Felejtsd el, amit eddig a púderezésről tudtál, ez most a legmenőbb technika

A tökéletesre púderezett arc helyett most a nagyon finoman mattított finish a trendi. Tanuld meg a technikát Hailey Bieber sztársminkesétől!

Felejtsd el, amit eddig a púderezésről tudtál, ez most a legmenőbb technika

Vannak, akik el sem tudnák képzelni a sminkjüket púder nélkül – a legtöbb ilyen lány zsíros, könnyen kifényesedő bőrrel küzd. Sokan a púderezést tartják a mattítás legjobb módjának, hiszen ez fixálja is a sminket, egyenletes bőrképet ad, és könnyedén frissíthető. (Amikor a „bepúderezem az orrom” szó szerint értendő, és nem csak egy kifogás, hogy kilógj a mosdóba pisilni.)

Közben viszont a tökéletesen lealapozott, vastagon púderezett, matt make-up már az Instán sem igazán menő – a való életben pedig sosem volt az. Akkor a púdert mostantól el kell felejteni, és hadd csillogjon az a T-vonal? Szó sincs róla, csak az olyan totális fedést adó technikákat, mint a baking (alapozás után jó vastagon bepúderezed az arcod, majd 10-20 perc múlva távolítod el a felesleget) cseréld le valami egészen újra: ez a PINPOINT POWDERING. A lépésről-lépésre trükköket Nikki DeRoest sztársminkes IGTV-videójában mutatta meg (Hailey Bieber, Rosie Huntington-Whiteley és Emma Roberts is a rajongói közé tartozik egyébként), és sokkal könnyebb, mint gondolnád – és coolabb is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nikki DeRoest (@nikkideroest) által megosztott bejegyzés

Púderezz okosan!

A pinpoint powdering technika lényege, hogy a stratégiai pontokon elhelyezett kevés púder bőven elég ahhoz, hogy a felesleges csillogást megszüntesse, de nem rontja el a természetes összhatást. A legfontosabb tudnivalók:

1. Tedd félre a vastag, pufi púderecsetedet

Szerezz be helyette egy kisebb, gyertyaláng-formájú vagy legömbölyített, puha eszközt. Igazából egy nagy szemhéjpúder-ecset is jó!

2. A kompakt púderedre sem lesz most szükség

Helyette válassz nagyon finom szemcséjű loose, azaz por állagú púdert. Hogy színezett vagy átlátszó, az rajtad múlik.

loose púder

1. Maybelline Master Fixer Translucent áttetsző sminkfixáló púder 3199 Ft
2. Giorgio Armani Loose Powder 17 990 Ft
3. Estée Lauder Perfecting Loose Powder porpúder 15 780 Ft

3. Felejtsd el a technikát, amit anyukádtól láttál:

nem púderezzük az egész arcot. Válassz ki néhány kisebb területet, ahol nem szeretnéd, ha becsillogna az arcod. Ez általában a homlok közepe, az orrnyereg és az orr két oldala. Esetleg mehet egy picike a szemed alá vagy az állra.

4. Az ecsetet mártsd a púderbe és ütögesd le róla a felesleget

Apró, finom mozdulatokkal érintsd a bőrödhöz, egyszerre csak keveset felvive. Inkább rétegezz még egy picit, mint hogy egyszerre sok kerüljön a pofidra!

5. Fontos: ne az legyen a cél, hogy tökéletesen lemattítsd az arcodat!

Sokkal szebb, természetesebb és üdébb, ha néhol kicsit fénylik, ne félj ettől! Nikki szerint örülj annak, ha zsíros a bőröd, mert sokkal tovább marad ránctalan, rugalmas és fiatal, mint akinek száraz a pofija!

A púderezés előtt az alapozással se ess túlzásba!

Még több

Smink