Hány sminkecsetre van szükséged VALÓJÁBAN? A sztársminkes elárulja

Most megtudhatod, mi az a minimálszett, amivel szépen sminkelheted magad. Meg fogsz lepődni a tényleges számon, ebben biztosak vagyunk!

Hány sminkecsetre van szükséged VALÓJÁBAN? A sztársminkes elárulja

Ha alap eszköztárral szeretnénk csodaszép sminket készíteni, milyen ecsetekre van elengedhetetlenül szükség hozzá? – tettük fel a kérdést Kassai Fibi sminkmesternek. És a válasz még minket is meglepett. Mi igazából 3-ra tippeltünk, de képzeld, még ennél is kevesebb pro ecsettel megoldható a gyönyörű smink: ha jó sminkcuccaid vannak és egy kicsit gyakorolsz, akár EGYETLEN ecsettel is simán elboldogulsz. És hogy melyik ez a legeslegfontosabb ecset, azt Fibi mindjárt elmeséli.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

fibikassai (@fibikassai) által megosztott bejegyzés

 

Amikor az ujjad nem játszik

Az alapkérdésünk tehát igazából úgy szólt, megoldható-e egy szép minimálsmink mindössze 3 ecsettel, és melyik a 3 legfontosabb ecsettípus, aminek minden Cosmo-lány makeup-szettjében ott kell lennie. Fibi elgondolkodott, és már a válasz első részében rengeteg érdekességet mondott. Aztán jött a legmeglepőbb tanulság.

„A legtöbben valószínűleg az alapozóecsetre gondolnak ilyenkor, de valójában az alapozást nagyon szépen meg lehet csinálni kézzel is. Arra kell csak figyelni, hogy mindig tiszta kézzel dolgozz, és egyszerre kevés anyaggal, hogy ne legyen túl vastag az alapozóréteg. A hajlatokban is szépen el kell dolgozni az alapozót – ez mehet ecset nélkül. Ha krémes pirosítót használsz, akkor pírecsetre sincs szükség – és a kicsit fényes, krémes, természetes hatású textúra most egyébként is divatos.

Amit mindenképp javasolnék beszerezni még azoknak is, akik ritkábban vagy kevesebbet sminkelnek, az egy jó szemhéjra való satírozó ecset.

Kicsi, tömör, lekerekített satírozóecsetről beszélek, amivel szépen felvihető és elsatírozható a szemhéjpúder. Nagyon fontos, hogy a szemhéjpúderedbe ne nyúlj bele kézzel, csakis ecsettel, mert az ujjadon lévő zsír megtapad a kompakt púder felületén, és zsíros réteget alkot idővel, ami miatt nem tudod majd megfelelően használni a szemfestéket.”

1
MAC 217S Blending ecset
8 500 Ft
Árnyékoláshoz és satírozáshoz, púderes és krémes állagú termékekhez egyaránt használhatod. Puha, sűrű sörtéi és ovális alakja miatt könnyű használni.
2
Youstar MOROCCO Eyeshadow Brush szemhéjpúder ecset
1 990 Ft
Szuperpuha, sűrű, 100 vegán szálú ecset, ami ráadásul annyira jól is néz ki! Enyhén laposított, lekerekített formája tökéletes a precíz applikációhoz és az egyszerű eldolgozáshoz. Nem csak szemhéjpúderhez, hanem korrektorhoz vagy highlighterhez is használhatod akár.
3
Inglot sminkecset 19P
6 490 Ft
A közepes méretű szemhéjpúder ecsettel könnyen és egyszerűen viheted fel és satírozhatod el a szemhéjpúdert.

Triplázz a szemeden

„Ha csak 3 ecsetem lehetne, akkor én legszívesebben 3 szemre való ecsetet választanék: a már említett satírozó ecsetet, plusz egy kisebbet, amivel a szem alatt lehet dolgozni, illetve egy lapos, kb. 1 centis, lekerekített ecsetet választanék még, amivel szemöldököt sűríteni is lehet, sőt adott esetben szájfényt, rúzst is fel lehet vele vinni. Persze ez a szépen kidolgozott szemsminkhez szükséges. Aki például nem szeret kézzel, hanem csak ecsettel alapozni, annak természetesen az alapozóecset fontos. De mint mondtam, a szép sminkhez nem elengedhetetlen.”

Alapozz jól

„Nincs egyértelmű szabály arra, melyik „A LEGJOBB” alapozóecset, ez egyértelműen azon múlik, ki mivel szeret dolgozni, mi áll neki kézre, mi fontos neki az adott smink elkészítésekor. Ha például nem akarsz sokat pepecselni az alapozással, akkor egy vastag, tömött, nagyobb fejű ecsettel pillanatok alatt felrakhatod az alapozót. Viszont ezzel az ecsettel a nehezen elérhető részeken nem tudsz precíz lenni. És van még egy fontos szempont, amit érdemes észben tartanod, ha nagy ecsetet választasz:

Minél vastagabb, tömöttebb az ecseted, annál több marad benne az alapozódból, annál kevésbé gazdaságos a használata.

A kisebb, laposabb ecsetekkel lassabban haladsz ugyan, ám a hajlatokban, zugokban sokkal szebben tudsz velük dolgozni. Nekem most épp a kisebb fejű alapozóecsetek jönnek be, néha a lekerekítettet használom szívesebben, máskor pedig a lapos, oválisra vágott ecsetemet.” Nyugodtan kísérletezz, próbáld ki az ecseteket, mielőtt megvásárolod őket, a jobb sminkesüzletekben, ahol tanácsadást is kapsz, egészen biztosan fertőtlenített, jó minőségű eszközöket találsz, plusz tippeket a megfelelő használathoz.

Pirosíts!

Van még egy univerzális ecset, amit több dologra is használhatsz, szóval ha igazán praktikus eszközökkel szeretnéd megtölteni a neszesszeredet, akkor egy ilyenre érdemes beruházni: ez pedig a jó minőségű pirosítóecset. Nem csak az arcpír felvitelére, de árnyékolásra is használhatod, bronzosítót, highlightert is fel tudsz vele vinni, szóval hasznos kis darab lehet!

Még több szuperhasznos sminktippért kattints!

Még több

Smink