A szilveszteri smink 5 legfontosabb szabálya

Legyen különleges, partizós, de ne túl sok, és még tartson is ki egész éjjel – így sminkelj, hogy igazán jól érezd magad a szilveszteri buliban.

A szilveszteri smink 5 legfontosabb szabálya

Ez az az éjszaka, amikor bátran választhatsz a szokásosnál feltűnőbb, csillogóbb sminket, de néhány szabályt azért érdemes betartanod. Mert a jó smink nem elnyomja vagy túlragyogja a viselőjét, hanem kihangsúlyozza azt, ami a legszebb rajtad. És teszi mindezt úgy, hogy bulizás közben nem kell azon aggódnod, lekopik-e a nagy gonddal készített make-upod. A szabályok igazából minden partisminkre igazak, de szilveszterkor különösen.

1. A több nem tartósabb

Ne azzal akard elérni, hogy fenn maradjon a sminked, hogy a szokásosnál vastagabb réteg alapozót, púdert, pírt vagy szemhéjfestéket használsz. Lehet, hogy valamivel tovább tart, de közben annyira természetellenes hatást kelthet, hogy egyáltalán nem éri meg túltolni. Ráadásul a nagy mennyiségű termék sokkal könnyebben és hamarabb ül be a ráncokba, ami az egyik leggyakoribb (és leglátványosabb) sminkbaki.

Cosmo-tipp: A mennyiség növelése helyett használj inkább tartós formulát: por helyett krémes szemfestéket, vízálló spirált vagy szemceruzát, folyékony helyett krémes vagy stiftes alapozót.

2. Készítsd elő!

A tartósság nagyon sokban múlik azon, mennyire jól ápolt és előkészített a bőröd. Ne sajnáld az időt arra, hogy alaposan megtisztítsd, hidratáld a pofidat, majd primert is tegyél fel. Ez a vékony réteg egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt, tartósabbá az alapozót, egyszerűbbé annak felvitelét. Ugyan úgy tűnhet, még egy termék, amire pénzt kell kiadnod, ám gondolj arra, hogy kevesebb alapozóval is sokkal szebb lehet így a bőröd.

Cosmo-tipp: Ha szereted a látványos, feltűnő szemsminket, érdemes szemhéjalapozót is beszerezned. Jobban megtapad rajta a szemhéjpúder, és kevésbé gyűlik össze az este folyamán a ráncocskákban, redőkben.

Fotó: US Getty Images

3. Csillámcsel

A glitteres smink lehet szexi és játékos, de ha túltolod, akkor fura vagy erőltetett hatást kelthet. Jó ötlet, ha csak egy-egy részt emelsz ki csillámokkal, például a szemhéjadat. Ha még mindig úgy érzed ezután, hogy egy kis ragyogás elférne, egy pici highlighterrel vagy csillogó bronzerrel érd el azt.

Cosmo-tipp: A csillámos sminket úgy tudod az este végén a legkönnyebben eltávolítani, ha ragasztószalag sgítségével leszeded a legnagyobb részét, és csak utána állsz neki a lemosásnak – a sztársminkesek is így csinálják.

4. Jöhet a fekete!

Érdemes azt is figyelembe venni a sminked készítésekor, hogy a félhomályban, esti megvilágításban másképp érvényesülnek a színek, mint nappali fényben. Bátran használj éjfekete spirált, akár több rétegben, hogy kiemeld a tekinteted. Ez sokkal látványosabb ilyenkor, mintha visszafogottabb fekete árnyalatú, vagy barna, kék, zöld spirált használnál. Ugyanez igaz a tus- és ceruzavonalra is. Mehet egy kicsit élesebb kontúr, a nagy, sötét, füstös szemfestés azonban egészen biztosan túlzásnak hat majd.

Cosmo-tipp: Bátran tegyél fel műszempillát, nagyon szépen kiemeli a szemedet, izgalmasabbá teszi a tekintetedet.

Fotó: US Getty Images

5. Ne mattíts túl!

Azt szeretnéd, hogy ne kelljen a sminked miatt aggódnod, ezért a legtartósabb matt alapozódat veszed elő, lepúderezed az arcod, hogy egész este matt maradjon, ne csillogjon, és rúzsból is folyékony, extratartós, matt formulát választasz… Ha amúgy is ilyen sminket hordasz, akkor oké lehet, de ha nem vagy hozzászokva ezekhez a tartós, matt formulákhoz, valószínűleg egy idő után kényelmetlenné válnak majd. Sokkal fontosabb, hogy jól, komfortosan érezd magad, mint hogy makulátlan maradjon a sminked egész este! Ráadásul megsúgjuk: ha lelkesen bulizol, hibátlan valószínűleg sehogy sem marad majd a smink. És ha a vastagabb, tartósabb, matt formulák egyszer elkezdenek kopni, az sokkal látványosabb, mint ha vékonyabb, fényes, természetes hatású termékeket használtál volna.

Cosmo-tipp: Hidd el, senkit nem érdekel az este végére, hogy tökéletes-e a rúzsod, vagy hogy teljesen egységes-e a bőröd. A felszabadult mosolyod, a kipirult pofid, a nevetésed és a szemed örömteli csillogása sokkal jobban megszépít, mint egy réteg tökéletesen feltett, hibátlan alapozó.

Jöhetnek még szuperpraktikus sminktippek?

Még több

Smink