Ezt rontják el legtöbben a szemöldökfestésnél

Mi lehet az oka, hogy a máson olyan jól kinéző, hangsúlyos szemöldök rajtad valahogy természetellenesnek látszik? Eláruljuk, mit csinálhatnál másképp.

Ezt rontják el legtöbben a szemöldökfestésnél

Abban megegyezhetünk, hogy a szemöldökfestés csakis akkor jó, ha természetesnek hat. Lehet hangsúlyosabb vagy diszkrétebb, sötétebb vagy világosabb, de a lényeg, hogy ne legyen túltolva, ne hasson túlzónak, furcsának, természetellenesnek. Na de mi az, amitől annak hat? Ez az egyik leggyakoribb hiba, amit a sminktükör előtt elkövetünk (és most nem a formázásról, hanem a festésről beszélünk).

Túlságosan homogén, túl „teli”

Ha nem szemöldöknek, hanem egy sötét csíknak tűnik az, amit a szemed felett viselsz, akkor máris oda a természetes összhatás. Biztosan láttál már olyan „régi típusú” szemöldöktetoválást, amelynél a megrajzolt vonal telibe ki van töltve kékesfekete festékkel. Szerencsére ma már sem a kékesfekete szín, sem a telibe kitöltés nem divat – nagyon nem. A lényeg, hogy ha arra törekszel, hogy egy egységes, homogén felületet hozz létre, minden egyenetlenséget, hiányt tökéletesen kitölts, akkor lesz egy szép, rajzolt szemöldököd, ami hiába tökéletes színű vagy formájú, valahogy mégis furán fog mutatni. Ezekkel a trükkökkel biztosíthatod, hogy megmaradjon a természetes összhatás

1. Nem baj, ha marad rés

Nem kell minden egyes millimétert tökéletesen eltakarni festékkel. Inkább csak a nagyobb egyenetlenségeket korrigáld, ahol kell, finoman árnyald, javítsd a vonalat, ha szükséges.

szemöldök RF

Fotó: Getty Images / dimid_86

2. Vonalkázz

A szemöldöktetoválások között is nagyon népszerű most a szálazós technika – te is megpróbálhatsz ezzel a trükkel operálni. Természetesen akármennyire hegyes ceruzával dolgozol is, tökéletesen szálazni nem fogsz tudni. Viszont ha így árnyalod a szemöldöködet, vagyis apró, szálirányú mozdulatokkal, akkor biztosan nem esel abba a hibába, hogy „telibe” beszínezed az egészet. És maradnak olyan apró résecskék a szálak között, amelyek garantálják a természetes összhatást.

3. Spirálozz!

Akár önmagában, akár színezés után használod, a spirál jó eszköze lehet annak, hogy jobban látsszanak a szemöldök szálai, és emiatt természetes legyen az összhatás. Ha alapból dús vagy sötét a szemöldököd, akkor abszolút ez a te eszközöd: fixál és formáz, és nem fogsz vele túlzásba esni!

szemöldök formázás

Fotó: Pexels.com / Shiny Diamond

4. Fésülj!

A kétszer fésülős technika menő, de természetes végeredményt adhat: fésüld felfelé a szálakat, mielőtt festeni kezdenéd a szemöldöködet, majd amikor az árnyalással, színezéssel kész vagy, akkor újra fésüld meg őket, és így fixáld, ha szeretnéd.

5. Ne kontúrozz!

Ha úgy kezded a festést, hogy rajzolsz egy éles, jól látható kontúrt a szemöldöködnek, azzal csak ezt éred el, hogy muszáj lesz az egészet erősebben kitöltened, mint kéne, hogy ne legyen túl feltűnő a szélére húzott vonal. Ha azt már meghúztad, elég nehezen tudod jól elsatírozni. Szóval nem kell az a direkt kontúr, inkább finom vonalkázással, óvatosan alakítsd a széleket, ahol szükség van rájuk.

Hogy ne csak a szemöldököd, hanem a szempillád is tökéletes legyen, olvass még!

Még több

Smink