A legklasszabb sminktrendek 2022-re

Csupa gyönyörűséget mutatunk, öröm lesz viselni őket – hello, 2022!

A legklasszabb sminktrendek 2022-re

Ragyogó új évet kívánunk – őszintén reméljük, hogy könnyebb, nyugodtabb és színesebb lesz, mint az előző volt. Ezekkel a sminktrendekkel a színek legalább garantáltak. Pörgesd végig őket, egészen biztosan találsz olyat, amelyikbe első látásra beleszeretsz. És próbálj ki pár olyat is, amiről most (még) úgy gondolod, kívül esik a komfortzónádon. Egy kis kísérletezés a sminkeddel sok más új dologhoz is meghozhatja a kedvedet. Mutatjuk, melyek idén a legtrendibb sminkelemek, már csak rajtad áll, hogyan használod vagy kombinálod őket. Have fun!

A szemöldököd: hangsúlyos

A tökéletes szó erre a szemöldöktrendre a „FLUFFY”. Vagyis nem kell tökéletesen precízre simítgatnod és kontúrozva hibátlan vonalvezetésűre festened. Teljesen oké, sőt, direkt menő, ha dús, kicsit kusza.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

TANIELLE JAI Makeup Artist (@taniellejaimua) által megosztott bejegyzés

 Cosmo-tipp: A fluffy hatást elérheted laminálással, DIY-verzióban egy soap brow szettel (természetesen sima szappant is használhatsz hozzá, de egy direkt erre kifejlesztett készlettel azért könnyebb dolgod lesz. Itt elolvashatod, hogyan kell használni.) És működhet átlátszó szemöldökgél segítségével is. Annyira legyen kusza, amennyit pont elégnek érzel (vagy annál egy fokkal kuszább, ha a wow-faktorra mész).

Az ajkad: élénk

Egy ideje tartja már magát ez a trend, de idén TÉNYLEG bárhová, bármilyen alkalomra felteheted, nem kell hozzá különleges esemény.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Val Garland (@thevalgarland) által megosztott bejegyzés

 Cosmo-tipp: A szín alaptónusára mindenképp figyelj oda a választásnál, hogy harmonikus legyen az összhatás: ha a bőröd sárgás, barnás, olívás árnyalatú, inkább meleg altónusú színeket viselj, míg ha hamvas, rózsaszínes, enyhén kékes az arcbőröd, a hűvösebb árnyalatok passzolnak igazán hozzád.

A tusvonalad: neon

Hatásos, látványos, és akár önmagában „elviszi” az egész sminket, nem kell hozzá szemhéjárnyalás, sem erős pirosítás.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

@aniamilczarczyk által megosztott bejegyzés

 Cosmo-tipp: Ne ess kétségbe, ha nem sikerül elsőre tökéletesen. Filces végű tussal érdemes kezdeni a gyakorlást, az ecsetessel lesz a legnehezebb dolgod. (Ebben a cikkben mutatunk pár trükköt tusvonalrajzoláshoz). Ha nem találsz élénk színű tust, szemhéjpúderrel vagy géles szemfestékkel is elkészítheted, csak egy lapos, ferde ecset kell hozzá. Ha porral dolgozol, nedvesítsd be az ecsetet, úgy egészen jó tushatást érhetsz el.

A szemhéjpúdered: zöld

Az eddig méltánytalanul elhanyagolt árnyalat nagyot megy 2022-ben, szinte minden verzióban trendi! Választhatsz fenyőzöldet, lime-, menta-, fű- vagy smaragdzöldet, mindenképp menő leszel vele.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

grace ellington (@gracemariaellington) által megosztott bejegyzés

 Cosmo-tipp: Ha szokatlan számodra a szín, akkor ne az egész szemhéjadra vidd fel, használd tusvonalként vagy ceruzával finoman keretezd vele a szemedet. Egy kis játékosságot visz a sminkedbe.

Az arcpírod: mindenhol ott van

Oké, a „mindenhol” egy kicsit túlzás, de ha trendi sminket akarsz, idén ne spórolj az arcpírral. Statement blush-nak hívják a trendet, és épp a cool valamint az „ez már túlzás” határán van.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Nikki_Makeup (@nikki_makeup) által megosztott bejegyzés

 Cosmo-tipp: Könnyebben tudod kontrollálni a mennyiséget ha nem krémes pírral, hanem finom porral dolgozol, és azt satírozod a megszokott helyétől kicsit felfelé, a szemed és a halántékod irányába addig, amíg még épp menőnek és különlegesnek látod. Lehet, hogy kicsit ki kell gyakorolnod, hogy leállj, mielőtt túlzásba esnél, de megéri. Még jobban mutat, ha fénylő highlightert teszel fölé.

A partirúzsod: burgundi

Az előző szezonban a körömlakkok között tarolt ez az árnyalat, idén az ajkadon (is) abszolút divatos. (Igen, a 90-es ével comeback még mindig erős.)

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mélanie C | Make Up Artist (@melanie.cbz) által megosztott bejegyzés

 Cosmo-tipp: Szépen meghúzott kontúrvonallal igazán ütős, de ha te valami visszafogottabbat szeretnél, akkor felütögetheted egyszerűen az ujjaddal a rúzst az ajkadra. Vagy próbáld ki, hogy középre viszed fel a rúzst a stickkel, és onnan satírozod ujjal vagy ecsettel a szélek felé.

Ha valami extrára vágysz: kétféle szemhéjpúder

Szimmetria? Egyhangúság? Ugyan! Ha vadulnál egy kicsit próbáld ki, milyen, amikor a két szemeden eltérő árnyalatot viselsz.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

kale teter (@kaleteter) által megosztott bejegyzés

 Cosmo-tipp: Élénk, akár neonos színekkel, vad kékekkel-zöldekkel, esetleg pink-narancs verzióban az igazi. Ha nem látványos az eltérés, mert csak egy kicsit más, halványabb, szokványos színeket használsz, akkor csak fura lesz az összhatás, nem érződik majd róla a szándékos vadulás.

Ha rápörögtél a trendekre

Még több

Smink