Ezt az 5 dolgot utálja legjobban a szempillád

Nem is gondolnád, milyen apróságokkal is kicsinálhatod a pilláidat!

Ezt az 5 dolgot utálja legjobban a szempillád

A szempillaspirál minden lány sminkes neszesszerének alapkelléke – arra a kérdésre, hogy mi az a sminkcucc, ami nélkül nem szívesen lépnek utcára, az alapozó mellett a legtöbben a szempillaspirált mondják válaszként. Persze, hiszen látványos a hatása, néhány mozdulattal hangsúlyosabbá teszi a szemet, és nagyon egyszerűen használható. De tényleg annyira egyszerűen? Bele lehet futni néhány olyan hibába, amivel károsíthatod a szálakat – ne kövesd el őket!

1. Nem mosod le a spirált

A festék egy viszonylag rugalmatlan, vastag réteget képez a szálakon, amelyet ha éjszakára is fent hagysz, elmerevíti, megterheli őket. A rugalmatlan szálak könnyebben törnek, ha mondjuk a párnán úgy fekszel, hogy meggyűröd őket. Ráadásul a szemed körüli érzékeny bőrt, sőt a szemedet is irritálhatja a fent maradt festék. És a viszkető, irritált szem folyamatos dörzsölése még rátesz a hibára egy lapáttal!

2. Túl erősen mosod le a spirált

Az erőteljes, oda-vissza dörzsölő mozdulatok sem a kedvencei a pilláidnak. Ne csodálkozz, hogy miután a vattakoronggal nekiestél és jó alaposan ledörzsölted a vízálló sminkedet, mindig találsz 1-2 szálat rajta. És ha nem vigyázol, egyre kevesebb marad! Szóval használj gyengéd, de hatékony lemosót, és könnyed, egyirányú mozdulatokkal dolgozz! (Itt bővebben olvashatsz az arctisztítás kíméletes technikájáról.)

3. Délután ráfestesz

Lehet, hogy jó ötletnek tűnik a munkanap második felében vagy este, randi előtt gyorsan feldobni még egy réteg spirált, de valójában nagyon nem az! Ilyenkor egyáltalán nem az történik, mint amikor a frissen felvitt, épp csak egy kicsit megszilárdult első rétegre viszel fel egy másodikat. A száraz, itt-ott lepergett festéken az újabb réteg csomós lesz, összetapad, ráadásul a merev szálakat nem tudod tökéletesen szétválasztani, és könnyen sérülhetnek. Töröld inkább le gyorsan, és tegyél fel egy újabb réteget!

4. Csak a végét fested

A szempillafestés ideális technikája, hogy a pillák tövéhez helyezed a kefét és onnan húzod felfelé. Az már mindegy, hogy ívelő vagy cikkcakk-mozdulattal dolgozol, a lényeg, hogy egészen a szálak tövétől kezdd a mozdulatot. Ha ugyanis csak a szálak végére kerül a festék (több rétegben), akkor elnehezíti, lehúzza őket, néhány óra múlva nem olyan lesz a szemsminked, mint amilyennek megálmodtad, ráadásul felesleges terhelést jelent a szálaknak, amivel meggyengíted őket. Az egész szálat befedő festékréteget sokkal jobban tolerálják, mint a végükre pacsmagolt feketeséget!

5. Spirálozás után göndörítesz

Na ez egy hatalmas NEM! Miután felvitted a festéket, az megszárad, és egy burkot képez a szálak körül. Amitől azok elmerevednek kissé – ez kell ahhoz, hogy az ívelt és megemelt helyzetben fixálva maradjanak. Ha erre rámész a göndörítővel, akkor könnyen eltörheted, károsíthatod a szálacskákat – sokkal durvább hiba, mint gondolnád!

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Smink