során pedig a technika, az ív és a választott szempillahossz van kihatással az eredményre.

A két technika közötti nagy különbség, hogy a szempilla-liftinggel saját szempilla-állományt emelünk és nincs károsodás, míg a műszempilla-építésnél hozzáadott pillákkal dolgozunk, és annak a tartóssága nagyban múlik a vendég életmódján és odafigyelésén.

Kiemelt kép: Getty Images

Címkék: cosmo beauty épített szempilla műszempilla szempilla szempillalifting szempillapótlás tartós műszempilla vamberszki krisztina

Még több Smink

Lehet, hogy a sminkecseted teszi tönkre a pofid, és nem is tudsz róla!

Lehet, hogy a sminkecseted teszi tönkre a pofid, és nem is tudsz róla!

Ma este legyen egy alapos tavaszi nagytakarítás a program – a sminkecseteid között!

A leggyakoribb sminkbakik, amelyek a maszkod felett még látványosabbak!

A maszkviselés miatt a szempillaspirálod meg a szemfestékeid most főszerephez jutottak. A szemhangsúly szuper, de vigyázz, a maszk miatt sokkal feltűnőbb, ha nem vagy elég precíz!

3 beautycucc, ami a megmenthet az online meeting előtt

Ha csak pár perced van arra, hogy összerakd magad az online megbeszélés előtt, nagyon nem mindegy, melyik kozmetikumot kapod elő!

Tudd meg, melyik színtípusba tartozol, és jobban fogsz sminkelni!

Ha tisztában vagy azzal, milyen színektől lesz életteli, üde hatású a pofid, már az alapsminkedet is úgy tudod majd elkészíteni, hogy csak úgy ragyogsz tőle!

Ezeket a korrektortrükköket minden lánynak ismernie kell

Ha a szemed alatt a fáradtság 50 árnyalata köszön vissza, kapásból nyúlsz is korrektorodért. De nagyon nem mindegy, milyen textúrát, milyen színt, és hogyan teszel fel!

Ha sminkszivaccsal alapozol, ezeket tudnod kell

Praktikus, könnyű használni, de hogy igazán szép legyen a sminkszivaccsal készült make-upod, néhány dologra érdemes odafigyelned!

Így hozd helyre, ha elkenődött a szempillaspirálod

Csak annyit kérünk: ne állj neki tiszta erőből dörzsölni az ujjaddal az elmaszatolódott szempillaspirált!!!