Akkor most menő a túlhúzott ajakkontúr vagy sem?

Az #overlinedlips letarolta az instát, de vajon élőben is olyan jól néz ki, ha a kontúrceruzád segítségével próbálsz nagyobb ajkat varázsolni magadnak?

Akkor most menő a túlhúzott ajakkontúr vagy sem?

Csak egy kicsit túlhúzod a kontúrt a szád vonalánál, és máris dúsabb, szexibb, instásabb” lesz az ajkad – ó, bárcsak ilyen egyszerű lenne! (Hahó, még Billie Eilish-re is rászállt a net, mert egy fotóján úgy nézett ki, mintha nem túl jól sikerült overlined rúzsozást viselne!)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BILLIE EILISH (@billieeilish) által megosztott bejegyzés

Ez az egyik leggyakoribb sminktrükk, boldog-boldogtalan próbálkozik vele, pedig ha nem profi munka, akkor valójában nagyon ritkán mutat igazán jól. (És inkább csak képen, mint IRL.) Elég könnyű elrontani, és ha elszúrod, rendkívül amatőr hatást tud kelteni. Hogy mire figyelj, ha mégis megpróbálkoznál vele, és nem akarsz a ciki kategóriába kerülni, fogadd meg Oláh Zsófi makeup artist tanácsait!

Sok gyakorlás, könnyű kéz

Az ajakfestés az egyik legnehezebb feladat, szerintem a sminkesek is ezt gyakorolják a legtöbbet – figyelmeztet Zsófi. – Kitartó gyakorlás kell ahhoz, hogy mindenkinek egyénre szabottan a lehető legszebb szájfestés készüljön. Ebben egy kicsit előnyöd van: ha magadat sminkeled, csak a saját ajkadat kell megtanulnod”, hogy aztán álmodból felkeltve bármikor meg tudd húzni a tökéletes kontúrt.

A telt ajak menő, és a túlhúzás is lehet szép, ha nem esel vele túlzásba. Legyen könnyű” a kezed, amikor dolgozol – úgy, mint a szemöldökfestésnél. Vagyis ne nyomd rá erősen a bőrödre a ceruzát, lágyan húzd meg a kontúr vonalát.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Emily Ratajkowski (@emrata) által megosztott bejegyzés

Mennyi mehet pluszban?

Akinek teltebb az ajka, annak könnyebb a dolga, mert kevésbé feltűnő, ha csal egy picit kifelé. Ám ha keskeny a szád, akkor ezzel a sminktrükkel csak nagyon kicsit próbálj növelni az ajkaid méretén, különben az optikai tuning túlságosan látványos lesz. Ami sokat segíthet (természetesen a rengeteg gyakorlás mellett), ha jól hidratált az ajkad! Érdemes már a festés előtt fél órával felvinni a hidratáló ajakápolót, hogy mire elkezded, már teljesen beszívódjon.”

Milyen rúzzsal mutat?

A látványos, precízen meghúzott vagy túlhúzott ajakkontúr velvet és matt finishű nude rúzsokkal néz ki a legszebben. Épp ezek a bársonyos textúrák azok, amelyek a legjobban igénylik az előzetes hidratálást!

A krémes állagú rúzsokkal is szép, és ezekkel könnyebb dolgod lesz, mint a matt változatokkal, mert nem száradnak olyan gyorsan.

Ha fényes rúzst használsz, az kevésbé tartós, hamarabb elmozdulhat, és a kontúr feltűnőbbé válhat – ami nem mutat valami szépen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kim Kardashian West (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés

Szerezd be hozzá!

Kell hozzá egy kontúrceruza meg a hozzá passzoló rúzs, de milyen legyen?

  • A natúr színek akkor mutatnak igazán jól, ha az ajkadnál épp csak néhány árnyalattal sötétebbet választasz – így lesz igazán természetes.
  • Válassz krémes matt ceruzát: ha akarod, vékonyan dolgozhatsz vele, de ha szeretnéd, húzhatsz vastagabb vonalat is. Sőt, az egész ajkadat is színezheted vele!
  • Legjobb, ha két színt használsz, felül és alul lehet világosabb, és oldalt a szájzug felé haladva sötétedhet.
  • A kontúrceruza színe ne üssön el a rúzsétól, pláne ne legyen árnyalatokkal sötétebb. Feltéve persze, ha nem akarsz úgy kinézni, mint aki a 90-es évekből maradt itt, és Posh Spice a stílusikonja.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ariana Grande (@arianagrande) által megosztott bejegyzés

Ari, mutasd a vonalad!

Van még néhány szuper tippünk Ariana Grande és Kendall Jenner kedvenc sztársminkeseitől, Ash Holmtól és Mary Philipstől!

A nude árnyalat kiválasztásánál vedd figyelembe a bőröd altónusát, úgy lesz igazán harmonikus az összhatás! Ha a bőröd meleg hatású, akkor kicsit sárgásabb, ha hideg, akkor rózsaszínesebb verziót tegyél fel!

Mindig hegyezd ki a ceruzát sminkelés előtt (minél hegyesebb, annál precízebb lesz a vonalad), és kezdj a sarkoknál. Árnyald az ajkad a ceruzával, ne akard tökéletesen megrajzolni a vonalat – azt elég lesz majd középen precízen követned.

Ne próbáld megváltoztatni az ajkad természetes formáját, hanem kövesd a vonalát egy leheletnyit túlhúzva.

Satírozd el a vonal belső felét az ajkad felé, hogy természetesebb legyen a hatása. Ash ajakecsettel, Mary az ujjával szereti eldolgozni a linert.

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Smink