10 ok, hogy lecseréld a vattakorongot mosható arctisztítóra

Legyen egy kicsit környezettudatosabb a fürdőszobád!

10 ok, hogy lecseréld a vattakorongot mosható arctisztítóra

Belegondoltál, hogy az arcápolási rutinodnak köszönhetően mennyi felesleges hulladék keletkezik? A Cosmo szépségszerkesztője egy hétig figyelte, mennyi vattakorong fogy a fürdőjében, és eléggé sokkoló volt számára az eredmény!

„Sokáig nem tudtam elképzelni az esti arctisztítást vattakorong nélkül. Kellett legalább egy a szemsmink lemosásához, egy a habzó lemosás utáni sminkmaradványok eltávolításához. Ha tejes lemosót használtam, akkor kettő-három is elhasználódott, és ha maszkot tettem fel, 5-6 biztos kellett ahhoz, hogy letörölgessek például egy iszapos verziót. Hatalmas mennyiségű szemét, és mára rájöttem: teljesen feleslegesen. A zero waste-től, vagyis a hulladékmentes életmódtól még messze vagyok, de egyre tudatosabban gondolkodom, és ha apró lépésekkel is, de haladok afelé, hogy minél kevesebb felesleges dolgot vásároljak, és a lehető legkevesebb szemetet termeljem.”

Profimedia/Red Dot

Nem kell a vatta!

A vattakorong ellen több érv is szól – még akkor is, ha környezetbarát, komposztálható vagy lebomló verzió mellett döntesz.

  • Ebben a cikkben elolvashatod, miért nem szereti a bőröd (spoiler: pattanásokat, ráncokat, irritációt okozhat!).
  • Egy csomó terméket, amihez eddig vattakorongot használtál, simán felviheted a bőrödre az ujjaddal is, ilyenek például a tonikok vagy a hámlasztó folyadékok – így ráadásul kevesebb fogy belőle!
  • Ha olajos vagy tejes lemosót használsz, sokkal kellemesebb érzés, ha egy langyos vízbe mártott törülközővel törlöd le a pofidról, amit aztán egyszerűen kimosol.
  • A pakolásoknál ugyanez a helyzet: kellemesebb és hatékonyabb is. Próbáld ki: ebben az összeállításban szuper maszkokat ajánlunk problémás bőrre – magyar márkáktól!
  • És végül nagyon hasznosak a mosható sminklemosó korongok és párnácskák. Választhatsz olyat is akár, amely teljes mértékben természetes vagy lebomló anyagokból készül, és olyat is, ami magyar készítőktől származik.
  • De még ha nem is a legszuperebb biopamutot választod, akkor is sokat teszel a környezetért azzal, hogy csökkented a hulladék mennyiségét. Nyugodtan moshatod őket a többi cuccoddal, ha a tartós sminktermékek foltot hagynak rajtuk, mosószappant vagy folttisztító sót vethetsz be.

A galériában szuper mosható sminklemosókat találsz, lapozd végig!

galéria

10 ok, hogy lecseréld a vattakorongot mosható arctisztítóra

10 ok, hogy lecseréld a vattakorongot mosható arctisztítóra

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Smink