3 trükk, hogy sokkal szebb legyen a szempillád

Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, a sminkmesterek legegyszerűbb és leglátványosabb hatású beautyhackjeiből válogattunk, hogy gyönyörű szempilláid legyenek.

Ha megkérdeznék, melyik az a beautycucc, amelyik nélkül biztosan nem lépnél ki az utcára, te is a szempillaspirált mondanád? Nagyon sok lány van ezzel így, és igazuk is van. Akinek ritkásabbak, rövidebbek, világosabbak a pillái, annak már azzal nagyon látványosan élénkebbnek látszik a szeme és élettelibbnek az arca, hogy spirálozza azokat. Egyszerű, gyorsan megvan és azonnal látható a hatás – nem véletlenül alapdarab szinte minden csaj neszesszerében. Most néhány olyan trükköt mutatunk, ami akkor is jól jön, ha rendszertelenül vagy minimálban sminkelsz, de akkor is érdemes megfogadnod, ha szívesen pepecselsz a make-upoddal. Egytől-egyig fotózásokon lestük el őket!

1. Fesd felülről!

Melyik irányból fested a pilláidat? Nagyobb összegben mernénk fogadni, hogy alulról, és annak is elég nagy az esélye, hogy „rápislogsz” a spirálra – ez az egyik legegyszerűbb és leggyakrabban használt technika. Értjük, elfogadjuk, de jó, ha tudod, hogy megvannak a hátulütői. Egyes kefeformáknál (piskóta vagy rögbilabda-alakú) jól működik, másoknál kevésbé. A legnagyobb veszélye, hogy csak a pillák végére kerül így a festék, a tövükhöz nem, ami miatt kevésbé lesz hangsúlyos a szemed, a szálak pedig elnehezülnek és nem lesznek kellően íveltek.

Ehelyett próbáld ki, hogy fölülről kezded a spirálozást, mint a sminkesek.

Felülről érintsd a spirált a pillasornak szinte teljesen a tövéhez, és vagy egyenletes, enyhén felfelé ívelő, vagy cikkcakkos, de szintén felfelé ívelő mozdulattal húzd végig a kefét a szálakon. Lehet, hogy kell egy kis gyakorlás, mire belejössz, de így könnyebb lesz a szálakat a tövüktől a végükig befedni a festékkel. Ha alulról igazítanál, hogy kicsit megemeld őket, ezt addig tedd meg, amíg meg nem szárad a festék, különben csomósak lehetnek a pilláid.

2. Fésüld formára!

A pillák akkor hangsúlyozzák ki igazán a tekintetedet, ha nem egyenesen előre állnak (ahogy sokaknál alapból rendeződnek a szálak a természetes állapotukban), hanem legyezőszerűen, kicsit oldalra is. Nagyobbnak látszik ettől a szem, és barátságosabbnak a tekintet.
Ehhez jól jöhet az olyan szempillaspirál, amelynek a keféjét eleve úgy fejlesztették, hogy könnyű legyen legyezőszerűen ívelt, szétválasztott hatást elérni vele – a drámai hatás nem feltétlenül ez, ott a volumenen és a színen van a hangsúly. De te magad is segítheted a pillák szétválasztását ügyesen a spirálkefével, pontosabban a végével. Ahhoz, hogy szépen irányba tudd állítani a szálakat, fontos, hogy a tubus száján tökéletesen lehúzd a festéket a spirálkefe végéről! Ha ezt nem teszed meg, tönkre teheted egy nagy festékcsomóval az egész addigi munkádat.

Ha nincs felesleges festék a kefe végén, az utolsó szálak segítségével húzd szét és kicsit oldalra az előre álló, esetleg összetapadt szálakat.

(Ha nagyon összetapadtak, akkor szempillafésűre lesz szükség.) A lényeg, hogy igazgasd legyezősre a szálakat, még mielőtt megköt a festék, utána már nem tudod ezt megtenni. Sőt ha próbálkozol vele, azzal a szálakat károsíthatod.

1
Maybelline Lash Sensational Intense Black szempillaspirál
2 490 Ft
Az íves kefével könnyű formázni a szálakat, a formula csipkebogyóolajjal és ásványi pigmentekkel van gazdagítva.
2
Lancome Lash Idole dúsító és göndörítő szempillaspirál
11 330 Ft
A spirálkefe kialakítása és a pehelykönnyű, géles állagú festék megemelt, gyönyörűen ívelt, szétválasztott pillákat eredményez.
3
Essence Double Trouble szempillaspirál
1 399 Ft
A 2 az 1-ben kefének kétféle vége van: az elasztomer vég az extra dússágért felel, a rostból készült vég pedig a tökéletes kidolgozást és a göndörítést segíti.

3. Kell a két fázis

Ha jót akarsz a pilláidnak, és hosszú távon dús, ápolt szempillát szeretnél, szerezz be egy igazán jó minőségű kétfázisú szemfestéklemosót. Nagyon-nagyon fontos, hogy a festéket ne ledörzsöld, hanem leoldd és finoman, gyengéden eltávolítsd a szálakról. Ehhez pedig az kell, hogy a választott termék valóban hatékonyan oldja a festéket, és ne irritálja a szemedet.

Ne csak vízálló szempillaspirálnál legyen alap a kétfázisú lemosó, sokkal jobban jársz, ha egy hatékony de kímélő terméket vetsz be bármelyik spirálod „ellen”.

Persze jól is kell használni a terméket, hiszen ha pusztán vattakorongra öntöd és azzal kezded el dörgölni a szemed, az minden, csak nem kíméletes, és hamar megritkítja a szempilláidat.

  • Ehelyett önts bőven az összerázott folyadékból a vattakorongra, tedd a szemedre és finoman nyomogasd a pilláidra.
  • Hagyj egy kis időt, hogy a lemosó átjárja a festéket, minden irányból bevonja a pillákat.
  • Majd gyengéden, a pillák növekedésének irányába húzott mozdulattal próbáld minél gyengédebben letörölni a festéket.
  • Jobbra-balra dörgölni tilos!!!

Ha úgy érzed, nem tudod a szálak tövéből illetve közülük eltávolítani a szemfesték maradványait, akkor hegyes végű vattapálcikára cseppents az oldatból, és azzal nagyon finoman törölgesd le a festéket – a sminkesek egyébként is gyakran használnak vattapálcát a szempillaspirál letörlésére, sokkal könnyebb precízen és óvatosan dolgozni vele.

Ha a szempillád szuper, a szemöldököd is legyen menő!

Még több

Smink