Vajon jól állnak neked az idei év Pantone színei?

Szépek, az kétségtelen, de vajon az Ultimate Gray szürke vagy az Illuminating napsárga a te árnyalataid?

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Vajon jól állnak neked az idei év Pantone színei?

Szokatlan, hogy idén két színt is megjelölt a Pantone színintézet, mint „az év színe” – de hát ez egy szokatlan év, nem igaz? Azt tudtad, hogy az év színének megválasztása egyébként milyen komoly kutatómunkát igényel? „A kulturális és társadalmi változásokra, trendekre válaszolva a jelen történéseire reagálnak ezzel – mondták el az Avon szakértői. –  A színpár választása nem példa nélküli, először 2016-ban fordult elő. Akkor egy rózsaszín és egy kék árnyalattal utaltak a nemi megkülönböztetés súlyos társadalmi problémájára. Idén a COVID 19 járvány mellett a Black Lives Matter mozgalomnak is nagy befolyása volt a színek kiválasztására.”

Nyugalom és jókedv

„Az év színének kiválasztásakor általában figyelmet fordítanak a világban zajló eseményekre, az emberek inspirálására is – folytatja Andrási Szilvia személyi és esküvői stylist, színtanácsadó. – Éppen ezért a kialakult járványhelyzet miatt két, egymástól távol álló, mégis kapcsolatot találó színt választottak ki: biztos alapnak egy nyugtató világosszürkét (Ultimate Gray) és egy erőt, reményt sugalló, jókedvre derítő napsütötte sárgát (Illuminating). Mindkettő világos árnyalat, de míg az előbbi egy hideg, tört, addig a másik egy meleg és élénk szín.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PANTONE (@pantone) által megosztott bejegyzés

Viseld jól a sárgát!

Az egy dolog, hogy tetszik-e neked egy adott szín. Csak azért még ne szerezz be néhány új cuccot napsárgában vagy kavicsszürkében, mert a Pantone azt mondta. Fontos, hogy tudd, mennyire passzolnak az év árnyalatai a saját színeidhez – ebben segít a színtanácsadó!

Ez a napsütötte, élénk sárga egyértelműen a tavasz típusok színe – figyelmeztet Szilvi. – Megadja az arcuknak azt a sárgás fényű ragyogást, amitől szuperül festenek. Az arcuk közelében legkevésbé a nyár típusok viseljék, mert őket elnyomja, és porcelán bőrüknek betegesen sárga fényt kölcsönöz! Az ősz típusokon sem rossz ez a sárga, de egy picit világos nekik, és túlharsogja őket. Ők ennek az árnyalatnak egy kicsit tompább verzióját válasszák. A tél típusoknak már kevésbé ideális (a sárga fény miatt), de nem a legrosszabb, amit választhatnak. Jobb viszont egy ugyanilyen élénk, de hidegebb, „citromosabb” árnyalat.”

Az Illuminating a te színed, hisz tavasz típus vagy, ha:

  • A hajad aranyszőke, mézszőke, aranybarna, vagy éppen világosabb, élénk vörös.
  • A bőröd aranyló vagy barackos árnyalatú.
  • A szemed türkiz, zöld, zöldesbarna vagy aranyló barna.

Ezek természetesen irányadók, a színtípusodat tökéletes biztonsággal a színtanácsadó a kendőzés módszerével tudja megállapítani. Ebben a cikkben elolvashatod, hogyan is zajlik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PANTONE OFFICIAL (@pantoneoff) által megosztott bejegyzés

Neked való a szürke!

A szürkének ez a világos árnyalata viszont pontosan a nyár típusok egyik legszuperebb alapszíne! Tökéletesen passzol az ő tompa, finom árnyalataikhoz. Egyáltalán nem tűnnek sápadtnak vagy nyúzottnak tőle – nem úgy, mint mondjuk a tavasz típusok. Ők viseljék legkevésbé az arcuk közelében, mert számukra borzasztóan sápasztó hatású, beteges külsőt kölcsönöz nekik. A tél típusoknak sem rossz ez a szürke, csak kicsit kevés. Nekik a szürke árnyalatok közül a sötétebbek jobban állnak. Az ősz típusoknak már nem annyira ajánlott, sápadtak, fakók lesznek tőle.”

Az Ultimate Gray a te árnyalatod, hisz nyár típus vagy, ha:

A hajad hamvas világosszőke, hamvas világosbarna, vagy a kettő közötti, de mindenképp valamilyen hamvas árnyalat.

A bőröd világos, hamvas, rózsaszínes ányalatú. Akár egészen átlátszó (porcelánszínű).

A szemed világos, kékes, szürkés. Sötétebb is lehet, de semmi esetre sem élénk és nagyon meleg hatású.

Próbáld fel!

Oké, tudod a színtípusodat, de egy üzletben annyira hívogat egy napsárga felső vagy egy pihepuha szürke pulcsi. Mi a teendőd? Bújj bele és nézd meg magad jó alaposan!

„Először is azt kell megfigyelni, a bőröd tónusához mennyire passzol az adott szín – ajánlja Andrási Szilvi színtanácsadó. – Ha ez rendben van, akkor érdemes megvizsgálni, nem harsog-e túl az adott árnyalat, nem „tűnsz-e el” mögötte. Vagy épp ellenkezőleg, nem kevés-e az adott szín, nem tűnsz-e benne komolyabbnak, idősebbnek. Az üzletekben ehhez sajnos általában nagyon rosszak a fényviszonyok.” Szerencsére ma már egy csomó üzletben simán visszaviheted a megvásárolt terméket, ha valamiért nem tetszik – mondjuk mert mégsem bizonyul a te színednek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mezgėja – Airida Janauskaitė (@airiduti) által megosztott bejegyzés

Az én árnyalatom!

