A legjobb trükkök, hogy megtaláld a tökéletes alapozót

Az alapozó egyik legfontosabb sminkcuccod, amit ha jól választasz ki, észrevehetetlenül szépíti meg az arcod. De ha mellényúlsz… Nem is folytatjuk, mert mostantól nem fogsz!

A legjobb trükkök, hogy megtaláld a tökéletes alapozót

A tökéletes árnyalat eltalálása fontosabb, mint gondolnád. A rosszul megválasztott színt szinte mindenki kiszúrja (a pasik is, sőt) – még ha nem is feltétlenül tudja megfogalmazni, mi a gond, azt látja, hogy valami nem stimmel. Nyilván annyira nem nézed be a színt, hogy több árnyalattal sötétebb vagy világosabb legyen a bőrödnél, de természetes fényben a kis különbségek illetve az altónusban lévő eltérések is sokkal látványosabbak. Hogy ezeket is el tudd kerülni és olyan alapozót vegyél csak meg, amelyik igazán a TE SZÍNED, próbáld ki az alábbi trükköket.

1. Csekkolj az álladnál!

Nem a kézfejen, nem is a csukló belsején, és nem a nyakadon találod meg az ideális színt, hanem az arcodon, az állad vonalától kicsit felfelé. Ha itt passzol ugyanis az árnyalat, akkor innen felfelé és lefelé is szépen bele tudod dolgozni a bőrödbe észrevétlenül. Gondolj csak bele: hiába harmonizál tökéletesen a kézfejed bőrének árnyalatával, az általában sötétebb, mint az arcbőröd. A csuklód belsejénél viszont általában világosabb a bőr, mint a pofidon – szóval valójában esélyed sincs itt kikísérletezni a tökéletes árnyalatot. Az arcod alsó részén viszonylag nagyobb felületen tudod eloszlatni az alapozót, hogy lásd, mennyire illeszkedik a bőrödhöz, mennyire jól szívódik fel vagy dolgozható el a textúra.

2. Próbálj hármasával!

Sokat segít, ha nem önállóan próbálsz dönteni egy-egy színt illetően, hanem hármasával hasonlítod össze őket. Válaszd ki azt a 3-at, amelyik véleményed szerint a legjobban fog passzolni a bőrödhoz. Vigyél fel mindegyikből 1-1 csíkot egymás mellé. Amelyik a legkevésbé látható, amelyik a legjobban beleolvad, azt válaszd. Ha nem érzed 100%-osnak, válassz még 2 szóba jöhető árnyalatot, és a másik oldalon is végezd el velük a tesztelést.

Fotó: GettyImages / Beo88

3. Várj egy keveset!

Miután felvitted az alapozócsíkokat, legjobban teszed, ha sétálsz egyet. Igen, tudjuk, lehet, hogy fura egy kicsit, de megéri. Főleg, ha mondjuk egy magasabb kategóriás alapozót szeretnél beújítani, amiért mélyebben a zsebedbe kell nyúlni – kár lenne olyanért kiadni pénzt, amit aztán nem szívesen használsz. Szóval azért biztatunk egy kis sétára, hogy kihasználd mind az időtényezőt, mind a fényviszonyok változását. Azért jó, ha vársz egy kicsit, mielőtt döntesz, mert minden alapozó árnyalata változik egy kicsit idővel – ez függ magától a formulától (hogy mennyire oxidálódik) és a bőröd kémhatásától, olajosságától is. Szóval ha eleinte tökéletes, de fél óra múlva már elüt a bőrödtől egy alapozó, azt jobb megtudni, mielőtt megveszed… Plusz természetes fényben sokkal jobban látszik, ha valami nem stimmel, mint az üzlet felülről jövő világításában.

+1 Kérj segítséget!

Több szem többet lát – hát még ha profi, képzett szemről van szó! Arra gondolunk, hogy több üzlet és márka nyújt már olyan szolgáltatást, hogy profi szépségtanácsadók vagy sminkesek segítenek megtalálni, kiválasztani a tökéletesen hozzád passzoló árnyalatot. Ha tudod, milyen márkát szeretnél, és annak van saját üzlete, standja, ott valóban személyre szabottan kaphatod meg a neked való színt és formulát – érdemes élni vele!

A legjobb alapozó is csak tökéletesen hidratált bőrön mutat jól

Még több

Smink