Műszempilla vs. strand: óvatosan csobbanj!

Amikor olyan tanácsokat kapsz, hogy még aludni is csak a hátadon aludj, ha műszempillád van, érthető, ha parázol azon, mi lesz vele a strandon. De ha ügyes vagy, akkor simán belefér a pancsolás.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Műszempilla vs. strand: óvatosan csobbanj!

Az épített pillák nagyon sok szempontból megkönnyítik a mindennapokat (nem kell spirálozással, göndörítéssel foglalkozni, mindig olyan, mintha legalább minimálsmink lenne rajtad…). De tény, hogy egy kis extra odafigyelésre szükség van ahhoz, hogy a műszempilla a lehető legtartósabb legyen. Na de mennyire lazulhatsz le, és feledkezhetsz meg arról, hogy pillapótlást viselsz? A strandon ez különösen fontos kérdés – amelyre Vamberszki Krisztina sminktetováló, szempilla stylist oktató válaszolt a Cosmónak.

Érheti víz a műszempillát?!?

„A pillát törvényszerűen éri víz a mindennapos fürdés során is, és a strandolásnál ugyanazok a szabályok érvényesek, mint az otthoni ápolásnál. Miután a szakember megépíti a szempillát, az utóápolás kártyán lévő instrukciókat be kell tartani, vagyis a pillasort 48 órán keresztül védeni kell a víztől, a gőztől, a párától, a hőtől és a szolárium fényétől. Ezután ha bármikor vizes lesz, egyszerűen fel kell itatni róla a vizet egy papírtörlővel, és miután megszáradt, megfésülni. Igen, a strandon is. Dörzsölni, tépkedni nem szabad, és a legfontosabb a higiénia. Tisztán kell tartani az épített pillákat, mert ha nem figyelsz erre, az szembetegségekhez vezethet.”

Vamberszki Krisztina szempilla stylist oktató

Vamberszki Krisztina szempilla stylist oktató

Akkor nem gáz, ha nagyot csobbanok vele?

„Egyáltalán nem. Minél jobb minőségű a ragasztó, minél tapasztaltabb a szempilla stylist, annál valószínűbb, hogy tartós marad a szempilla. Ha betartottad az utóápolási szabályokat, a pillák ragaszkodó társaid lesznek. Jó hír, hogy a technológia nagyon fejlett, vannak olyan profi vízi sportolók, akiknek műszempillájuk van. Persze tökéletes garancia nincs arra, hogy a pillák egy nagy hullám esetén a helyükön maradnak, de ez ne tartson vissza egy vidám lubickolástól!

Ha a szakember megfelelőlen rögzítette a műszempillákat, akkor a ragasztó jó eséllyel állni fogja a próbát. Persze a szempilla tartósságát nagyban meghatározza a saját pillaállomány erőssége is – ha tudod, hogy gyenge a saját pillád, inkább ne merülj sokat, ne tedd ki extrém helyzeteknek.”

Tengervíz esetén ugyanez a helyzet?

„A pilla tartósságát nem befolyásolja a sós vagy édesvíz, bár a sótól összeragadhat, ezért fokozottan ügyelj a tisztításra és fésülésre.”

Mi van, ha beütött a pillabaleset, és lejött néhány szál?

Ha lejött, akkor lejött, nincs mit tenni. És ha lejött, akkor valószínűleg a sajáttal együtt, mert arra van applikálva. A nyaralást követően kérj időpontot pótlásra. És addig is tartsd tisztán a pilláidat!” (Hogy pontosan hogyan, arról nagyon hasznos cikket olvashatsz itt.)

Mesés pillákra vágysz, de pótlás nélkül? Van egy csomó tippünk!

Címkék: épített szempilla műszempilla műszempilla tisztítása nyár strand szempilla szempillapótlás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Smink

5 ok, hogy MOST AZONNAL beszerezz egy szájkontúrceruzát

5 ok, hogy MOST AZONNAL beszerezz egy szájkontúrceruzát

Ez a kis apróság sokkal hasznosabb eszköz, mint gondolnád – mutatjuk, mi mindenre jó a szájkontúrceruza.

A legjobb rúzstrükkök forró nyári napokra

Élvezd ki alaposan a maszkmentes időszakot, és viselj minden nap, bármilyen alkalomra rúzst (vagy szájfényt, színezett ajakápolót). Mutatjuk, hogyan lesz trendi és hőségálló az ajakfestésed.

3 fontos sminktrükk, amit minden lánynak használnia kellene

Igazából itt 3 extrán fontos alapmozdulatot szeretnénk mutatni, ami jó lenne, ha az alaprutinod része lenne. A legmenőbb magyar sminkesektől lestük el őket.

Sminkelj a színtípusod szerint – 2. rész

Ha a sminked színeinek kiválasztásánál figyelembe veszed a saját árnyalataidat, üdébb, frissebb, ragyogóbb és élettelibb lesz az arcod. Sorozatunk 2. részében a nyár típusok leghasznosabb sminktippjei következnek.

A nyár legmenőbb sminktrendjeit könnyebb elkészíteni, mint gondolnád

Nem kell látványos és bonyolult make-upot varázsolni ahhoz, hogy a sminked a lehető legaktuálisabb legyen. Néhány egyszerű, de cool részlet elég hozzá!

A gyönyörűen ívelt szempillák titka

Kapd elő a szempillagöndörítőt, és használd úgy, ahogy még sosem – a legyezőszerű, giga szempillákért.