„Ha egy szín igazán passzol hozzád, akkor frissnek, üdének, fiatalosnak látszol tőle. Az arcod ragyog, a bőrhibák kevésbé feltűnőek, elhalványulnak a karikák a szemed alatt.
Ha egy szín nem a tiéd, akkor ennek pontosan az ellenkezője történik. Fáradtabbnak, nyúzottabbnak vagy akár idősebbnek nézel ki tőle. Mélyebbnek tűnhetnek a ráncaid, a bőröd fakónak, vagy éppen betegesen sárga fényűnek.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hair’s How (@hairs_how) által megosztott bejegyzés

Az élénk színek jól állnak neked, hisz tél típus vagy, ha:

A hajad közép-vagy sötétszőke, barna, fekete, esetleg hamvasszőke

A szemed feltűnő, élesen elüt a szemfehérjétől.

A bőröd hideg, kékes alapszínű, vagy hűvös olíva árnyalatú.

Azért menőzhetsz vele!

Bár a sárga elsősorban a tavasz, a szürke pedig a nyár típusok színe, ez azt jelenti igazából, hogy az arcuk közelében viselve nekik áll a legjobban. Ha az jött ki, hogy hozzád nem igazán passzolnak, attól még nem kell lemondanod róluk! Viszont ne pulcsit, blézert vagy pólót válassz ezekben az árnyalatokban, hanem valamilyen kiegészítőt: táskát, cipőt, karkötőt – bármit, amit nem az arcod közelében hordasz. Így a szettedet feldobja, de az összhatást nem teszi tönkre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

LR MEDIA (@lrmediapr) által megosztott bejegyzés

Legyél a saját színtanácsadód!

Ha még nem tudod biztosan, melyik színtípusba tartozol, vagy nem ismered fel biztosan egy-egy szín hideg vagy meleg árnyalatait, játssz egy kicsit a ruhatáraddal!

„A teszteléshez keress a szekrényedben egy adott szín különböző árnyalatait, és természetes fényben állj a tükör elé – tanácsolja Szilvi. – Egymás után tedd őket magad elé, és kettesével hasonlítsd össze őket. Próbálj elvonatkoztatni attól, melyik szín tetszik leginkább, és arra koncentrálj, melyik áll valóban a legjobban. Érdemes lehet pont emiatt másokat (inkább a barátnőidet, mint a pasidat – a szerk.) is bevonni a döntésbe, de még jobb színtanácsadóhoz fordulni. Ezt akár több árnyalattal is megismételheted. Amelyikről úgy gondolod, hogy a legjobban állt, azoknak próbáld felmérni a színtulajdonságait: élénk vagy tört, világos vagy sötét, meleg vagy hideg? Ebből kijöhet, mely színcsoport számodra a legjobb.”

A tört, meleg árnyalatok valók neked, mert ősz típus vagy, ha:

A hajad vöröses fényű szőke vagy vörös, világos- vagy középbarna, aranyosan vagy bronzosan csillog.

Az arcszíned világos vagy közepes tónusú, meleg sárgás alapszínű. Lehet szeplős is, aranyló barna színben.

A szemed aranybarna, olajzöld, de pávakék is lehet, általában meleg tónusú.

Kiemelt kép: Getty Images

Címkék: cosmo beauty évszaktípusok illuminating napsárga Pantone pantone színek szín színtanácsadás színtípusok ultimate gray

Még több Smink

Lehet, hogy a sminkecseted teszi tönkre a pofid, és nem is tudsz róla!

Lehet, hogy a sminkecseted teszi tönkre a pofid, és nem is tudsz róla!

Ma este legyen egy alapos tavaszi nagytakarítás a program – a sminkecseteid között!

A leggyakoribb sminkbakik, amelyek a maszkod felett még látványosabbak!

A maszkviselés miatt a szempillaspirálod meg a szemfestékeid most főszerephez jutottak. A szemhangsúly szuper, de vigyázz, a maszk miatt sokkal feltűnőbb, ha nem vagy elég precíz!

3 beautycucc, ami a megmenthet az online meeting előtt

Ha csak pár perced van arra, hogy összerakd magad az online megbeszélés előtt, nagyon nem mindegy, melyik kozmetikumot kapod elő!

Tudd meg, melyik színtípusba tartozol, és jobban fogsz sminkelni!

Ha tisztában vagy azzal, milyen színektől lesz életteli, üde hatású a pofid, már az alapsminkedet is úgy tudod majd elkészíteni, hogy csak úgy ragyogsz tőle!

Ezeket a korrektortrükköket minden lánynak ismernie kell

Ha a szemed alatt a fáradtság 50 árnyalata köszön vissza, kapásból nyúlsz is korrektorodért. De nagyon nem mindegy, milyen textúrát, milyen színt, és hogyan teszel fel!

Ha sminkszivaccsal alapozol, ezeket tudnod kell

Praktikus, könnyű használni, de hogy igazán szép legyen a sminkszivaccsal készült make-upod, néhány dologra érdemes odafigyelned!

Így hozd helyre, ha elkenődött a szempillaspirálod

Csak annyit kérünk: ne állj neki tiszta erőből dörzsölni az ujjaddal az elmaszatolódott szempillaspirált!!!

A tavasz legpraktikusabb sminkcucca: elő a highlighterrel!

Gyönyörű fényt ad a pofidnak, üdébbnek és simábbnak mutatja az arcodat, használd bátran (és jól!) minden egyes nap!