A leggyakoribb sminkbakik, amelyek a maszkod felett még látványosabbak!

A maszkviselés miatt a szempillaspirálod meg a szemfestékeid most főszerephez jutottak. A szemhangsúly szuper, de vigyázz, a maszk miatt sokkal feltűnőbb, ha nem vagy elég precíz!

A leggyakoribb sminkbakik, amelyek a maszkod felett még látványosabbak!

A kedvenc rúzsaid most kicsit parkolópályára kerültek (kivéve a nem kenődős, szupertartós változatok), és alapozóból sem fogy annyi, mint korábban. Most a tekinteted az, amivel hódíthatsz, és a szemhangsúlyos smink, amivel élénkséget adhatsz az arcodnak. Van azonban a maszknak egy nagy hátránya (amellett, hogy kényelmetlen, a bőröd nincs igzán oda érte, és még a sminkedet is elkeni): azzal, hogy a szemkörnyékre irányítja a figyelmet, feltűnőbbé tesz olyan sminkbakikat is, amelyeket egyébként nem biztos, hogy mások észrevennének. Mutatjuk, melyek a kritikus pontok, ahol legkönnyebb hibázni.

Csomós szempillák

Egy-egy szezonban néha trendinek számít, de előnyösnek akkor sem mondanánk – a csomós, összetapadt szempilla ordító sminkhiba, ennek ellenére nagyon gyakran elkövetik a lányok. Okozhatja a rossz technika, a már kicsit beszáradt spirál, de az is, ha újat használsz és még nem ismerted ki a formula vagy a kefe „viselkedését”.

Így kerüld el: Billie Eilish sminkesének trükkje kötelező elem: mindig húzd le a tubus szélén a felesleges festéket a keféről. Így könnyebb lesz egyenletesen eloszlatni és nem tapadnak olyan hamar össze a szálak. A kefét mindig a szálak tövéhez illeszd és onnan húzd egyenletes, határozott mozdulattal a végek felé kicsit megemelve őket. Ha csak a végekre pacsmagolod a festéket, sokkal nagyobb az összetapadás esélye. És ha esetleg csomósra sikerült a festés, ne hagyd úgy, fésüld szét őket!

szempillaspirál, smink

A régi kedvenc spirálod megtisztítva tökéletesen funkcionál szempillafésűként (Fotó: Pexels.com / Shiny Diamond)

Magasra húzott tusvonal

A tusvonal nagyon szexi tud lenni, de csak ha szépen van elkészítve. Ha egy kicsit gyakorolsz, menni fog, ne ijedj meg tőle, itt például egy szuper tutorialt mutatunk. Amire nagyon figyelj, hogy a vonalat pontosan a pillák tövébe húzd, ne maradjon vékony vonal közöttük, mert az nagyon fura hatást kelt és elrontja az összképet. És a maszk felett látványos hibának számít!

Így kerüld el: Kipróbálhatod, hogy a pillák közötti részt puha fekete szemceruzával vagy akár fekete szemhéjporral árnyalod, mielőtt meghúznád a tusvonalat. Így biztosan nem lesz üres rész ott, ahol nem kellene lennie.

Természetellenes szemöldök

Az erőteljes, szépen formált és árnyalt szemöldök nagyon jól mutat a maszk fölött. Az erősre rajzolt, túlszínezett, túlsötétített viszont nagyon feltűnő – és sokkal feltűnőbb, amikor maszkot viselsz! Ha az nincs rajtad, a rúzsod vagy a mosolyod simán elterelheti róla a figyelmet, de így?!

Így kerüld el: Ha ceruzát használsz, figyelj arra, hogy ne rajzolj erős kontúrokat vele, hanem pici, satírozó mozdulatokkal töltsd ki a réseket. Nem kell tökéletesen beszínezni a bőrt, attól biztosan mesterkélt lesz az összhatás. Ugyanez a veszélye a pornak is: ha a dúsabb hatás érdekében telibe fested vele a bőrt, akkor fura lesz a végeredmény.Mindenféle árnyalóra igaz, hogy semmiképp ne legyen túl sötét, a természetes hajszínednél egy picit világosabb árnyalatot válassz.

szemöldök, smink, maszk

A szépen kiemelt szemöldök irtó jól néz ki, de ne árnyald túl sötétre!  (Fotó: Pexels.com / Charlotte May)

Erős körkontúr

A vastagon keretezett szem maximum partisminknél, füstös szemfestéshez oké. De ha kicsik vagy lefelé ívelők a szemeid, még akkor sem. A maszk fölött maximum egy insta-fotón néz ki jó, de hétköznap elég furán veszi ki magát a vastagon, feketére kontúrozott szemfestés. Ráadásul optikailag kisebbnek mutatja a szemet, szóval nagyon kevés lánynak előnyös!

Így kerüld el: Ceruza helyett keretezz porral és lapos ecsettel, nem lesz olyan erőteljes és éles az összhatás. Vagy ha a ceruzát szereted, azt használd a felső pillasor felett, kicsit satírozd el, alulra pedig inkább világosabb port tegyél, ha mindenképp kell oda is kontúr.

Túltolt korrektor

Az sem jó, ha túl sokat használsz belőle, de az is hiba, ha túl világosat választasz. Ezekkel ugyanis nem azt éred el, amit szeretnél, vagyis nem eltereled a figyelmet a szemed alatt lévő karikákról, hanem épp felhívod rájuk a figyelmet, feltűnőbbek lesznek!

Így kerüld el: Legjobb, ha a korrektor színe megegyezik a bőrödével, vagy egy egészen picit világosabb csak annál. Fényt adó korrektort csak sötét karikákra használj, oda is csak keveset. Ha duzzadt, táskás a szemed, a fényes korrektor nem való rá! Tökéletesen dolgozd el, ütögesd be a bőrödbe az anyagot, vékonyítsd el amennyire csak tudod. Ezzel megelőzheted, hogy beüljön az apró ráncokba és feltűnőbbé tegye őket.

A bőröd nincs oda a maszkért? Szakértőink segítenek!

A kozmetikus szerint ilyen maszkot kéne hordanod

Így nyugtasd a pofid, ha nem bírja a maszkviselést

Ezek a leghatékonyabb szépségkezelések maszkne ellen (is)

Még több

Smink