Milyen lesz a szempillád 5 év múlva? Derítsd ki!

Ha nem figyelsz, simán lehet, hogy pár év elteltével sokkal ritkásabb, rövidebb pilláid lesznek majd – segítünk ezt elkerülni!

Milyen lesz a szempillád 5 év múlva? Derítsd ki!

A mostani szépségápolási és sminkelési szokásaid nagyban meghatározzák a bőröd jövőbeni állapotát – és többek között a szempilláidét is. Abból, ahogy most bánsz a pilláiddal, jó eséllyel meg lehet mondani, hogyan változik az állapotuk a következő években. Vagyis már most látszik, hogy a sminkeddel és a beautycuccaiddal mennyire óvod vagy épp károsítod a szálakat. Gondold át, milyen ŐSZINTE választ adnál az alábbi kérdésekre, és meglátod, mire számíthatsz az aktuális rutinoddal és szokásaiddal.

Van műszempillád?

Akár épített, akár ideiglenes, egyszer használatos pillákról van szó, mindegyik extra terhelést ró a szálakra. Ugyan a legmodernebb pillaépítő eljárások már rendkívül kíméletesek, és ha betartod a szabályokat, akkor maximálisan óvatos lehetsz a szempilláddal, de azért nem elhanyagolható az a tény, hogy mű szálakat ragasztanak a saját pilláidra, és ez óhatatlanul terheli és gyengíti őket valamennyire.

Mit tehetsz? Az épített pillák esetén TÉNYLEG tarts be minden szabályt az ápolásra, tisztításra vonatkozóan (igen, az épített pillák alapos tisztítása is nagyon fontos), csakis profi szakemberhez menj, és a töltés vagy javítás javasolt időpontjait is tartsd be, hogy a lehető legjobban kíméld a szálakat. Ha néha-néha magadnak teszel fel szempillát, akkor legyél nagyon óvatos az eltávolítással, jó minőségű terméket válassz, és ha lehet, akkor inkább tincseset, mint sorosat. És semmiképp ne tedd fel mindennap!

Használsz szempilla-göndörítőt?

Az egyik legpraktikusabb beautycucc, nagyon látványosan nyitottabbá teszi a tekintetet és optikailag nagyobbnak mutatja a szemet. Ám ha nem vagy nagyon-nagyon óvatos és kíméletes a szempillagöndörítővel, akkor simán megszabadít egy-két száltól minden alkalommal. Sőt, sokszor akkor is, ha nagyon-nagyon óvatos vagy. Ezt sajnos el kell fogadni: a göndörítés hosszú távon ritkítja a pillákat.

Mit tehetsz? Sose nyomd össze túl erősen a szárakat, és ne húzd kifelé az eszközt, miközben a pilláidon tartod, vagy tényleg csak minimálisan. Amikor csak lehet, használj inkább göndörítő, ívelt hatást adó szempillaspirált helyette. Sose göndöríts már spirálozott pillákat, és időről időre tisztítsd meg alaposan az eszközt.

szempillagöndörítő

Fotó: Pexels.com / Engin Akyurt

Milyen mozdulatokkal tisztítasz?

Azok közé tartozol, akik vizes lemosás közben alaposan „megmossák” a szemkörnyéket is, vagy a vattakoronggal törölgetők táborát erősíted? Utóbbi esetben csak törölgeted, vagy inkább dörgölöd a szemkörnyéked? A keresztirányú, erőteljes mozdulatok a szálak legnagyobb ellenségei, simán lehetnek azért ritkábbak a pilláid, mert nem vagy elég gyengéd velük.

Mit tehetsz? Tisztítsd olyan alaposan, óvatosan és gyengéden a pilláidat, ahogy csak tudod. Itass át kétfázisú lemosóval egy vattakorongot, tartsd egy kis ideig a pilláidon, majd óvatos, törölgető mozdulattal próbáld meg leszedni a festéket. Ha habzó lemosót (is) használsz, utána ne dörzsöld a törülközővel a szemkörnyékedet. Érdemes olyan spirált kipróbálni, amely akár meleg vízzel könnyen eltávolítható – sokkal kevésbé terheled így a pilláidat?

Használsz vízálló szempillaspirált?

Az oké, hogy nap közben nem kell amiatt aggódnod, hogy esetleg elkenődik, viszont a vízálló formulát sokkal nehezebb lemosni, mint egy „normál” spirált. Sokan hajlamosak dörzsölni, erősebben tisztítani a pilláikat, ha vízálló spirált tettek fel, ami nagyon nem tesz jót a szálaknak.

Mit tehetsz? Csakis kétfázisú, olajos lemosóval állj neki a tisztításnak, és ez legyen az első lépés. Hagyj időt arra, hogy a lemosó feloldja a festéket, ne akard azonnal ledörzsölni vele.

sminklemosás

Fotó: Pexels.com / Sora Shimazaki

Mindennap fested a pilláidat?

És hány rétegben? Tényleg szuper, a pillákat ápoló és tápláló hatóanyagokat is tartalmazó szempillaspirálokat lehet ma már kapni, de a mindennapos festés-lemosás akkor is nagyobb terhelés, mint ha ezt nem csinálnád. Nem súlyos (ha óvatosan mosod le), de érdemes rá odafigyelni.

Mit tehetsz? Nem árt hétvégente egy kis pihenőt adni a pilláidnak, és amikor csak lehet, smink nélkül lenned. Keresd meg azt a formulát, amit a legkönnyebben el tudsz távolítani, és amelyik egy rétegben is a várt eredményt hozza. Soha ne aludj el sminkben, az pedig, hogy másnap lemosás nélkül ráfess a pilláidra, eszedbe se jusson. Ahogy az sem ideális, ha délután úgy frissíted a sminkedet, hogy a reggel feltett makeupot nem mosod le. A pillákra száradt festékre felvitt új réteg egészen biztosan csomós lesz, összetapasztja a szálakat és sérülékenyebbé teszi őket.

Tedd meg a szempilládért!

Miután látod, hogy melyek a leginkább szempillakárosító szokások, igyekezz minimalizálni őket. És ellensúlyozd a hatást olyasmivel, ami segít megerősíteni, épen tartani a szempilláidat.

  • Egy jó szempillaszérum látványosan dúsebbá, egészségesebbé teheti a szálakat.
  • A sima ricinusolaj is nagyon jó hatással van a pilláidra, spirálkefével vidd fel lefekvés előtt.
  • Választhatsz olyan szemkörnyékápolót, amelyek kifejezetten a pillák ápolására is fejlesztettek.

Így hozd ki a legtöbbet a szempillaspirálodból!

Még több

Smink