Az alapozás legfontosabb lépése: ezt szúrják el még a kedvenc TikTokereid is!

Az alapozó akkor szép, ha természetes hatású. De a TikTokon és Instán olyan gyakran látott, hatásvadász, de valójában teljesen értelmetlen trükkökkel pont ezt teszed tönkre. Többet ne dőlj be nekik!

Az alapozás legfontosabb lépése: ezt szúrják el még a kedvenc TikTokereid is!

Hogy is kezdődik a legtöbb sminkvideó? A TikToker vagy Youtuber megmutatja, milyen alapozót használ (ha igazán jó, akkor persze még előbb előkészíti a bőrét, de azzal most nem foglalkozunk, ahogy azzal sem, ha először korrektoroz, ugorjunk a lényegre), majd elkezdi azt felvinni. NA DE HOGYAN?!? Van, aki az arcára csepegteti, más szépen rányomja az ecsetre – mindegyik jól nézhet ki (nem feltétlenül), de hogy egyáltalán nem praktikus, az biztos. El is meséljük, miért.

Amikor lehetsz control freak

Ha finom, szépen fedő, de nem maszkhatású alapozást szeretnél, akkor az árnyalaton és a textúrán kívül van még egy nagyon (NAGYON) fontos dolog, ami befolyásolja a sminked összhatását: a mennyiség! A mai, jó minőségű alapozókban közös, hogy már egészen kis mennyiségben hozzák az ígért hatást, illetve szinte mindegyik szépen építhető, rétegezhető. Ezért akkor hiba, ha rosszul kezded el felvinni az alapozót a pofidra – ahogy azt olyan sok videóban láthatod. Mert elveszíted a precíz kontrollt a mennyiség felett.

@mireyarios

Which one?? #ItWasntMe #melaninmagic #foundationchallenge #foundation #foundationhacks #foundationroutine #beautytipsbymireya

♬ Body – Megan Thee Stallion

Pipettából a pofira

Látványos trükk akár arcolajat, szérumot, akár alapozót pipettából egyenesen az arcra csepegtetni – de igazából nem túl praktikus, sőt. Ha egy kicsit is ügyetlenebb napod van, simán összekened vele magadat, ráadásul a mennyiséget sem tudod olyan jól szabályozni. Előfordulhat, hogy miközben a tükörben koncentrálsz arra, hogy a megfelelő helyekre csepegtesd a folyékony alapozót, arra már nem tudsz figyelni, hogy a pipetta ne érjen a bőrödhöz – pedig pont ez ennek a kiszerelésnek a lényege. Ha a bőrödhöz nyomod a csövecskét, oda a sterilitás, az arcodról szennyeződések kerülhetnek az üvegcsébe.

@aselbbh

💗 insta: @aselbbh // #makeuphack #makeuptutorial #foundationhack

♬ original sound – Jarida🖤

Egyenesen az ecsetre

Az is gyakori kezdőmotívum, hogy az alapozó az üvegből, tubusból egyenesen az ecsetre, esetleg szivacsra kerül. Ha ezt is gondolkodás nélkül leutánozod, azt kockáztatod, hogy egy foltban túl sok alapozó kerül a bőrödre, amit aztán nem tudsz majd szépen, egyenletesen eldolgozni, elvékonyítani.

Mindig tartsd észben: rétegezni, vastagítani sokkal könnyebb, mint visszavenni, vékonyítani!!!

Szóval ezzel a módszerrel szintén nem tudod eléggé szabályozni az egy helyre kerülő alapozó mennyiségét, és csak úgy tudod egyenletesre alakítani az alapozásodat, ha mindenhová több kerül belőle, mint amennyire valójában szükség lenne.

Helyette: nyomd a kézfejedre!

Nagyon sok sminkes dolgozik úgy, hogy a tubusból, tégelyből a kezére viszi fel a sminkcuccokat, és onnan az arcra (ha az árnyalatot igazítani, keverni kell, azt is a kézfején teszi meg). Mások kis fémpalettán dolgoznak, aminek az az előnye, hogy kevésbé szívja be az anyagot, mint a kezed bőre. Mindkettőben az a közös, hogy könnyű szabályozni, a kinyomott alapozóból mennyit veszel fel az ecseteddel, szivacsoddal vagy akár az ujjaddal. És ha te szabályozod a mennyiséget, akkor te kontrollálod az intenzitást is – ez a kulcs, ha természetes összhatást szeretnél!

Jöhetnek még szuperhasznos sminktrükkök?

Még több

Smink