Ha vízálló szempillaspirált használsz, ezt az 5 dolgot tudnod kell

A tartósságnak ára van! Ha nem szeretnéd a pilláid épségét kockáztatni, használd jól a vízálló spirálod!

Ha vízálló szempillaspirált használsz, ezt az 5 dolgot tudnod kell

Esős, ködös vagy épp forró napokon, olyan eseményeken, ahol várhatóan pityeregni fogsz (mondjuk, mikor koszorúslány vagy a barátnőd esküvőjén) nagyon nagy segítség lehet a vízálló szempillaspirál. Abban azonban a legmenőbb sminkesek is egyetértenek, hogy nem ideális, ha minden egyes nap ilyet viselsz. Eláruljuk, miért érdemes „különleges alkalmakra” tartogatnod a szupertartós szempillafestéket!

1. Száríthatja a pilláidat

Azok az összetevők, amelyek a formula tartósságát biztosítják (szilikonok, viaszok) segítenek, hogy a festék izzadság-, pára- és könnyállóan tapadjon a szálakhoz, viszont ki is száríthatják azokat. A dehidratáció pedig meggyengíti őket, töredezhetnek, vagy könnyebben ki is hullhatnak tőle! Ha nem minden egyes nap teszed ki ennek a hatásnak a szempillád, nem lesz gond belőle, hosszú távon viszont nem tesz túl jót.

2. Nagyon nem mindegy, mivel mosod le

Ha vízállót választottál, csakis speciális, kétfázisú szemfestéklemosóval állj neki leszedni. Az olajos fázis segít feloldani a festéket – ennek hiányában inkább csak ledörgölöd róluk, ami nagyon káros lehet. Az olajos vagy balzsamos lemosó is jó lehet: finoman, nagyon gyengéden simítgasd át vele a szálakat, szépen feloldja a ragaszkodó festékréteget.

szempillaspirál

(Fotó: Pexels.com / Shiny Diamond)

3. A technika is számít

Nagyon fontos, hogy jó technikával mosd le a szálakról. Ha ide-oda dörzsölöd, azzal egy csomó szálat elveszíthetsz, ritkulhat a pillád. Szóval: tegyél bőven az összerázott kétfázisú lemosóból vattakorongra, helyezd a szemedre és óvatosan nyomogasd rá. Várj egy keveset, amíg a folyadék feloldja a festéket, majd óvatos, egyirányú mozdulattal töröld le. Ne legyél túl durva, de ne is csak simogasd, mert akkor nagyon sokára jön majd le. A dörgölést, visszafelé törölgetést azonban mindenképp felejtsd el!

4. Soha ne hagyd fenn éjszakára!

Elismerjük, több idő és macera eltávolítani, mint egy hagyományos spirált, de ez nem lehet ok arra, hogy kihagyd a lemosást! Ha fent marad, a vízálló formula szárító hatása jóval tovább érvényesül, plusz a festéktől elmerevedett szálak könnyen megtörhetnek, összetapadhatnak alvás közben. Reggel még nehezebb lesz leszedni! És muszáj lesz, mert a tartós formula miatt jó eséllyel kusza, összetapadt pillákkal ébredsz. Erre ráspirálozni?!? Szépen kérünk, hogy ne csináld – a pilláid is ezt kérik tőled!!!

5. Használd csak felül!

Ha a szemformád olyan, hogy a pilláid hozzáérnek a szemhéjadhoz, és állandóan felkenődik, elmaszatolódik nap közben a spirálod, akkor igen, ésszerű megoldásnak tűnik a vízálló formula. Azonban még ilyenkor is jobb megoldás, ha kétféle spirált használsz: szerezz be egy szupertartós, de nem speciálisan vízálló változatot! Ma már rengeteg olyan szempillaspirált találsz, ami nem kenődik el könnyedén, elég tartós. Használd ezt az alsó pillasorra, és a felsőre is olyan napokon, amikor nem feltétlenül van szükség az extra tartósságra, vagy nem akkora probléma, ha esetleg egy kis maszatolódás történik (home office, barátnős vagy lazulós nap). Amikor nem engedheted meg magadnak a sminkbalesetet, akkor pedig a felső pillákra menjen a vízálló, alulra pedig a szupertartós – így kíméletesebb leszel, mégsem kell aggódnod!

Ha lelkes sminkelő vagy, az arctisztításra extra figyelmet kell fordítanod – olvass még a témában!

Még több

Smink