A sminkmesterek titkos kedvence: szemhéjalapozó

Lehet élni szemhéjprimer nélkül, de ha szívesen sminkelsz, nem érdemes kihagynod ezt az apróságot!

A sminkmesterek titkos kedvence: szemhéjalapozó

Egyetlen make-up artist táskájából sem hiányozhat, a csajok hétköznapi sminkcuccai közé viszont még nem igazán szivárgott be ez a szuperpraktikus kis termék. Pedig a szemhéjprimer nem csak akkor jön jól, ha látványos, füstös vagy csillámos szemsminket készítesz! (Akkor viszont elengedhetetlen!) Rögtön 7 okot is tudunk, amiért érdemes szemhéjalapozót használnod!

 1. Sima, olajmentes felületet ad, amire könnyebb egyenletesen felvinni a por és a krém állagú szemhéjfestéket is.
 2. A szemhéjpúder szemcséi szépen megtapadnak rajta, nem peregnek le, ezért kevesebbet kell „tisztáznod”, mikor elkészültél a szemsminkeddel.
 3. És pont ezért a nap folyamán is tartósabb lesz a szemhéjpúdered, nem kopik, nem pereg le és nem kenődik el.
 4. Szépen egységesíti a szemhéj bőrét, eltüntet minden egyenetlenséget, foltot.
 5. A legtöbb hidratáló összetevőket is tartalmaz, és megakadályozza, hogy a szemhéjpúder összegyűljön a szemhéj redőiben, vonalkáiban.
 6. Mattító hatása is lehet, megelőzi, hogy a szemhéjad kifényesedjen és emiatt elcsússzon a szépen elkészített sminked.
 7. Intenzívebbnek látszanak tőle a színek, mert több pigment tud így megtapadni, mint simán a bőrödön.

Jöhet a bázis!

Szóval tényleg nem csak színes és látványos sminkhez ajánljuk, nagyon jól jöhet, ha zsírosabb a bőröd, a felső szemhéjad redője kicsit betakarja a szemed, vagy ha mostanában a maszkviselés illetve a maszk alól kiszökő párás, meleg levegő miatt könnyebben elmaszatolódik a sminked. Érdemes próbát tenned – akár először egy alacsonyabb árkategóriás, de jó minőségű termékkel, jó eséllyel beleszeretsz!

szemhéjprimerek

Próbáld ki:

1. Essence I Love Colour Intensifying szemhéjalapozó 949 Ft

2. Hypoallergenic alapozó szemhéjpúderhez 1599 Ft

3. Douglas Make Up Creamy Eyeshadow Base krémes szemhéjbázis 1700 Ft

Tényleg kell?

Ha még mindig kell egy kis győzködés, hogy valóban nem felesleges ez a termék, próbáld ki először a már meglévő sminkcuccaiddal, mennyivel másabb a sminkelés és a kész smink, ha a szemhéjadat megfelelően előkészíted!

 • A legtöbb lány nem alapozza a szemhéját. A következő sminkelésnél kapj elő egy kis fejű korrektorecsetet és az alapozóddal precízen, vékonyan alapozd le a szemhéjad, és erre menjen a szemsmink. Érezni fogod a különbséget!
 • Kipróbálhatod azt is, hogy a korrektorodat használod szemhéjalapnak: az ujjaddal majd ecsettel finoman ütögesd a szemhéjad bőrébe. Intenzívebb és tartósabb lesz tőle a szemsminked!
 • Használhatsz nude szemhéjkrémet is alapnak, a selymesen csillogó szemhéjpúdereknek extra fényt adhatsz így!

Tapadjon a púder!

Fogadjunk, hogy bejön ez az extra lépés! Na de akkor minek ehhez speckó szemhéjbázis – teheted fel a kérdést. Ezek a termékek speciálisan a szemhéj érzékeny bőrére lettek kifejlesztve, tehát jóval kisebb eséllyel váltanak ki irritációt, plusz olyan extra hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek egyrészt ápolják a bőrt, másrészt extrajó felületet biztosítanak a szemhéjpúderek megtapadásához. Igazi nagyágyúk következnek, figyelj!

szemhéjprimerek

Próbáld ki:

1. MAC Prep + Prime 24 Hour Extend Eye Base 7990 Ft

2. Guerlain Eye-Stay Primer szemhéjbázis 11 990 Ft

3. Artdeco Eyeshadow Base szemhéjalapozó 3990 Ft

Így használd a szemhéjprimert

 • Felviheted az ujjaddal, ilyenkor arra figyelj, hogy nagyon alaposan dolgozd el, és csak vékony réteget tegyél fel, gyengéden ütögetve, nem húzva a bőrt.
 • Ha ecsetet használsz hozzá, az lehet például gyertyaláng formájú, kis, kúpos ecset, ezzel a hajlatokba is jól odaférsz és el tudod dolgozni a lágy krémet.
 • Ha folyékony, applikátoros változatot használsz, azt mindig először a kézfejedre tedd fel, ne rögtön a szemhéjadra, és onnan vidd fel ujjal vagy ecsettel. Így jobban tudod szabályozni a krém mennyiségét.

Szereted, ha nem kell azon aggódnod, mennyire tartós a sminked? Olvass még!

Ilyen alapozót válassz a tökéletes és tartós fedésért

Ezek a rúzsok nem kenődnek el – akár a maszkod alatt sem!

Árnyald jól a szemöldököd!

Még több

Smink