Ha ősszel vízálló szempillaspirálra váltasz, ezt mindenképp olvasd el!

A vízálló spirál praktikus beautycucc, de a szépségszakértők egyetértenek abban, hogy csakis nagyon indokolt esetben szabad mindennapos használatra bevetni. Vajon az egyre hidegebbé, párásabbá váló időjárás elég indok? Derítsd ki!

Ha ősszel vízálló szempillaspirálra váltasz, ezt mindenképp olvasd el!

Valóban nagyon bosszantó, amikor a szépen elkészített sminkedet elmaszatolódott szempillaspirál teszi tönkre, mire beérsz a munkahelyedre. Ha a reggeli hidegben vagy az esős napokon ez gyakran megtörténik veled, akkor újra kell hangolni a szempillaspirál-használatodat. Adja magát, hogy vízállóra válts, de ennek a szempillád nem feltétlenül örül! Hogy miért, arról Nagypál-Török Móni sminkes, szépségtanácsadó mesélt a Cosmónak.

A vízálló veszélyei

„A vízálló szempillaspirálok speciális összetételüknek köszönhetően nehezen törölhetők le a pillákról, általában csak az olajos illetve a kétfázisú szemfestéklemosók oldják őket. Ha a lemosás nem ilyen típusú a termékkel és nem kíméletes mozdulatokkal történik, hanem dörzsölve, nyomkodva, akkor nagyon sok száltól szabadíthatod meg magadat idő előtt – figyelmeztet a szakértő. – Egyes tartós összetevők az arra érzékenyeknél irritációt vagy allergiát válthatnak ki, ráadásul ha nem mosod le megfelelően, ezek az összetevők hosszan a pillákon illetve a bőrön maradhatnak, ami tovább növeli az irritáció esélyét. Épp ezért sminkesként tényleg csak nagyon indokolt esetben szoktam javasolni a vízálló szempillaspirál gyakori, esetleg mindennapos használatát.”

És hogy mik ezek a nagyon indokolt esetek? Összegyűjtöttük neked!

  • A szemhéjad kimondottan olajos, vagyis gyorsan zsírosodik, fényesedik itt a bőröd, aminek köszönhetően hamar elkenődik a szempillaspirál
  • Nedves, párás környezetben dolgozol egész nap
  • A szemformád olyan, hogy a szemhéjad hozzáér a pilláidhoz, és emiatt maszatolódik a festék
  • Extrém esős, hideg vagy párás az idő, és hosszan vagy a szabadban munkába menet

 

 

szempillaspirál, ősz, smink, vízálló RF

Fotó: Getty Images / Andry5

 

 

Van más megoldás?

Na de mi van akkor, ha fontos, neked, hogy a helyén maradjon a spirál, de megfogadod a sminkesek tanácsát, és nem veted be minden nap a vízálló verziót? Akkor keresd azokat a termékeket, amelyek még nem a vízálló kategóriába esnek, mégis tartósak. Lehet, hogy egy picit mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod, de megéri: ezek a termékek sokkal kevésbé kenődnek el, nem peregnek le, jobban bírják az időjárás viszontagságait és akár egy-két könnycseppet is, viszont egyszerűbben és kíméletesebben távolíthatók el, mint a vízálló spirálok. Mutatunk néhány szuper darabot.

1
IsaDora All Day Long Lash szempillaspirál
6 790 Ft
Egész nap tartós hatást biztosít és csodásan hosszabbítja a pillákat. A benne lévő akáciakivonatnak köszönhetően ápolja is a szálakat.
2
Bourjois Twist Up The Volume 24HR szempillaspirál
4 199 Ft
Ultrafekete, tartós formula. A spirálkefe megtekerésével az 1. pozícióban hosszabbítja, a 2.-ban pedig dúsítja a pillákat.
3
Lancome Lash Idole szempillaspirál
11 290 Ft
A különleges kefe gyönyörűen szétválasztja a pillákat, míg az akár 24 órán át tartós, csomósodásmentes, gélállagú festék dúsabbá és megemeltebbé varázsolja őket.
4
Alverde Naturkosmetik tartós, volumennövelő szempillaspirál
1 499 Ft
Akár 12 órán át hosszabb és dúsabb szempillákat eredményez. A gyorsan száradó, kímélő formula akár kontaktlencsét viselők számára is alkalmas, ellenőrzött natúrkozmetikum.

Trükközz, hogy tartósabb legyen!

És van még néhány egyszerű trükkünk, hogy a tartós szempillaspirálod még nagyobb eséllyel maradjon a helyén egy hideg reggelen vagy egy esős, párás, ködös napon is.

  • Vidd fel két rétegben! Váltva spirálozd a két szemed, így pont annyira szilárdul meg az első réteg, hogy a lehető legjobban megtapadhasson rajta a második.
  • A töveket hangsúlyozd! Ne a „rápislogós” technikával spirálozz, mert úgy sokkal több festék kerül a végekre, ami aztán könnyebben maszatol.. Figyelj rá, hogy a kefét a szálak tövétől indítsd és végig is vezesd, hogy mindenhol egyenletesen befedje azokat a festék.
  • Mattíts! Ha olajos a szemhéjad, legyen nálad olajfelszívó lapocska, és nap közben egy kicsit mattítsd itt a bőrt óvatosan.
  • Tegyél fel szemhéjalapozót, ez segít az egész szemsminkedet tartósabbá tenni – a spirált is.
  • Rögzítsd! Ha nagyon fontos, hogy makulátlan maradjon a sminked, mire beérsz munkába, fújj rá sminkfixáló permetet, ez segít, hogy minden a helyén maradjon.

Ha hosszabb, íveltebb, dúsabb pillákra vágysz, olvass még!

Még több

Smink