Így sminkelj, ha nem szimmetrikus a két szemöldököd

Az egyik szemöldököd kicsit lejjebb van alapból, vagy amikor formáztad, vékonyabbra sikerült a másiknál? Semmi gond, mutatjuk a megoldást!

Így sminkelj, ha nem szimmetrikus a két szemöldököd

Kezdjük azzal, hogy valójában szinte mindenkinek aszimmetrikus az arca. A tökéletesen szimmetrikus arc nagyon ritka. Szóval valójában semmi gond nincs azzal, hogy nem egyforma a két szemöldököd. Sőt. Az egyik legnagyobb hiba, amit a szemöldököddel elkövethetsz, ha tökéletesen szimmetrikusra akarod formázni és igazítani. Mert mindig találni fogsz egy-egy pontot, ahol valami nem stimmel, ahol igazítani kellene – és máris kész a túlrajzolt vagy túlszedett szemöldök!!! Szóval egy pici eltérés belefér. De ha nagyon úgy látod, hogy elférne egy kis korrekció, azért arra is vannak szuper ötleteink!

#modelbrows

Ebben a videóban nagyon hasznos trükköket találsz arra, hogyan hozd szimmetriába a két szemöldököd – összegyűjtöttük a leghasznosabbakat!

@christendominique

If you have uneven eyebrows watch this!! It’s also helped give my face symmetry and balance!🙌🏼👽 #browtutorial #browhack #modelbrows #makeup

♬ original sound – Aidenandrade

  • Kezdj a belső saroknál, vonalkázással igazítsd úgy a szemöldökeidet, hogy az orrnyergedhez képest egyenlő távolságra kezdődjenek.
  • Ezután azzal az oldallal haladj tovább, amelyik kevésbé áll kézre. Igazítsd ki a formát, vonalkázással töltsd ki az egyenetlenségeket.
  • Jöhet a másik oldal: próbáld minél jobban a másikhoz hangolni a formát, erősséget – arra azért figyelj, hogy ne rajzold túl.
  • Jöhet az ellenőrzés: a szemöldökceruzádat az orrcimpához és a külső illetve belső szemöldöksarokhoz illesztve láthatod, mennyire sikerült szimmetrikusra a forma. Vízszintesen is ellenőrizd, hogy megfelelő-e a kezdő- és végpontok magassága.
  • Ha ez oké, akkor fixálj, majd végül ha mégis egyenetlenséget látsz, korrektorceruzával igazíthatsz egy icipicit.

Amivel legyél nagyon óvatos

A tetoválás látványos és tartós megoldást hozhat – de csak akkor ha, valóban profi szakembert sikerül találnod. A sminktetoválás igazából szinte művészet, nagyon fontos, hogy akinek a kezébe adod az arcodat, az alaposan és pontosan feltérképezze az arcodat és megtervezze a tetoválást. Enélkül az aszimmetria még látványosabb lehet, sőt akár az egyébként szinte szimmetrikus szemöldök is tönkre tehető.

Előrajzolt segítség?

Talán te is láttál már drogériákban kapható vagy neten rendelhető szemöldöksablont. Azt azért tartsd szem előtt, hogy a sablonnal rajzolás során totálisan figyelmen kívül hagyod az arcod adottságait, és egy olyan vonalvezetést „erőltetsz” magadra, aminek lehet, hogy köze sincs a saját szemöldöködhöz.

Ha a sablont akarod kipróbálni, hogy a szemöldökeid ne csak tesók, hanem ikrek legyenek, mi inkább lebeszélnénk róla.

Sokkal nagyobb segítség lehet a stratégiai pontok ellenőrzése ceruza segítségével. Ha a kezdő- és végpontok szimmetrikusak, akkor a forma kialakítása már csak egy kis gyakorlást igényel, és menni fog. Figyeld, mitől lesz harmonikusabb, kerekebb vagy épp hosszúkásabb az arcod, mennyire érdemes korrigálnod az ívet – ha szánsz egy kis időt arra, hogy „megtanuld” az arcod, esetleg akár a kozmetikusod vagy profi sminkes, sminkoktató segítségét kéred ehhez, sokkal szebb lehet a sminked, mint egy előre gyártott sablon segítségével.

Szemöldök rendben. És a pilláid?

Még több

Smink