Így alapozz, ha tökéletes fedést szeretnél

Abszolút praktikus sminkcucc a stick kiszerelésű alapozó, de csak ha jól használod!

Így alapozz, ha tökéletes fedést szeretnél

Nem folyik, egyszerűen felvihető, jól fed – sokan szeretik a krémes, kitekerhető, rúd kiszerelésű alapozót. Van azonban pár dolog, amit érdemes tudnod róla, hogy tényleg szép végeredményt adjon! Oláh Zsófi make-up artist segít, hogyan hogyan használd a lehető legjobban az alapozó stiftedet.

„A stickek között is vannak állag és textúra szerinti különbségek, de alapvetően elmondható, hogy a stift általában vastagabb erőteljesebben fedő alapozó – figyelmeztet a szakértő. – Szerintem azért jó, mert praktikus, és tökéletesen lehet vele korrigálni napközben. Nagy előnye, hogy hosszabb ideig eláll, mint egy folyékony alapozó, így tovább használhatod. A formula tartósabb is, mint a könnyedebb változatok, így napközben valószínűleg kevesebb korrekcióra lesz szükség, ha ilyet használsz. És ha veszel egy világosabb és egy pár árnyalattal sötétebb színt is, akkor keverheted őket, így egész évben lesz tökéletes színű alapozód. Télen pedig, amikor világosabb a bőröd, a sötétebbet kontúrozáshoz is használhatod.” Szóval ha bejön az erőteljes fedés és a makulátlan bőrkép, ha mindig odafigyelsz arra, hogy hibátlan legyen az alapozásod, akkor mindenképp érdemes egy próbát tenned az alapozó stickkel!

1. Bourjois Foundcealer alapozó stift 4399 Ft

2. Max Factor Facefinitiy All Day Matte kétvégű alapozó stift 4599 Ft

3. Maybelline Supertsay Stick többfunkciós alapozó stift 3330 Ft

Így használd jól

„Alapvetően annak való, aki erősebb fedést szeretne elérni, pigmentfoltokra vagy olyan foltokra, amelyek nem emelkednek ki a bőrből (mint egy pattanás mondjuk) például nagyon jó – folytatja a szakértő. – De vékonyan is használhatod, ha egy pici hidratálóval kevered, vagy nagyon finoman eldolgozod.”

  • Ha vékonyan szeretnéd felvinni, akkor ecsetet vagy szivacsot használj hozzá.
  • Ha erősebb fedésre vágysz, akkor akár közvetlenül is felkenheted az arcodra több ponton, majd kézzel vagy ecsettel dolgozd el.
  • A szilárdabb állaga miatt nehezebb eldolgozni, így egyszerre csak keveset érdemes felvinni belőle, nehogy túl vastag legyen.
  • A szemhéjadra is használhatod alapnak, ha nem túl zsíros állagú a formula – finoman oszlasd el az ujjaddal.

1. Lancome Teint Idole Ultra Wear Stick alapozó stift 15 800 Ft

2. Bobbi Brown Skin Foundation Stick 16 490 Ft

3. Yves Saint Laurent Encre de Peau All Hours alapozó stick 16 990 Ft

Kiemelt kép: Getty Images

VIVACE – a kollagénbooster arckezelés (x)

Orvos-esztétikai arckezelések tekintetében a legfontosabb kérdés a hatásosság és az eredmény tartóssága. Egy esztétikai klinikán végzett arckezelés a modern technológiát és a hosszútávú célokat hatékonyan egyesíti, az eredmény sokkal több és látványosabb, mint egy kozmetikai kezelés esetében.

Még több

Beauty