8 ötlet, ha nem akarsz lemondani a rúzsról a maszk miatt

Trükközd meg, hogy a helyén maradjon a kedvenc sminkcuccod!

8 ötlet, ha nem akarsz lemondani a rúzsról a maszk miatt

A rúzs – ahogy a parfüm is – nem feltétlenül másoknak szól. Sok lány viseli azért, mert szereti, mert megszokta, mert jobban, szebbnek, magabiztosabbnak érzi magát tőle – még akkor is, ha mások nem nagyon látják, hisz a védőmaszk eltakarja. Igen, bevallom, én is ezek közé a csajok közé tartozom, home office-ban is szoktam rúzst feltenni (nem csak online meetingek kedvéért), és nem törlöm le akkor sem, amikor el kell mennem otthonról. De tény, hogy sokkal óvatosabb vagyok, mert a rúzst csak akkor szeretem, ha az az ajkamon van, és nem körülötte (vagy akár az orrom hegyén). Összegyűjtöttem néhány trükköt, amivel elérheted, hogy a rúzsod a lehető legkevésbé kenődjön a maszkodra és onnan vissza a bőrödre. (Nem, olyasmit nem fogsz tőlem hallani, hogy ragassz tisztasági betét a maszkod belsejébe, az őrült beautyhackeket hagyjuk meg a TikToknak…)

1. Válassz ragaszkodó rúzst

A különleges, általában matt, az ajak bőrébe felszívódó formulák olyan réteget képeznek a szádon, amely nem jön le akkor sem, amikor kávézol vagy ebédelsz – és a maszk sem teszi tönkre! Tényleg csak akkor tudod lemosni, ha kétfázisú sminklemosóval próbálkozol!

1. Max Factor Lipfinity Velvet Matte folyékony ajakrúzs 3899 Ft 2. Maybelline Superstay Matte Ink folyékony tartós ajakrúzs 2599 Ft 3. Oriflame The One Colour Unlimited Ultra Fix ajakrúzs 2899 Ft

2. Hidratálj időben!

Bármilyen rúzs csakis szépen hidratált, telt ajkakon mutat igazán jól. Ám ha közvetlenül rúzsozás előtt teszed fel az ajakbalzsamot, attól könnyebben „elmászhat” a maszk alatt a formula. Szóval balzsamozz közvetlenül a reggeli fogmosás után, folytasd a készülődést, és a sminkelés csak az utolsó lépés legyen. Így garantáltan alaposan beszívódnak a hidratáló összetevők!

3. Az ajaktinta is szuper

A szinte csak pigmenteket tartalmazó, gyakran folyékony, könnyed állagú lip tintek tökéletesek azoknak, akik nem szeretik a mattra száradó rúzsok érzetét az ajkukon. Tényleg olyan érzés, mintha nem lenne semmi a szádon – közben a szín nagyon is ott van, és csak lassan, fokozatosan kopik.

1. Clarins Water Lip Stain 7100 Ft 2. Mark ajakfilc 2099 Ft 3. Bobbi Brown Extra Lip Tint 12 490 Ft

4. Vidd fel az ujjaddal!

Ha ragaszkodsz a jól bevált krémes rúzsodhoz, ne a tubusból vidd fel a szádra, úgy elég valószínű, hogy nagy része a maszk belsején landol. Tegyél belőle inkább az ujjadra, és finoman ütögesd az ajkad bőrébe. Oké, a szín nem lesz annyira intenzív, viszont tartósabb, természetes hatású, és abszolút trendi!

5. Vesd be a kontúrcerkád!

Az ajakceruza funkciója, hogy precíz keretet adjon a szádnak, és segítsen a helyén tartani a rúzst. Szupertartós formula – miért ne használnád az egész ajkadra akár? Óvatosan húzd meg a kontúrt, majd satírozd az ajkad kívülről befelé haladva. Előtte a hidratálásról ne feledkezz el, mert száríthat!

1. Bourjois Lévres Contour Edition ajakkontúr 2499 Ft 2. Catrice Velvett matt szájceruza 890 Ft 3. Rimmel Lasting Finish ajakkontúrceruza 1899 Ft

6. Fixáld!

Kipróbálhatod a régi, jól bevált rúzsfixáló trükköt is: vidd fel a rúzsodat, egy réteg papír zsebkendővel itasd fel a felesleget, majd egy másik réteg zsepin keresztül fixáld púderrel.

7. Készítsd elő a szád!

Választhatsz speciális ajakprimert, amelynek direkt az a funkciója, hogy tartósabbá tegye a rúzsodat. De kipróbálhatod azt is, hogy az alapozódból teszel egy keveset az ajkadra rúzsozás előtt – nagyon jól működik a trükk az ujjal felütögetős módszerrel!

1. Douglas Lip Primer 3490 Ft 2. MAC Prep+Prime Lip Shade 01 ajakprimer 7600 Ft 3. NYX Professional Makeup Lip Primer báziskrém 2700 Ft

8. Figyelj a maszkra!

Válassz olyan maszkot, ami a szabásának köszönhetően nem ér folyamatosan a szádhoz – a középen, függőlegesen ívesre varrott fazonok nagyobb eséllyel lesznek kíméletesebbek a rúzsodhoz. Az is segíthet, ha selyemből készült maszkot viselsz – kevésbé szívja magába a bőrödön lévő termékeket, köztük a rúzst is.

+1. Korrigálj!

Ha úgy döntesz, rúzst viselsz a maszkod alatt, MINDIG legyen nálad kis tükör és korrektor vagy alapozó. Amint levetted a maszkot, diszkréten csekkold, hogy minden oké-e, és ha kell, javíts!

Kiemelt kép: Getty Images

Még több

Smink