Ezeket a korrektortrükköket minden lánynak ismernie kell

Ha a szemed alatt a fáradtság 50 árnyalata köszön vissza, kapásból nyúlsz is korrektorodért. De nagyon nem mindegy, milyen textúrát, milyen színt, és hogyan teszel fel!

Ezeket a korrektortrükköket minden lánynak ismernie kell

A tavaszi fáradság, illetve az, hogy mostanában sokkal több időt töltesz a négy fal között, a pofidon is meglátszódhat: fakóbbnak tűnhet a bőröd, idegesítő pattik bukkanhatnak fel, árkos, karikás, duzzadt lehet a szemed. Jó hír, hogy egyetlen sminkcucc elég ahhoz, hogy akár évekkel fiatalabbnak és sokkal frissebbnek tűnhess! Az aduász pedig nem más, mint a korrektor! A Cosmo beauty bloggere, Esztergályos Viki segít, hogyan hozhatod ki belőle a maximumot!

1. Készítsd elő!

Elsőként, még mielőtt bármilyen sminktermékkel próbálkoznál, nagyon fontos az előkészítés, azaz egy kellemes szemkörnyékápoló a szemed alá, és a kedvenc hidratálód az arcodra. Semmilyen menő sminkcucc nem fog segíteni, ha nincs egy jó alap.

2. Színre színt!

Ha a korrektorod árnyalata nem ideális számodra, akkor bárhogy is igyekszel, az eredmény nem az elvárt lesz. Erős elszíneződés esetén, ha csak simán egy világos bőrszínt pakolsz például a lila karikáidra, az eredmény szürkés, sőt már-már koszosnak ható szemkörnyék lesz – ami rosszabbul néz ki, mint amilyen előtte volt. Hogy ezt elkerülhesd, a színkört lehet segítségül hívni. A nem kívánt tónus ellen mindig a komplementer színpárja az, ami legjobban semlegesíteni tudja.

  • Ha a karikáid kékesek, akkor egy narancsos-sárgás korrektor lesz a nyerő.
  • Barnás karikák felett pedig a barackos, rózsaszínes korrektorok győznek KO-val.
  • A sárgásan elszíneződött bőrfelületre lila korrektor való.
  • Ha bosszantó pattanás jelenik meg az arcodon, tegyél rá először egy kis zöldes korrektort, mivel a piros színt ez fogja szuperül semlegesíteni. Minél vékonyabb rétegben dolgozz, a színkorrekciónál nem a fedés a lényeg, csupán a zavaró szín semlegesítése!
  • Rozácea esetén is ugyanígy a zöld szín a megoldás.

És miután „kiütötted” a színkorrekcióval a nem kívánt tónust, már mehet rá a bőrszín.

Korrektorok enyhe fedéssel

1. L’Oréal Paris True Match Eye-cream In A Concealer 3499 Ft
2. Maybelline Fit Me! korrektor 1999 Ft
3. NYX Professional Makeup Color Correcting 4490 Ft

3. Figyelj a mennyiségre!

Egyszerre mindig csak keveset tegyél fel, és ha nem elég, még építsd a rétegeket. Inkább, mint hogy túl sok kerüljön fel, mert úgy természetellenes lesz az összhatás. Ráadásul így sokkal nagyobb eséllyel „gyűrődik meg”, mozdul el a felvitt anyag.

4. Időzíts jól!

Megoszlanak a vélemények, hogy alapozás előtt vagy után érdemes korrektorozni – én az alapozás utánit preferálom. A szem környékét kihagyom, majd az alapozás után felviszem a korrektort és összedolgozom őket. Érdemes gyorsan haladni, hogy ne száradjon meg az alapozó, mert akkor nem lehet szépen összedolgozni a kétféle textúrát.

5. Válassz jól eszközt!

A korrektort ecsettel vagy ujjal tedd fel, az eldolgozás mehet, amivel szimpatikus (az előbbiekkel vagy sminkszivaccsal is akár). Ha az ujjaid használod, akkor finom tapogató mozdulatokkal tedd, a középső vagy a gyűrűsujjaddal. Ezekkel ugyanis nem tudsz olyan erős mozdulatokat tenni ezen az érzékeny területen, hogy túlságosan megfeszítsd vele a bőrt.

Korrektor eldolgozása tapogató mozdulatokkal

6. Keress jó textúrát!

A korrektorok rengeteg formában fellelhetőek a drogériák polcain: stiftes, toll, tégelyes, krémes, camouflage, folyékony, sőt léteznek komplett paletták is.

  • A krémkorrektorokban általában nagyobb a pigmenttartalom, így alapvetően elmondható róluk, hogy velük masszívabb fedés érhető el, és kevésbé hajlamosak az elmozdulásra, mint folyékony társaik. Ezek nagyon jól jönnek akkor, ha például egy-egy bőrhibát szeretnél elfedni.
  • A fényvisszaverő pigmentekkel dúsított korrektortollakat szem alá használjuk, ezek gyengébb fedésűek, inkább a fény általi optikai csalással érik el frissítő hatásukat.
Korrektorok, erős fedés

1. Catrice Liquid Camouflage Hogh Coverage korrektor 1599 Ft
2. Pupa Milano Extreme Cover Concealer 3860 Ft
3. Artdeco Camouflage Cream Korrektor 2330 Ft

7. Trükközz!

Szinte mindenki hallott már a háromszög-technikáról, amivel optikailag üdébbé, fiatalosabbá lehet tenni a tekintetet, de ennek már létezik egy feljavított verziója, amivel elkerülhető a túl sok termék felvitele, a frissítő hatást viszont éppúgy megadja. A trükk lényege, hogy a belső szemzugodból az orrcimpáid irányába húzz egy korrektorcsíkot, illetve a szem külső sarkától, felfelé (annak ívét követve), tegyél a korrektorodból, és alaposan dolgozd el oldalra és felfelé tartó irányba. Így használva ugyanúgy meglesz a liftinghatás! Végezetül pedig ne felejtsd el egy kevés púderrel fixálni.

Korrektor felvitele liftinghatással

8. Használd kreatívan!

Ha éppen nincs otthon szemhéjbázisod, akkor se ess kétségbe, ugyanis a korrektorod is el tudja végezni ezt a feladatot. A legjobbak ilyenkor azok, amelyek púderesre száradnak.

9. Javíts vele!

A korrektorok tökéletesek alkalmasak a sminked korrigálásra is. Ha nem lett tökéletes például a tusvonalad íve, egy precíz ecset és egy kis korrektor segítségével javíthatod. Ugyanígy alkalmas a rúzsozásod korrekciójára is.

Rúzs javítása korrektorral

10. Kontúrozhatsz is

Ha van világosabb és sötétebb árnyalatú korrektorod, szuperül kontúrozhatsz is velük. Egy szabályt ne feledj: a sötéttel mindig elrejtesz, a világossal pedig kiemelsz.

Kontúrozás korrektorral

Szereted, ha az arcod teljesen egységes? Mutatunk még sminktrükköt!

Alapozó stickkel nagyon szép fedést érhetsz el!

Így használd jól a sminkszivacsodat.

Ettől a 6 lépéses korrektorvarázslattól évekkel fiatalabbnak tűnhetsz!

Még több

Smink