Tökéletes szemöldök: csak egy ceruza kell hozzá

Gyors, látványos, és ha jól csinálod, nagyon szép lesz a végeredmény, ha szemöldökceruzát használsz. Mutatjuk, hogyan dolgozz vele!

Tökéletes szemöldök: csak egy ceruza kell hozzá

Az utóbbi években a statement brow, azaz a látványos, sötét, erős szemöldök hangsúlyos, de nem túlzó, szépen formált, de nem hibátlanra kontúrozott szemöldökké szelídült. A szuperprecíz insta-szemöldök megmaradt ott, ahová való: a tökéletességet sugalló, de a valóságtól kissé elrugaszkodott képek gyűjteményében. Valójában nincs szükséged kétféle porra, ceruzára, gélre plusz fixálóra ahhoz, hogy jól nézzen ki a szemöldököd (csak ha szeretetsz ennyi mindent használni). Elég lehet egy ceruza és néhány trükk, amivel hangsúlyt adhatsz a szemednek, élénkséget a pofidnak, huncut fényt a tekintetednek!

Milyen a jó szemöldökceruza?

Ideális, ha van a végén spirálkefe, mert ez a két dolog lesz a legfontosabb a látványos mégis természetes hatáshoz. Persze ha nincs, használhatsz speckó szemöldökkefét, de egy régi, megtisztított szempillaspirál keféje is szuper lehet!

  • Az árnyalat kiválasztása nagyon fontos: legjobb, ha a saját hajszínednél egy árnyalattal világosabbat választasz.
  • A számodra ideális keménységet neked érdemes kikísérletezned: a puhával gyorsabban, könnyebben tudsz dolgozni, a keménnyel viszont precízebben lehet árnyalni.
  • Ha hegyezhetőt veszel, legyen hozzá passzoló hegyeződ.
  • Ha kitekerhető, önhegyező változatot választasz, akkor azt is tudod egy kicsit hegyesebbé tenni: papírtörlőn alakíthatod a hegyét kúposabbra, vékonyabbra.

Fésűtechnika

A természetes hatás érdekében egy nagyon egyszerű trükköt érdemes bevetned, a kétszer fésülős módszert. Valójában pont olyan egyszerű, mint ahogy a nevéből sejteni lehet, mutatjuk lépésről lépésre!

1. A szemöldökceruza keferészével (vagy egy külön kefével) fésüld felfelé a szálakat.

2. A hiányokat töltsd ki a szemöldökceruzával apró, ferdén felfelé ívelő vonalkákkal. Sok, kicsi vonalat húzz, ne egyenletesen satírozz. Olyan legyen, mintha apró szálakat rajzolnál.

3. Nézz rá egy picit messzebbről a művedre: mennyire hat egységesnek? Nem lett valahol erősebb, vagy máshol halványabb? Korrigálj, ha kell.

4. Fésüld át többször a szemöldöködet – most még csak azért, hogy a festék egyenletesebben tapadjon a bőrödre és a szálakra, összedolgozd, természetesebb legyen az összhatás.

5. És végül jöhet az igazítás, az utolsó fésülés, amikor a helyére igazítod a szálakat. Ha van átlátszó zseléd, azzal fixálhatod a művedet!

szemöldökceruzák

1. NYX Lift N Snatch Brow Tint szemöldökceruza 3990 Ft
2. Giorgio Armani High Precision Brow Pencil szemöldökceruza 9900 Ft
3. Isadora Brow Powder Pen szemöldökceruza 5600 Ft
4. Max Factor Brow Fiber szemöldökceruza 2999 Ft
5. L’Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer kétvégű szemöldökceruza 3990 Ft

Ami tilos

Van néhány dolog, amivel totál tönkre vághatod az összhatást. Légyszi, ezeket a szemöldökbakikat ne kövesd el!

A fekete tilos!

Nem, a fekete szemceruzádat véletlenül sem használhatod a szemöldökcerka helyettesítésére. Még akkor is jobb a nagyon sötét barna, ha fekete a hajad. Szőkéknek nem csak a fekete, hanem a sötét barna is tilos!

Körkontúrt soha!

A ceruzával megrajzolt körvonal sose lesz természetes hatású. Ha elsatírozod, talán, de igazából akkor sem, ne csináld!

Egységes satírt ne!

Ha a ceruzát nem vonalkázásra, hanem színezésre használod, egy egységes és abszolút természetellenes, vastag és látványos csík lesz a szemöldököd helyén.

Ívet sosem rajzolunk át!

Csak akkor lesz szép, természetes szemöldököd, ha alapvetően meghagyod a saját ívét. (Ez a szedésnél extrán fontos!) Aprócska korrekciót csinálhatsz itt-ott, hogy egységesebb, formásabb legyen, de ha nagyon meg akarod változtatni a vonalat, abból valami egészen furcsa sülhet ki.

Ne húzd túl!

Ha véletlenül megszalad az egyik oldalon, aztán addig igazítgatod hozzá a másikon is, hogy jóval túlér a szemöldököd vége a szemed sarkánál, akkor jobb, ha nekiállsz egy kicsit visszatörölni belőle. A hosszúra húzott szemöldök elrontja az arcod arányait. (Van néhány tippünk ehhez kapcsolódóan a szemöldökszedéshez is!) És itt szólunk amiatt is, hogy nem kell arra törekedni, hogy TÖKÉLETESEN egyforma, szimmetrikus legyen a két szemöldököd. Senkinek nem az, és ezzel nincs gond. Ordító különbség persze ne legyen, de egy kis eltérés belefér – inkább, minthogy túltold a sminket az igazgatás miatt!

Ha a szemöldökárnyalás jól megy, próbálkozz meg a tusvonal tökéletesítésével is!

Még több

Smink